Pasigaminkite šiuos cukinijų laivelius lengvai vasaros vakarienei! Jie švieži ir sotūs, įdaryti gardžiu džiūvėsėlių, žolelių ir sūrio mišiniu.
Šį įdarytų cukinijų laivelių receptą pradėjau gaminti prieš kelerius metus. Nuo to laiko tai buvo mūsų vasaros vakarienės dalis!
Man patinka šis receptas dėl kelių priežasčių. Pirma, tai puikus būdas išnaudoti visas vasaros cukinijų atsargas. Aš neleisiu čia nė vieno moliūgo eiti perniek. Užuot mėčiusi išskobtą cukinijos minkštimą, įmaišau jį į skanų įdarą.
Antra, jis kupinas gaivaus vasaros skonio. Šiuose cukinijų laivuose, be cukinijų, yra sezoninių daržovių, tokių kaip vyšniniai pomidorai ir šviežios žolelės. Citrinos žievelė taip pat pagyvina įdarą.
Trečia, šias įdarytas cukinijų valtis pagaminti paprasta. Skvošą galite ištuštinti ir per 20 minučių sumaišyti įdarą. Tada tiesiog pašaukite juos į orkaitę kepti! Tai puikus vasaros patiekalas, kurį galite valgyti per mažiau nei 45 minutes. Tikiuosi, kad jūs juos mylite taip pat, kaip aš!
Ingredientai įdarytų cukinijų laiveliams
Štai ko jums reikės norint pagaminti šį įdarytų cukinijų receptą:
- Cukinijos, žinoma! Aš naudoju 2 būdais, įdaru lukštus cukinijų įdaru.
- Kiaušinis suriša įdarą.
- Stambių džiūvėsėlių sukurkite skanų įdarą – viršus apskrus, o vidus išlieka drėgnas.
- parmezano sūris prideda tirpstančios tekstūros ir umami skonio.
- Česnakai sumuša jį.
- vyšniniai pomidorai pabarstykite įdarą saldžiais, sultingais kąsneliais.
- Pušies riešutai pridėti traškumo.
- Citrinos žievelės ir čiobreliai suteikite jam ryškią, šviežią apdailą.
- Pirmo spaudimo alyvuogių aliejus padeda cukinijai suminkštėti orkaitėje.
- Ir druskos bei pipirų kad visi skoniai išryškėtų!
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Kaip pasidaryti įdarytas cukinijų valtis
Įdarytos daržovės gali atrodyti įkyrios, tačiau jos yra apgaulingai paprastos. Kaip ir mano įdarytos paprikos ir įdaryti poblanos, tai atliekama vos keliais žingsniais. Štai viskas, ką jums reikia padaryti:
- Supjaustykite cukiniją. Perpjaukite juos išilgai ir išskobkite minkštimą, palikdami 1/4 colio storio kraštelį aplink kiekvieną pusę.
- Padarykite įdarą. Susmulkinkite visus didelius išskobto minkštimo gabalėlius ir perkelkite į virtuvinį sietelį. Išspauskite drėgmės perteklių, o cukinijos minkštimą įdėkite į dubenį su kiaušiniu, džiūvėsėliais, vyšniniais pomidorais, čiobreliais, citrinos žievele, sūriu, česnaku, pušies riešutais ir druska. Maišykite, kol viskas gerai susimaišys.
- Sukraukite cukinijas. Cukinijų lukštus sudėkite į kepimo indą arba ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi ir šaukštu supilkite džiūvėsėlių mišinį.
- Kepkite! Įdarytus moliūgus perkelkite į 475 °F orkaitę ir kepkite, kol cukinijos suminkštės, o įdaras sustings ir gražiai auksinės rudos spalvos, 16–18 minučių.
Mėgautis!
