Jei jums patinka žemės riešutų sviesto puodeliai, jums patiks šie nekepami šokoladiniai žemės riešutų sviesto batonėliai. Jie yra sotūs, dekadentiški ir lengvai pagaminami iš 5 ingredientų!
Sunku valgyti tik vieną iš šių nekeptų žemės riešutų sviesto batonėlių. …Tai prasminga, nes jie yra kaip dar geresnė Reese’s žemės riešutų sviesto puodelio versija. Traškus šokolado sluoksnis papildo sodrų, purų žemės riešutų sviesto pagrindą. Jei esate kažkuo panašus į mane, baigsite vieną langelį ir grįšite į keptuvę dar vienos skiltelės… o tada dar vieno.
Be to, kad jie yra skanūs, šią vasarą mėgau šiuos šokoladinius žemės riešutų sviesto batonėlius dėl kelių priežasčių.
- Jie nekeptitodėl norint juos pasidaryti nereikia šildyti namų.
- Jie TAIP lengvi. Tik 5 ingredientai!
- Receptas labai tinka vaikams! Mūsų mažyliui patinka maišyti žemės riešutų sviesto sluoksnį ir spausti jį į keptuvę.
Daugelyje panašių šokoladinių žemės riešutų sviesto batonėlių receptų rašoma, kad jų negalima gaminti naudojant natūralų žemės riešutų sviestą, tačiau džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad šis su juo puikiai išeina. Tikiuosi, kad jums patiks šis lengvas nekepamas skanėstas!
Nekepamų šokoladinių žemės riešutų sviesto batonėlių ingredientai
Norėdami pagaminti šį žemės riešutų sviesto batonėlių receptą, jums tereikia 5 ingredientų:
- Graham krekerių trupiniai – Jie suteikia žemės riešutų sviesto sluoksniui jo struktūrą ir prideda skanaus Graham krekerių skonio. Naudokite parduotuvėje įsigytus Graham krekerių trupinius arba patys pasigaminkite virtuviniu kombainu iš maždaug 8 pilnų Graham krekerių lakštų. Norėdami, kad šis receptas būtų be glitimo, naudokite graham krekerių trupinius be glitimo.
- Cukraus pudra – Jis pasaldina žemės riešutų sviesto sluoksnį ir padeda jį surišti.
- Sūdytas sviestas – Dėl sodraus, sviestinio skonio. Čia taip pat tinka veganiškas sviestas!
- Kreminis žemės riešutų sviestas – Šiek tiek panaudosite žemės riešutų sviesto sluoksniui, o daugiau – šokoladiniam užpilui.
- Ir šokolado drožlių – Mėgstu čia naudoti juodojo šokolado drožles. Jei jums labiau patinka saldesnis šokoladas, naudokite pusiau saldaus šokolado drožles.
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Geriausias naudoti žemės riešutų sviestas
Man patinka naudoti kreminis natūralus žemės riešutų sviestas šiame recepte.
Tiesiog įsitikinkite, kad jis gerai išmaišomas ir lygus. Sausas, standus žemės riešutų sviestas, kurį kartais randate stiklainio apačioje, čia netiks. Jis turi būti skystas, kad žemės riešutų sviesto sluoksnis susijungtų.
Kaip pasigaminti žemės riešutų sviesto batonėlius
Pirmasis šio recepto žingsnis yra žemės riešutų sviesto sluoksnio paruošimas.
Jei nenaudojate parduotuvėje įsigytų Graham krekerių trupinių, pasigaminkite patys. 8 Graham krekerių lakštus sulaužykite į gabalus ir sudėkite į virtuvinį kombainą. Pulsuokite, kol jie suirs į smulkius trupinius.
Išmatuokite 1 1/2 puodelio Graham krekerių trupinių ir sudėkite juos į didelį dubenį. Suberkite cukraus pudrą ir išmaišykite, kad susimaišytų. Tada supilkite žemės riešutų sviestą ir ištirpintą sviestą ir maišykite, kol gerai susimaišys.
Įspauskite žemės riešutų sviesto mišinį į 8 × 8 colių skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi.
Toliau padarykite šokoladinį sluoksnį.
