Mano geriausias šokoladinių sausainių receptas! Jį lengva pagaminti iš paprastų ingredientų, o sausainiai kiekvieną kartą būna minkšti, kramtomi ir skanūs.
Susipažinkite su mano geriausiu šokoladinių sausainių receptu! Šie sausainiai yra viskas, kas, mano nuomone, turėtų būti šokoladiniai sausainiai. Jie turi tobulą minkštą ir kramtomą tekstūrą. Jie supakuoti su išsilydžiusiais, lipniais šokolado drožlėmis. Ir juos lengva pasigaminti naudojant pagrindinius ingredientus ir įrangą. Nereikia stovinčio maišytuvo!
Per visus savo dienoraščio ir kulinarinių knygų rašymo metus pasidalinau beveik 50 sausainių receptų. Tačiau neseniai supratau, kad nė vienas iš jų nebuvo skirtas klasikiniams, kramtomiems šokoladiniams sausainiams.
Šiandien PAGALIAU tai pakeičiu, nes kiekvienam užpakalinėje kišenėje reikia gero šokoladinio sausainio recepto. Jei dar neturite, tai gali būti jums tinkamas. Tai paprasta ir skanu – visi, su kuriais dalinuosi šiais sausainiais, juos mėgsta. Tikiuosi, kad ir jūs juos mylite!
Kramtomųjų šokoladinių sausainių ingredientai
Štai ko jums reikės norint pagaminti šį paprastą šokoladinių sausainių receptą:
- Universalūs miltai – Šaukštu išlyginkite ir išlyginkite, kad į matavimo puodelį neliktų per daug.
- Kepimo soda – Tai padeda sausainiams pakilti.
- Rudasis cukrus ir granuliuotas cukrus – Granuliuotas cukrus padeda sausainiams plisti, o rudasis cukrus išlaiko juos drėgnus ir minkštus. Čia tinka ir šviesiai rudasis, ir tamsiai rudasis cukrus, bet man labiau patinka tamsiai rudas. Tai suteikia sausainių tešlai sodresnį karamelės skonį.
- Lydytas sviestas – Daugelyje sausainių receptų reikalingas minkštas sviestas, kurį po to suplakite su cukrumi prieš sumaišydami miltus ir kitus sausus ingredientus. Šis procesas prideda oro į sausainių tešlą ir gaunami lengvesni, pyragiškesni sausainiai. Man labiau patinka, kad šokoladiniai sausainiai būtų kramtomi ir tankūs, todėl šiame recepte naudoju lydytą sviestą. Prieš dėdami į sausainių tešlą, ištirpintam sviestui leiskite šiek tiek atvėsti.
- Kiaušinis + trynys – Papildomas kiaušinio trynys yra dar vienas slaptas ingredientas, dėl kurio šie sausainiai yra minkšti ir kramtomi.
- Vanilės ekstraktas – Šiltam skonio gilumui.
- Šokolado traškučiai – Man čia patinka tamsaus šokolado drožlės, bet jei norite, drąsiai naudokite pusiau saldaus šokolado arba pieniško šokolado drožles.
- Ir jūros druska – Kad visi skoniai išryškėtų!
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Kaip pasigaminti šokoladinius sausainius
Visą šokoladinių sausainių receptą su išmatavimais galite rasti šio įrašo apačioje, tačiau kol kas čia pateikiama nuosekli apžvalga, kaip tai vyksta:
Pradėkite ruošdami sausainių tešlą. Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo soda ir druską. Dideliame dubenyje išplakite lydytą sviestą, granuliuotą cukrų ir rudąjį cukrų.
Į dubenį su sviesto mišiniu įmuškite kiaušinį ir kiaušinio trynį ir plakite, kol gerai susimaišys. Tada supilkite vanilę.
Sudėkite sausą ingredientą į šlapius ingredientus.
Mentele maišykite, kol masė susimaišys…
..tada suberkite šokolado drožles ir maišykite, kol gerai susimaišys. Sausainių tešla bus minkšta. Viskas gerai!
Toliau tešlą atvėsinkite. Uždenkite ir laikykite šaldytuve mažiausiai 30 minučių ir iki 2 dienų.
Tada suformuokite sausainius. Dvi dideles kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. 2 valgomųjų šaukštų sausainių samteliu paskirstykite tešlą ant kepimo skardos, palikdami bent 2 colius tarp sausainių. (Jei tešla per kieta, kad būtų galima iš karto semti, leiskite jai keletą minučių pastovėti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.)
Galiausiai iškepkite sausainius, po vieną lapą 350 °F temperatūroje 9–11 minučių arba tol, kol sausainių kraštai taps auksinės spalvos. Leiskite jiems 10 minučių atvėsti ant kepimo skardos, prieš perkeldami ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
Mėgaukitės!
Patarimai, kaip gaminti geriausius šokoladinius sausainius
- Atvėsinkite sausainių tešlą. Aš paprastai esu už tai, kad nešaldytų sausainių tešlos, tačiau šiame recepte tai labai skiriasi. Sausainiai išeina storesni ir kramtesni, jų skonis yra gilesnis. Rekomenduoju tešlą atšaldyti mažiausiai 2 valandas ir iki 2 dienų, tačiau net 30 minučių atšaldymas pagerins jūsų sausainius.
