Mūsų 2024 m. liepos/rugpjūčio mėn. numeriskaip dalis besitęsiančios serijos, kurioje klausiame gėrimo profesionalų apie gėrimą, kuris pakeitė jų gyvenimą, sužinome apie vaidmenį Manhatanas žaidė Naujojo Orleano barmenės Abigail Gullo karjeroje. Tai buvo mėgstamiausia jos senelio, kuris laikė tai „rafinuotumo viršūne“.
Kaip ir jos prosenelis, kuris, dirbdamas barmenu „Waldorf Astoria“, naudojo ruginį viskį Manheteno patiekalams gaminti, Gullo savo Tobulajame Manhetene renkasi rugius su pusiau saldžiais ir pusiau sausais vermutais. „Ypač mūsų nepagrįstai karštomis vasaromis Naujajame Orleane šios Manheteno specifikacijos yra lengvos ir skanios“, – sako ji. Jos specifinis Manheteno skonis (žr. jos receptą žemiau) paskatino mus susisiekti su kitais pramonės profesionalais, kad sužinotume, kaip jiems patinka pataisyti klasikinį viskio kokteilį.
Hanna Brown, vyriausioji barmenė Įrašų agentūraNiujorkas
Kaip škotų meilužė Hanna Brown traukia link Robas Rojus variacijos. „Mano mėgstamiausias škotas yra Talisker 10 metų, su tamsaus šerio, Oloroso ar Pedro Ximenez. Suporuotas su sodriu saldžiu vermutu, pavyzdžiui, Cocchi Torino, sukuria dūminį, bet glotnų Manheteną. Papuoškite klasikine vyšnia ir nedideliu apelsino žievelės disku, išreikštu ant vyšnios. Tačiau dažnai Brownas susigrąžina reikalus pasirinkdamas mažai atsparius kokteilius ir dažnai taisydamas atvirkštinis Manhetenas. „Svarbiausia yra naudoti kvapnų saldų vermutą, turintį daug kūno ir tekstūros, pavyzdžiui, Cocchi Torino ar Cinzano“, – sako ji.
Samara B. Davis, įkūrėja Juodųjų Burbonų draugijaAtlanta
„Ypač mėgstu gėrį Juodasis Manhetenas“, – sako Samara B. Davis, kuris grįžo į „Radio Imbibe“. ir pateikiamas mūsų 2024 m. liepos / rugpjūčio mėn. numeryje. Jos derinys yra 2 uncijos. Woodford Double Oaked, 1 oz. „Averna“ ir keli šlakeliai šokoladinės trauktinės. „Kadangi WDO yra du kartus statinė, jo skonis yra storesnis ir saldesnis nei tradiciniai burbonai“, – sako ji. „Jis puikiai dera su Averna, kuri taip pat yra sunkesnis ir kaimiškesnis amaro, palyginti su kitais. Kartu derinamas kokteilis suteikia burnoje prabangų sodrių ir kaimiškų skonio natų pojūtį: tamsios vyšnios, vanilės, kedro ir saldymedžio. Deivis patiekia gėrimą atšaldytame kupė su sirupine burbono vyšnia. O kelias dienas, kai jaučiasi puikiai, Deivis liepsnos apelsino žievelę, kad jaustųsi dūmas.
Linh Do, prekės ženklo ambasadorius Škotiško salyklo viskio draugija ir Viskio menininkasKosta Mesa, Kalifornija
Kai Linh Do barmene Los Andžele Baras Jackalope, ji susuko visą apelsino žievelę į rožę savo Manheteno garnyrui savo svečių džiaugsmui. Tačiau į kokteilį namuose ji prideda plonos apelsino ar mandarino žievelės, kad būtų aromatingos, o tai dažnai papildo trupučiu Sąžiningos John cara cara apelsinų trauktinės, kartu su šlakeliu Angostura trauktinės. Kalbant apie jos pasirinktą viskį, Do mėgsta „naudoti 2 uncijos. Russell 6 metų, nes jis yra saldesnis nei kai kurie MGP [Midwest Grain Products] rugiai, ir manau, kad tai gerai dera su uncija Cocchi vermuto ir 2 brūkšniais Angostura.
Meaghan Dormanbaro direktorius Raineso teisės kambarys ir Gerbiamas IrvingaiNiujorkas
Renkantis Manheteną vakarui nusiraminti, Meaghan Dorman dalijasi 1/2 uncijos. Cocchi Torino di Vermouth su 1/2 uncijos. apie Barolo Chinato. “[Barolo Chinato is] turtingas ir apvalus, turi troškintų vaisių ir žemiškų augalų sluoksnius“, – sako ji. „Jis nėra toks kartaus kaip amaro, bet unikalus sluoksnis, skirtas pridėti prie Manheteno.” Šiam Manhetene Dormanas siekia „daug asmenybės turinčių rugių New York Distilling’s Jaywalk Heirloom Rye. Tačiau jos numatytasis receptas yra 2 1/4 uncijos. 100 atsparių rugių (Rittenhouse arba Wild Turkey 101), 1 uncija. Carpano Antica vermutas, 2 brūkšniai Angostura trauktinės; maišoma; ir patiekiama su kokybiška vyšnia.