Sumaišykite šokolado drožles ir 2 šaukštus žemės riešutų sviesto mikrobangų krosnelėje tinkamame vidutiniame dubenyje.
Ištirpinkite šokoladą ir žemės riešutų sviestą kartu mikrobangų krosnelėje, maišydami kas 20 sekundžių.
Kai šokolado mišinys taps vientisas, supilkite jį ant žemės riešutų sviesto sluoksnio ir tolygiai paskirstykite ant batonėlių. (Tam puikiai tinka ofsetinė mentelė!)
Galiausiai atvėsinkite žemės riešutų sviesto batonėlius per naktį šaldytuve, arba kol šokoladas sutvirtės ir žemės riešutų sviesto sluoksnis visiškai sustings.
Supjaustykite ir mėgaukitės!
Recepto patarimai
- Negailėkite atšaldymo laiko. Šokoladas sustings vos po kelių valandų, tačiau žemės riešutų sviesto sluoksniui reikia 8 ar daugiau valandų, kad jis taptų visiškai kietas. Žvelgiant į šokolado sluoksnį, gali kilti pagunda pjaustyti batonėlius anksčiau. Nors jie vis tiek bus puikaus skonio, jie turi geriausią, darniausią tekstūrą po visiško vėsinimo per naktį.
- Supjaustykite juos dideliu aštriu peiliu. Kai šokoladas sustingsta, jis tampa tvirtas ir trapus. Jis gali įtrūkti, jei bandysite pjaustyti juosteles per mažu arba nuobodu peiliu. Tolygiausius strypus gausite, jei juos pjaustysite dideliu aštriu peiliu.
Sandėliavimas
Šie nekepami šokoladiniai žemės riešutų sviesto batonėliai gerai išsilaiko sandariame inde šaldytuve iki savaitės.
Jie taip pat gerai užšąla iki 3 mėnesių. Perdėti juos į šaldytuvą, kad atitirptų per naktį.
Daugiau žemės riešutų sviesto receptų
Jei jums patinka šie šokoladiniai žemės riešutų sviesto batonėliai, išbandykite vieną iš šių skanių žemės riešutų sviesto receptų:
Žemės riešutų sviesto batonėliai
Aptarnauja 16
Šie nekepami šokoladiniai žemės riešutų sviesto batonėliai skonis dar geresni nei žemės riešutų sviesto puodeliai! Pagaminta tik iš 5 ingredientų, tai lengvas ir skanus skanėstas.
- 1½ puodeliai graham krekerių trupiniai, 6 uncijos, iš maždaug 8 pilnų Graham krekerių lakštų
- 1 puodelis cukraus pudros, sijotas, jei gumuliuotas
- ½ puodelis sūdyto sviesto, 1 pagaliukas, ištirpintas, plius dar keptuvėms
- 1 puodelis kreminis žemės riešutų sviestas, plius 2 šaukštai šokolado sluoksniui
- 1 puodelis šokolado drožlių
Neleiskite ekranui užtemti
-
8×8 colių kepimo formą ištepkite riebalais ir išklokite ją kepimo popieriumi.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite Graham krekerių trupinius ir cukraus pudrą. Įpilkite ištirpintą sviestą ir 1 puodelį žemės riešutų sviesto ir maišykite, kol gerai susimaišys.
-
Rankomis tolygiai įspauskite žemės riešutų sviesto mišinį į paruoštą keptuvę.
-
Vidutiniame mikrobangų krosnelėje tinkamame dubenyje sumaišykite šokolado drožles ir likusius 2 šaukštus žemės riešutų sviesto. Mikrobangų krosnelėje aukšta temperatūra, maišydami kas 20 sekundžių, kol mišinys taps vientisas. Tolygiai paskirstykite ant žemės riešutų sviesto sluoksnio.
-
Šaldykite batonėlius per naktį arba tol, kol šokoladas sutvirtės ir žemės riešutų sviesto sluoksnis visiškai sustings. Šokoladas sustings greičiau, tačiau žemės riešutų sviesto sluoksnį reikia vėsinti visą naktį. Supjaustykite ir patiekite.
Kad šie batonėliai būtų veganiški, naudokite veganišką sviestą ir šokolado drožles be pieno.
Kad jie būtų be glitimo, naudokite be glitimo graham krekerių trupinius.