- Kepkite po vieną lakštą. Orkaitės temperatūra gali skirtis. Jei vienu metu kepsite kelis lakštus, ant žemesnės lentynos esantys sausainiai gali kepti greičiau nei esantys ant aukštesnės lentynos, ir atvirkščiai. Kad kepimas būtų tolygiausias, dirbkite dalimis, kepdami po vieną lakštą orkaitės centre.
- Išėmus jie atrodys nuskriausti. Dar viena minkštų ir kramtomųjų sausainių paslaptis – ištraukti juos iš orkaitės, kai atrodo, kad jie nėra iškepę. Jie bus aukso rudos spalvos aplink kraštus, bet labai blyškūs viduryje. Viskas gerai! Jie visiškai sustings, kai atvės ant kepimo skardos, o tada ant grotelių.
- Nereikia naudoti šokolado drožlių. Puikiai tiks ir šokolado gabaliukai ar kapotas šokoladinis plytelė!
Rekomenduojami įrankiai
Norint paruošti šį receptą, jums nereikia daug specialios įrangos, tačiau yra du įrankiai, kurie, manau, yra būtini, kad sausainiai būtų sėkmingi:
- 2 valgomųjų šaukštų sausainių kaušelis – Sausainių kaušelis yra greičiausias ir lengviausias būdas išdalyti šiuos šokoladinius sausainius. Tai taip pat garantuoja, kad kiekvienas yra vienodo dydžio, o tai padeda jiems iškepti tolygiai.
- Pergamentinis popierius – Kai gaminu sausainius, kepimo skardas visada iškloju pergamentiniu popieriumi. Jie išeina gražiai aukso rudos spalvos apačioje, o valymas yra greitas. Kepant sausainius tiesiai ant kepimo skardos, dugnas gali apdegti.
Kaip laikyti šokoladinius sausainius
Kad sausainiai išliktų minkšti ir kramtomi, laikykite juos sandariame inde kambario temperatūroje. Jie gerai išsilaiko iki 4 dienų.
Šiuos slapukus taip pat galite užšaldyti iki 3 mėnesių. Leiskite šaldytiems sausainiams valandą stovėti kambario temperatūroje, kad atitirptų, arba įdėkite juos į mikrobangų krosnelę maždaug 30 sekundžių, kad vėl sušiltų.
Kaip užšaldyti sausainių tešlą
Kitas variantas yra užšaldykite šokoladinių sausainių tešlą ir kepkite vėliau. Štai kaip:
- Paruoškite sausainių tešlą ir šaldykite šaldytuve bent 3o minučių ir iki 2 dienų.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sausainių tešlą paskirstykite ant kepimo skardos.
- Šaldykite mažiausiai 1 valandą arba tol, kol sausainių tešlos rutuliukai sutvirtės.
- Perkelkite į sandarų indą ir užšaldykite iki 3 mėnesių.
Šaldytos tešlos kepimas
Prieš kepdami pagal receptą, leiskite šaldytiems tešlos rutuliukams 30 minučių atitirpti kambario temperatūroje.
Man patinka laikyti tešlą šaldiklyje, kad galėčiau išsikepti kelis šokoladinius sausainius, kai tik užsimanau ko nors saldaus!
Daugiau mėgstamų sausainių receptų
Jei jums patinka šie naminiai šokoladiniai sausainiai, išbandykite vieną iš šių paprastų sausainių receptų:
Geriausi šokoladiniai sausainiai
Aptarnauja 24
Mano geriausias šokoladinių sausainių receptas! Šie naminiai sausainiai yra minkšti, kramtomi ir supakuoti su lipniais šokolado drožlėmis. Juos taip pat lengva pagaminti. Nereikia maišytuvo!
Neleiskite ekranui užtemti
-
Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo soda ir druską.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite lydytą sviestą, rudąjį cukrų ir granuliuotą cukrų. Įdėkite kiaušinį ir kiaušinio trynį ir plakite, kol gerai susimaišys ir neliks kiaušinio baltymo dryžių. Supilkite vanilę.
-
Sudėkite sausus ingredientus į šlapius ingredientus ir mentele išmaišykite. Kai sausieji ir drėgnieji ingredientai bus daugiausia sujungti, suberkite šokolado drožles ir maišykite, kol susidarys minkšta sausainių tešla ir neliks sausų miltų.
-
Uždenkite ir laikykite šaldytuve mažiausiai 30 minučių ir iki 2 dienų. Vos 30 minučių atšaldyta sausainių tešla išeis plokštesni sausainiai, kurie kepant labiau išsiskleidžia. Iš sausainių tešlos, atšaldytos 2 valandas ar ilgiau, bus storesni sausainiai, kurie mažiau tepsis.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350 ° F ir dvi dideles kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi.
-
2 valgomųjų šaukštų sausainių samteliu tešlą dėkite ant kepimo skardų, palikdami bent 2 colius tarp sausainių. Kepkite po vieną lakštą 9–11 minučių arba tol, kol sausainių kraštai taps auksinės rudos spalvos, bet viršus vis dar bus blyškus. Išėmus iš orkaitės, jie atrodys nepatenkinti, tačiau vėsdami jie sustings.
-
Leiskite atvėsti ant kepimo skardų 10 minučių, tada perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.