Toby Maloney, bendraautorius Barmeno manifestas ir partneris Violetinė valandaČikagoje
Kai Toby Maloney kalbėjosi su mumis „Radio Imbibe“ praėjusiais metais, jis pasidalino savo asmeniniais patarimais, kaip sukurti Manheteną. „Jei aš darau Manheteną, 99 kartus iš 100, aš ruošiuosi rugiams“, – sakė jis ir pridūrė, kad 2007 m. Rittenhouse rugiai yra jo mėgstamiausi. Rugiai, kurių atsparumas 100 ir daugiau, suteikia kokteiliui sudėtingumo. O norint atsispirti atspariam viskiui, trys geriausi jo pasirinkimai yra Carpano Antica, Cocchi Torino ir Cinzano. „Bet aš ten taip pat įsėlinčiau šiek tiek amaro“, – sako jis. „Aš nepykstu dėl to, kad Ramazotti ten eina maždaug ketvirtadaliu uncijos“.
Tik nepamirškite ant gatavo Manheteno nuspausti apelsino žievelės ir papuošti gėrimu. Be posūkio, sako Maloney, kokteilis yra nesubalansuotas. Podcast’o epizodo pabaigoje Maloney pasidalino paskutiniu patarimu: pridėkite nuo 1 iki 1 1/2 uncijos. šalto filtruoto vandens į jūsų Manheteną, be ledo, kad būtų tinkamai praskiestas. „Kaip barmenas naudojate kažką, kas nėra aktyviai užšaldyta, todėl yra 32 laipsniai. Tu ištrauki tą ledą [at home] ir yra 10 laipsnių pagal Farenheitą. Ir iš to gauti vandens kiekį beveik neįmanoma.
Adamas Montgomerie, baro vadovas HawksmoorNiujorkas
Vieninteliai pakeitimai, kuriuos Adamas Montgomerie atliks klasikiniame Manhetene, yra pridėti šlakelį druskos tirpalo, naudoti ruginį ir burbono viskį (daugiausia ruginį) ir stiklinę prieš porą valandų atšaldyti šaldiklyje. „Tai tikrai skiriasi“, – sako jis. „Man patinka šis itin šalto gėrimo stilius. Tai suteikia kokteiliui neįtikėtiną tekstūrą ir padaro juos pavojingai lengvai geriamus!
Kalbant apie viskio prekės ženklus, Montgomerie pirmenybę teikia Michter’s rye, Russell’s Reserve 6-year arba Rittenhouse Bottled-in-Bond. Tačiau jis priduria, kad Hawksmoor mieste jie atrinko vieną statinę rugių Niujorko distiliavimo įmonė. Iš jų statinės buvo gautas viskis su „daug tamsios vyšnios skonio ir šiek tiek sumedėjusių prieskonių natų, ir jis buvo išpilstytas į butelius iki 100 proc. Jo pagamintas Manhatanas buvo be galo skanus!
Robertas Simonsonas, Prisideda Imbibe redaktorius ir autorius Kokteilių enciklopedija
„Manhetenas yra ypač mėgstamas mūsų namuose“, – sako Robertas Simonsonas. „Tai mėgstamiausias mano žmonos gėrimas. Gaminu juos bent kelis kartus per savaitę. Produktyvus kokteilių rašytojas ir jo žmona yra viskio agnostikai kokteilio atžvilgiu ir dažnai maišo su Rittenhouse rugiais, Elijah Craig burbonu arba Michterio burbonu ir rugiais. Tačiau nors Simonsonai išbandė daugybę įmantrių vermutų, jie visada grįžta į „Martini & Rossi“. „Tai tiesiog labai gerai veikia Manhetene ir tuokiasi su kiekvienu burbonu ar rugiais“, – sako jis.
Jie laikosi klasikinių specifikacijų, bet papuošia savo naminiais gaminiais brendžio vyšnios, naudojant visas rūgščias vyšnias iš Niujorko valstijos aukštumos. Kalbant apie tai, ar jie mėgaujasi jais, ar ant uolų, tai priklauso nuo to, ar tai naktinis kepuraitė, ar labai šiltas vakaras. „Mes juos patiekiame, nebent tai būtų paskutinis gėrimas naktį arba labai karšta. Tada galime daryti juos ant uolų.
Joshas White’as, baro vadovas Death & Co.Vašingtonas
Joshas White’as nori naudoti atsparius rugius, kad atlaikytų tokius vermutus kaip Carpano Antica ir Cocchi vermutas di Torino. „Mano manymu, klasikinis Manhetenas yra susijęs su pusiausvyra ir gyliu. Man patinka naudoti 2 1/2 uncijos. iš Rittenhouse 100 Rye, 1 uncija. Carpano Antica Formula saldaus vermuto ir 2 brūkšniai Angostura trauktinės. Viską išmaišykite, perkoškite į kupė stiklinę ir papuoškite brendžio vyšnia. Tai puikus prieskonių, saldumo ir kartumo mišinys. Tačiau būtinai patiekite kokteilį atšaldytoje taurėje, „kad jis būtų gražus ir traškus nuo pirmo gurkšnio iki paskutinio“.
Abigail tobulas Manhetenas
3/4 uncijos. saldus vermutas (Gullo naudoja Tximista Vermut)
3/4 uncijos. sausas vermutas („Dabar užkliuvau japonišku bermutu“, – pažymi Gullo).Priemonės: maišymo stiklas, šaukštas
Stiklas: Nickas ir Nora
Garnyras: apelsinų vyšnios ir brendžio vyšnia
Sudėkite visus ingredientus į maišymo stiklinę su ledu. Išmaišykite ir patiekite atšaldytoje stiklinėje. Papuošti.