Įdarytų cukinijų receptų patarimai
Gaminome šį įdarytų cukinijų receptą (iš pradžių įkvėpta įdarytų cukinijų Ottolenghi paprastas receptų knyga) daug kartų. Laikydamiesi šių patarimų, pasieksite geriausių rezultatų:
- Išspauskite tiek vandens, kiek galite iš cukinijos minkštimo prieš įmaišydami į įdarą. Jūs nenorite, kad jis būtų vandeningas! Bet kokius didesnius cukinijų gabalėlius supjaustykite mažais gabalėliais, prieš suberdami į sėklytus, minkštus vidų ir spausdami ant virtuvinio sietelio.
- Nesemkite per daug. Būtinai palikite tvirtą cukinijos minkštimo kraštelį, kad palaikytumėte skanų įdarą. Jei semsite per daug, jūsų įdaryti cukinijų laiveliai bus neryškūs.
- Pasigaminkite džiūvėsėlių patys. Geresnė duona = geresni duonos trupiniai, todėl pagal šį receptą suraskite gerą batoną arba traškios duonos kepalą. Supjaustykite gabalėliais ir susmulkinkite virtuviniu kombainu, kad susidarytų rupūs įdarui skirti trupiniai. Mėgaukitės likusia duona ant šono!
- Pabarstykite juos pesto. Šios įdarytos cukinijos valtelės yra puikios ir pačios, tačiau šlakelis pesto tikrai juos užvaldo. Gaminti naminį bazilikų pesto arba naudokite parduotuvėje pirktą. žiupsneliu, pomidorų padažas arba marinara padažas čia irgi būtų gerai.
Aptarnavimo pasiūlymai
Mums patinka šie įdarytų cukinijų laiveliai kaip pagrindinis arba garnyras. Jei gaminsite pagal šį receptą su 3 vidutinėmis cukinijomis, 6 jos bus naudojamos kaip garnyras. Jei gaminsite su 2 didelėmis cukinijomis, jos bus 4 kaip pagrindinis patiekalas.
Suporuokite valtis su dubeniu gaspacho arba vasariškų makaronų kaip mano vyšninių pomidorų makaronai arba pesto makaronai. Jie taip pat puikiai tiks su bet kuriomis iš šių vasaros salotų:
Likusios cukinijos valtys gerai išsilaiko sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Įkaitinkite juos mikrobangų krosnelėje arba 350 ° F orkaitėje.
Daugiau mėgstamų cukinijų receptų
Jei jums patinka ši įdaryta cukinija, išbandykite vieną iš šių cukinijų receptų:
Įdaryti cukinijų laiveliai
Aptarnauja 4 iki 6
Mums patinka gaminti šiuos įdarytas cukinijų laivelius lengvai vasaros vakarienei! Su vidutinėmis cukinijomis pagal receptą patiekiama 6 kaip garnyras. Su didelėmis cukinijomis ji patiekiama 4 kaip pagrindinis patiekalas.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 475°F ir kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
-
Mažu šaukštu išskobkite cukinijos minkštimą, palikdami šiek tiek daugiau nei ¼ colio storio aplink kraštus. Padėkite juos nupjauta puse į viršų ant kepimo skardos.
-
Padarykite įdarą. Išgriebtą cukinijos minkštimą sudėkite į tinklinį sietelį ir švelniai išspauskite vandens perteklių. Jums turėtų likti 1 puodelis minkštimo. Supjaustykite stambius gabalėlius ir perkelkite į vidutinį dubenį su kiaušiniu, duonos trupiniais, sūriu, česnaku, pomidorais, citrinos žievele, čiobreliais, pušies riešutais ir druska. Maišykite iki vientisos masės, jei reikia, rankomis.
-
Išskobtas cukinijas apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska bei pipirais. Sudėkite įdarą ir kepkite 16–18 minučių arba tol, kol įdaras sustings ir taps auksinės rudos spalvos, o viršus taps traškus.
-
Patiekite su pesto.
Įkvėptas įdarytų cukinijų recepto Ottolenghi paprastas.