„Čia labai skatina bendruomenė“, – apie savo Filadelfijos rajoną Fishtown sako Francesca Galarus. Anksčiau buvęs pramoninis forpostas, siaurose gatvelėse į vakarus nuo Delavero upės yra nepriklausomų barų ir restoranų, gyvos muzikos vietų ir kitų mažų įmonių, kurias valdo gyventojai, tokie kaip Galarus ir jos partneris Nicholas Ducos, kuriam bendrai priklauso naujai atidaryta miesto vyninė „Mural“. Miesto rūsiai (MKC).
2022 m. duetas pastatė lauko vyno sodą tuščioje Fishtown aikštelėje ir iš atnaujinto vežimėlio išpylė taures minimalios intervencijos MCC vynų, pagamintų iš Pensilvanijos vynuogių. Praėjusį kovą jie įrengė nuolatinį plytų ir skiedinio pėdsaką buvusiame automobilių kėbulų garaže šurmuliuojančiame Fištauno Frankfordo alėjoje. „Tai vienas iš paskutinių miesto rajonų – galbūt kaime – kur bet kas gali pradėti verslą, net jei neturi milijonų dolerių“, – sako Ducos. Galarus sutinka. „Neįtikėtina matyti paprastus žmones, kurie turi verslą ir daro šaunius dalykus“, – sako ji.
Amy’s Pastelillos
„Ducos“ yra dalis šios maisto išsinešimo vietos, kurioje siūlomi puertorikietiški patiekalai, tokie kaip tostones nachos, marinuota juka ir titulinės pastelės, kurias savininkas Amarylis „Amy“ Rivera Nassar užpildo viskuo – nuo jautienos picadillo iki sojų chorizo ir ant grotelių keptos kiaulienos saldžiarūgščioje gvajavoje. marinatas. Jaukioje vietoje taip pat prekiaujama gurmaniškomis prekėmis, pvz., Loisa Sazón, ir gėrimais, įskaitant naminį kokitą ir kavą iš vietinės Filadelfijos skrudintuvų. Bean2Bean.
Forîn
Dieną šioje elegantiškoje kavinėje patiekiama kava iš skrudintuvų Filadelfijos piligrimas ir Juoda balta iš Rolio su besisukančiu specialių gėrimų asortimentu – „Matcha“ ir „ube latte“ yra „Galarus“ mėgstamiausi. Naktį Forine yra vietinių restoranų rezidencijos, pilamas vynas, alus ir kokteiliai, kaip Espresso Martini su namine kava. Kavinė yra dviejose vietose, o „Galarus“ ypač mėgsta virtuvę Frankford Avenue forposte. „Jie turi Pietryčių Azijos įkvėptą pusryčių ir pietų meniu [from head chef Ariel Tobing], o naktimis yra virėjų iššokantys langai. Tai gana įspūdinga, ką jie siūlo“, – sako Ducos.
Morta
Kaimynystės įstaiga nuo 2015 m., Martha turi žvilgantį kieme esantį bocce aikštelę, eklektiškus baldus ir „fantastiškus kokteilius“, – sako Ducosas. Tai senamadiškas rifas, pagamintas iš burbono, apelsinų vyno ir šitake grybų; džino ir levandų šlakelis; ir Hoagie Martini su raudonėliu, svogūnu ir pomidorų vermutu. Į nulinio atsparumo gėrimų sąrašą įtrauktas „Fruits of Labor“, kuriame yra naminių greipfrutų, su burbuliukais, ir Athletic NA alus. Pasaulinis vynų sąrašas yra linkęs į minimalaus įsikišimo butelius, o alaus pasirinkimą sudaro kelios Pensilvanijos alaus daryklos. Virtuvėje patiekiama viskas – nuo krabų skrebučio iki ridikėlių su miso sviestu ir minią džiuginančių skrudintuvų.
Beždžionių klubas
Iš alaus ir šaudymo specialių pasiūlymų adresu Bobas ir Barbara Rittenhouse aikštėje, prie 75 centų dešrainių McGlinchey’s, Filadelfijos nardymo barai yra legendiniai. „Monkey Club“ yra „Ducos“ mėgstamiausia vieta Fishtown mieste. „Tai tikras nardymas kaimynystėje. Galite nusipirkti pigaus alaus ir net prabangaus alaus už mažiau nei 7 USD“, – sako Ducos. Paprastoje, bet jaukioje erdvėje su languotomis grindimis, šviesomis ir biliardo stalu vyksta meno pasirodymai, erelių žiūrėjimo vakarėliai, komedijų vakarai su mikrofonu ir kt. „Yra net purvinas aparatas, bet aš nežinau, kas užsako šlamštą nardymo metu“, – priduria jis.
