CHivas Regal yra žinomas dėl savo patikimų škotiškų viskių stabilumo, įskaitant visur esantį Chivas 12, taip pat kitas amžiaus išraiškas, tokias kaip Chivas 18 ir Chivas 25. Tačiau prekės ženklas pastaraisiais metais kaupia įdomią kolekciją. „Chivas Regal Mizunara“ dalį mišinio užbaigia japoniškose „Mizunara“ ąžuolo statinėse, o „Chivas Extra 13“ yra serija, kurioje yra papildoma statinė, pvz., Olorosso chereso ar tekila, ir papildomi brandinimo metai.
Dabar čia yra Chivas XV, sumaišytas škotiškas, kurį sukūrė Chivas Regal maišymo direktorius Sandy Hyslop ir jo komanda. Praėjus keleriems metams užsienyje, dabar jį galima įsigyti JAV rinkoje. Chivas XV brandinamas mažiausiai 15 metų prancūziškame ąžuole, o po to dalis skysčio išpilama Grande Champagne konjako statinėse. Tai nuolatinis „Chivas“ asortimento leidimas, o 750 ml buteliukus galima įsigyti už pagrįstą 49,99 USD.
Chivas XV yra lengvas ant nosies, o tai gana įprasta tarp mišrių skotų (Whisky World turi gerą grunto mišinį). Tačiau įsigilinkite ir rasite virtus obuolius, apelsinus, medų, migdolus ir nedidelę gydomąją natą. Skonyje „Chivas XV“ dera kriaušės, razinos, karamelė, grietinėlė ir švelnus ąžuolas, o nuo pradžios iki pabaigos puikiai subalansuotas gyvų vaisių ir desertui būdingų savybių mišinys. Tai nėra pats sudėtingiausias viskis, tačiau jis yra malonus ir draugiškas, o jo užtenka, kad patiktų škotų gėrėjams veteranams ir Chivas gerbėjams.
Atsižvelgdamas į lengvą viskio pobūdį ir prieinamą kainą, Chivas siūlo keletą kokteilių variantų geriantiems, norintiems ne tik pilti tiesiog: išbandykite jį aukso karštyje (šiuo atveju su škotiškumu, o ne įprastu burbonu) arba bet ką, kas susiję su šampanu.
★★★
Statistika:
-40% ABV
– 49,99 USD