Šioje ledinėje braškių matcha latte šviežios braškės dera su žemiška matcha. Lengvai saldus ir TAIP gaivus, tai puikus gėrimas karštą dieną.
Mano vasaros gėrimas buvo ledinė braškių matcha latte – ne vieną, kurią gaunu Starbucks, o gaminu namuose. Ši virusinė latė turi tris sluoksnius: apačioje maceruotos braškės, viduryje – pienas (mėgstu migdolus), o viršuje – putojanti matcha žalioji arbata. Jis vaisinis, gaivus ir ne per saldus, su švelniomis umami natomis iš matcha.
Jei jau esate matcha gerbėjas, manau, kad jums patiks šis gėrimas. O jei „matcha“ dar nesate naujokas, tai puikus pirmasis receptas, kurį reikia išbandyti!
Jei nesate susipažinę, matcha yra žaliosios arbatos milteliai, kurie šimtmečius buvo naudojami Japonijos arbatos ceremonijose. Matcha arbatos lapai yra specialiai auginami šešėlyje, kad susidarytų daug chlorofilo, kuris suteikia jiems ryškią žalią spalvą. Atspalvis taip pat padidina antioksidantų ir raminamųjų aminorūgščių kiekį, padėdamas suteikti matcha daug naudos sveikatai.
Žemiau esančiame tinklaraščio įraše dalinuosi geriausiais patarimais, kaip dirbti su matcha, bet pirmiausia turiu vieną DIDELIS patarimas: rinkitės aukštos kokybės matcha pudrą. Geros kokybės matcha yra užauginta Japonijoje ir yra ryškiai žalios spalvos bei sodraus, bet ne per daug kartaus skonio. Jei norite patikimos, tiesioginės ūkyje pagamintos matcha, rekomenduoju Matcha.com, kuriame yra iškilminga ir ekologiška matcha iš Japonijos. Jie specializuojasi retuose geriausių japoniškų matcha veislių mišiniuose.
Man taip pat patinka Matcha.com matcha, nes jai taikomas griežtas šešių etapų testavimo procesas, siekiant užtikrinti, kad jis būtų saugus nuo nešvarumų ir garantuotas maksimalus stiprumas. Be to, jų kokybės standartai suteikia man ramybę, kad gaunu visą naudą sveikatai, dėl kurios žinoma premium matcha! Man ypač patinka jų Ceremonial Organic Matcha dėl šio recepto. Jo gerai subalansuotas, pilnas skonis čia yra fantastiškas!
Štai ko dar reikės norint paruošti šį receptą:
- Šviežios braškės – Sumaišysite juos su trupučiu cukraus kad ištrauktų jų kvapnias sultis.
- Šaltas vanduo – Už matcha arbatos ruošimą.
- Pienas – Naudokite bet kokią jums patinkančią rūšį! Man čia patinka migdolų pienas.
- Ledas – Dėl to ši latte yra vėsi ir gaivi.
- Ir medaus ar klevų sirupo – Pasaldinti savo latę pagal skonį.
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Kaip pasigaminti braškių matcha latte
Visą ledų braškių matcha latte receptą rasite šio įrašo apačioje, tačiau kol kas čia pateikiama apžvalga, kaip tai vyksta:
Pradėkite nuo braškių maceravimo. Šakute sumaišykite juos su cukrumi, maišydami lengvai sutrinkite. Atidėkite juos į šalį, kol ruošiate matchą.
- Tada paruoškite matcha arbatą dviem paprastais žingsniais:
Išsijokite matcha į nedidelį dubenį. Aukštos kokybės matcha mėgsta sulipti! Dėl gumulėlių nereikia jaudintis – jie visiškai normalūs, ypač turint iškilmingų pažymių. Norint jas suskaidyti, prieš sumaišant su skysčiu, matcha svarbu persijoti. Jei jums reikia, Matcha.com turi daugybę matcha įrankių – sijoklių, bambukinių plaktuvų ir dar daugiau! - Išplakite matchą su 1/4 puodelio vandens. Į dubenį su matcha įpilkite vandens ir intensyviai plakite iš vienos pusės į kitą – ne ratu. Šoninis judesys padeda tolygiai paskirstyti arbatą vandenyje ir sukurti putų sluoksnį ant viršaus. Tradiciškai tam naudojamas chasen, arba bambuko matcha plaktuvas.
Recepto patarimas
Šiame recepte reikalauju 1/2–1 arbatinio šaukštelio matcha miltelių. Jei „matcha“ nesate naujokas, galbūt norėsite pradėti nuo mažesnio kiekio, kad palaipsniui susipažintumėte su matcha skoniu. Jei kurį laiką gėrėte matcha, naudokite daugiau, kad gautumėte stipresnį matcha skonį.
Norėdami surinkti braškių matcha latte, padėkite braškes ant didelės stiklinės dugno. Pripildykite stiklinę iki pusės ledo ir įpilkite pieno tiek, kad užpildytumėte du trečdalius stiklinės. Galiausiai ant viršaus užpilkite matcha arbatos.
Išmaišykite su šiaudeliais ir ragaukite. Jei norite, kad braškių matcha latte būtų saldesnė, pagal pageidavimą įpilkite medaus arba klevų sirupo.
Mėgaukitės!
Ledinių braškių Matcha Latte
Aptarnauja 1
Ši ledinė braškių matcha latte yra vaisinė ir gaivi – puikiai tinka karštai vasaros dienai! Šiame recepte pateikiau matcha matavimo diapazoną. Naudokite mažesnę sumą, jei pirmą kartą naudojate matcha. Jei norite, kad latte būtų stipresnio matcha skonio, naudokite daugiau.
- 5 šviežios braškės, lukštenti ir smulkiai pjaustyti (apie ⅓ puodelio)
- 1 šaukštelis cukranendrių cukrus
- nuo ½ iki 1 šaukštelis matcha milteliai, ½–1 arbatinis šaukštelis matcha miltelių (šiame recepte naudojome Matcha.com Ceremonial Organic)
- ¼ puodelis šaltas vanduo
- Ledas
- nuo ½ iki 1 puodelis migdolų pieno
- Klevų sirupas arba medus, pagal skonį, neprivaloma
Neleiskite ekranui užtemti
-
Į nedidelį dubenį sudėkite braškes ir cukrų. Sumaišykite šakute, maišydami braškes lengvai sutrinkite. Atidėkite į šalį.
-
Persijokite matcha miltelius į kitą nedidelį dubenį, kad neliktų gabalėlių. Įpilkite vandens ir naudokite matcha plaktuvą, kad greitai plaktumėte iš vienos pusės į kitą, kol matcha visiškai išsisklaidys ir ant viršaus susidarys putojantis sluoksnis.
-
Padėkite braškes ant aukštos stiklinės dugno. Įpilkite iki pusės ledo, tada įpilkite tiek migdolų pieno, kad užpildytumėte du trečdalius stiklinės. Ant viršaus užtepkite matcha mišinio.
-
Išmaišykite, kad susimaišytų ir paragaukite šiaudeliu. Jei norite, pagal skonį pasaldinkite klevų sirupu arba medumi.