Pavargote nuo to paties seno raudonojo padažo? Pagrobkite kitą makaronų naktį naudodami šį „Arrabbiata“ padažo receptą! Mes mėgstame šį ugningą itališką pomidorų padažą per Penne.
Ištraukite raudonųjų pipirų dribsnius – mes gaminame „Arrabbiata“ padažą! Šis aštrus itališkas pomidorų padažas yra vienas iš mano mėgstamiausių padažų, patiekiamų ant makaronų. Tai beprotiškai kvapnus, su dideliu žiupsneliu susmulkintų raudonųjų pipirų, suteikiančių skanų šilumos smūgį. Tai taip pat būna lengva pagaminti per 30 minučių su 7 pagrindiniais ingredientais. Man patinka, kad mūsų „Arrabbiata“ padažo receptas yra mūsų makaronų nakties rotacijoje – tikiuosi, kad ir jūs!
Kas yra „Arrabbiata“ padažas?
„Arrabbiata“ padažas yra aštrus pomidorų padažas, kilęs iš Romos, Italijos Lazio regione. Pagaminta iš paprastų ingredientų, tokių kaip „San Marzano“ pomidorai, česnakai ir alyvuogių aliejus, jis yra panašus į klasikinę marinarą, o pagrindinis skirtumas yra tas, kad „Arrabbiata“ padaže taip pat yra tinkamas kiekis raudonųjų pipirų dribsnių. Vadinamas Sugo All’arrabbiata Italijos pavadinimas tiesiogine prasme reiškia „piktas padažas“, nurodant raudonųjų čili dribsnių šilumą.
Šis padažas tradiciškai patiekiamas virš vamzdžio formos makaronų, tokių kaip „Penne“ ar „Rigatoni“, tačiau tai nėra vienintelis būdas jais naudoti. Žemiau raskite keletą mano mėgstamiausių patiekalų pasiūlymų!
Kaip pasigaminti arrabbiata padažą
Mano arrabbiata padažo recepte yra 7 paprasti ingredientai:
- Konservuoti visi nulupti pomidorai – Jei galite juos rasti, naudokite „San Marzano“ pomidorus, kad būtų saldžiausias skonis.
- Susmulkinti raudonųjų pipirų dribsniai – šilumai. Aš naudoju 1 1/2 šaukštelius, kad suteikčiau šiam padažui aštrų smūgį, tačiau jei jūs nervinate, kad jis per daug aštrus, galite pradėti nuo mažiau ir pridėti daugiau pagal skonį.
- Svogūnai ir česnakai – Pikantiškam skonio gyliui.
- Eksploatuotas alyvuogių aliejus – kūnui ir turtingumui.
- Cukranendrių cukrus – Aš dažnai pridedu žiupsnelį, kad subalansuočiau pomidorų rūgštingumą. Jei pastebite, kad jūsų pomidorai yra pakankamai saldūs, kad jį praleistumėte, nesijaudinkite.
- Ir jūros druska – padaryti visus skonius pop!
Žemiau rasite visą receptą su matavimais.
Norėdami pasidaryti padažą, pradėkite pakepindami svogūnų, česnako ir raudonųjų pipirų dribsnius. Virkite, kol svogūnai suminkštės, maždaug 5 minutes. Per tą laiką raudonųjų pipirų dribsniai aliejų užpils šiluma.
Tada įpilkite pomidorų ir jų sulčių. Naudokite medinį šaukštą, kad susmulkintumėte visus pomidorus prie puodo šonų ir dugno. Norite, kad padažas dažniausiai būtų lygus, tačiau vis tiek išlaiko tam tikrą tekstūrą. Įmaišykite cukrų.
Troškinkite ant silpnos ugnies 20 minučių Norėdami sukurti skonius ir sutirštinti padažą. Pagardinkite pagal skonį ir mėgaukitės!
Kaip naudoti arrabbiata padažą
- Ant makaronų. Aš myliu šį padažą per Penne, tačiau drąsiai naudokite mėgstamą makaronų formą. Aš dažnai įpilu šiek tiek makaronų vandens, kad atlaisvinčiau padažą ir padėčiau jam padengti makaronus. Viršuje su šviežiais baziliko lapais arba petražolėmis ir parmezano sūriu.
- Per gnocchi. Padarykite „Bulvių gnocchi“ nuo nulio arba naudokite parduotuvėje pirktą greitą ir lengvą vakarienę.
- Ant picos. „Spciater“ alternatyva įprastam picos padažui.
- Keptuose pastose arba baklažanų parmezane. Kuriate receptą, kuriame raginama „Marinara“? Nesivaržykite naudoti „Arrabbiata“ padažo! Tai būtų skanu vegetariškoje lazanijoje ar keptoje ziti.
Kaip jums patinka naudoti šį padažą? Praneškite man komentaruose!
Kaip laikyti
Naminis „Arrabbiata“ padažas iki 5 dienų gerai saugo hermetišką indą šaldytuve. Ilgesniam laikymui užšaldykite jį iki 3 mėnesių.
Daugiau itališko padažo receptų
Jei jums patinka šis „Arrabbiata“ padažo receptas, išbandykite vieną iš šių klasikinių itališkų makaronų padažų.

Arrabbiata padažas
Tarnauja 4
Raudonųjų pipirų dribsniai suteikia šiam arrabbiata padažo receptui skanus aštrus smūgis. Mėgaukitės tuo kaip makaronų padažu, ant picos ir dar daugiau. Aukščiau rasite keletą mano mėgstamiausių patiekalų pasiūlymų!
Neleiskite savo ekranui tamsėti
-
Įkaitinkite alyvuogių aliejų vidutiniame puode arba puode ant vidutinės ugnies. Įpilkite svogūno, česnako, raudonųjų pipirų dribsnių ir druskos ir virkite, dažnai maišydami, 4–5 minutes arba kol suminkštės.
-
Įpilkite pomidorų ir jų sulčių, susmulkindami juos prie puodo šonų ir dugno taip, kad mišinys dažniausiai būtų lygus, tačiau vis dar turi tam tikrą tekstūrą. Įpilkite cukraus ir sumažinkite šilumą iki mažai.
-
Troškinkite, retkarčiais maišydami, 20 minučių arba kol sutirštės. Pagardinkite pagal skonį.
Nuoroda į informacijos šaltinį