Mural miesto rūsiai
Aistringai mėgaujantis Amerikos šiaurės rytų vyno gamybos potencialu, Galarus ir Ducos tiekia visas vynuoges MCC pét-nats, Pinot Gris, susiliečiantiems su oda, Chambourcin ir kitur, iš vynuogynų 300 mylių atstumu nuo Filadelfijos. Jų naujieji Fishtown kasinėjimai apima erdvų barą, butelių parduotuvę ir visiškai funkcionalią miesto vyno daryklą, kurioje Ducos, MCC vyndarys, gamina ir išpilsto tas vynuoges. „Tokių sandėliavimo patalpų šiame rajone pradėjome ieškoti prieš daugelį metų; labai džiaugiamės būdami čia“, – sako Ducos. Draugiška minia susirenka prie 12 vietų baro ir didelio bendro stalo prie 4 ar 5 MCC vynų prie taurės (ir 10 ir daugiau prie butelio), taip pat nealkoholinių gėrimų, kepinių lentų ir daugybės alaus bei vyno iš kitų. Pensilvanijos kūrėjai.
Picerija Beddia
Kartą išsinešimo operacija be telefono ir nacionalinis pripažinimasŠiame nuolat populiariame bare ir restorane pramoninėje aplinkoje siūloma paragauti puikių picų, greta alaus, kokteilių ir natūralaus vyno. Rezervuokite vietą šurmuliuojančiame bare ir pavalgykite su Cynar Old Fashioned arba ant odos besiliečiančiu Pinot Gris iš Oregono restorano. Maloof vynai. Nepraleiskite išskirtinio „Pizzeria Beddia“ deserto: ant jūsų pasirinkto „amaro“ patiekalo gausite minkštų patiekalų sūkurį.
Paskubėkite
Šiame klubiniame kokteilių bare viskas, kas yra jo meniu – nuo spiritinių gėrimų iki produktų – iš rytų JAV. Vietoj alyvuogių ir importuotų spiritinių gėrimų „Farmer’s Dirty Martini“ gaminamas su Džinas Seneca Drums iš Niujorko, Pensilvanijos Akmuo ir raktas Vermutas, ir vyšninių pomidorų sūrymu; o traškiame čiuožyklos sparnelių šnicelyje – namuose rauginti rauginti kopūstai ir vidurio Atlanto obuolių kompotas. „Tamsioje ir seksualioje“ erdvėje yra atviros plytų sienos ir „gražios, geometrinės lubos“, kurias puošia modernūs sietynai, sako Galarus.
MTEP
Nesvarbu, ar trokštate nealkoholinio „Jungle Bird“ ar „Corn Pops“ persmelkto „Old Fashioned“, šis mėgstamas vietinis kokteilių baras jus patenkins. Į MTEP svajonių komandą įeina dizaineris Aaronas Deary (Condesa, Kalaya) ir baro vadovė Resa Mueller (Karališkoji Boucherie, Picerija Beddia). Kokteilių meniu dažnai sukasi, o bare nuolat vyksta renginiai, tokie kaip „R&Divas“, burleskos ir drag šou.
Šventoji Vice
Pusbroliai Mattas Brodsky ir Justinas Steinbergranas penkerius metus degustavo ne visą darbo dieną Filadelfijos Port Ričmondo kaimynystėje, kol praėjusį kovą atidarė savo naująjį Berks Street barą. Besisukantys juodraščiai apima alaus daryklos IPA, lagerius, angliškus elius ir saisonus, taip pat bendradarbiavimo alų su kitomis Philly alaus daryklomis, pvz., Antrojo rajono alaus darykla ir Anglies kopija. „Jie gamina puikų alų ir turi savotišką gyvenamojo kambario įrengimą“, – sako Galarus apie šiltą, svetingą erdvę, kurioje ant sienų rikiuojasi šeimos nuotraukos. „Tai puiki vieta eiti ir atsipalaiduoti su alumi.
Suraja
Šioje didžiulėje 12 000 kvadratinių pėdų erdvėje yra Artimųjų Rytų turgus, prašmatnus baras, vėjuotas vidinis kiemas ir elegantiškas restoranas, kuriame patiekiami libanietiški patiekalai, tokie kaip zaatar manouche ir ras-el-hanout prieskoniais pagardinta Long Ailendo anties krūtinėlė. Ilgame bare siūlomas įspūdingas tarptautinių vynų pasirinkimas taurėje, įskaitant kai kuriuos iš kultinės Libano vyninės Musaro pilistaip pat kokteiliai, NA gėrimai ir daugybė Artimųjų Rytų arakų, kuriuos galima įsigyti po 2 arba 8 uncijas.