Šios orkaitėje keptos bulvės yra skanus ir lengvas garnyras prie bet kokio patiekalo! Jie yra traškūs iš išorės, kreminiai viduje ir kupini ryškaus, drąsaus skonio.
Šios orkaitėje keptos bulvės yra skanus ir lengvas garnyras.
Jie pakankamai paprasti, kad juos būtų galima pasigaminti savaitės vakarais, ir pakankamai skanūs, kad būtų galima pridėti prie šventinės vakarienės. Nesvarbu, kada juos patieksite, jie tikrai patiks. Štai kodėl:
- Traški išorė. Orkaitėje bulvių odelės išsipučia ir sustingsta.
- Kreminiai viduriai. Traškios odelės užleidžia vietą kreminiams centrams, todėl kiekvienas šių keptų bulvių kąsnis turi nuostabų tekstūrų derinį.
- Skanus padažas. Kol jos dar šiltos, aš apkepu bulves su švelniu vinigretu, pagamintu iš citrinos, česnako ir šviežių žolelių, pavyzdžiui, rozmarinų ar čiobrelių. Jis užpildo bulves drąsiu skoniu.
Aš nelaikau savęs dideliu bulvių žmogumi, bet net aš negaliu nesuvalgyti šių keptų bulvių tiesiai iš lakštų. Patikėk manimi, tu taip pat juos mylėsi!
Kokios rūšies bulves naudoti
Šiame skrudintų bulvių recepte mėgstu naudoti raudonųjų bulvių ir mažų „Yukon Gold“ bulvių mišinį. Abi veislės turi žemišką skonį ir kreminį interjerą, kuris man patinka. Bulvės, vokiškos sviesto rutuliukai ir kitos geltonos bulvės taip pat yra geras pasirinkimas.
Nerekomenduoju čia naudoti rusvųjų bulvių. Dėl savo sausos, purios tekstūros jie geriau tinka keptoms bulvėms ir gruzdintoms bulvytėms gaminti.
Kaip kepti bulves
Pirmasis šio skrudintų bulvių recepto žingsnis yra bulvių pjaustymas. Supjaustykite juos į vienodus 1 colio gabalus, kad jie tolygiai iškeptų. Jei jūsų bulvių dydis labai skiriasi, galite ne visų jų pjaustyti vienodai. Pavyzdžiui, mažesnes bulves galite perpjauti per pusę, o didesnes – ketvirčiu.
Bulvių lupti nereikia. Tiesą sakant, aš siūlau to nedaryti! Bulvių lukštai padeda bulvių išorėms traškėti orkaitėje.
Tada pagardinkite bulves. Padėkite juos ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi, ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. (Patarimas: žiupsnelis česnako miltelių taip pat yra skanus!)
Išdėliokite juos viename sluoksnyje, palikdami šiek tiek tarpo tarp bulvių. Apverskite juos taip, kad būtų nupjauta puse žemyn.
Skrudinkite bulves 425 ° F orkaitėje, kol jie bus minkšti ir auksinės rudos spalvos aplink kraštus.
Kiek laiko reikia kepti bulves
Man patinka kepti bulves 425 ° F temperatūroje. Esant tokiai temperatūrai, jie gražiai traška išorėje, o viduryje tampa švelnūs.
Aš tai randu bulvės, supjaustytos 1 colio gabalėliais, užtrunka nuo 20 minučių iki 30 minučių 425 ° F temperatūroje.
Tikslus laikas gali skirtis priklausomai nuo naudojamų bulvių dydžio, rūšies ir šviežumo. Jie bus paruošti, kai jų vidurys bus švelnus šakutei, o kraštai paruduos.
Leiskite jiems šiek tiek atvėsti, o tada, kol jie dar šilti, supilkite juos su padažu. Pagardinkite pagal skonį, papuoškite kapotomis petražolėmis ir patiekite!
Orkaitėje keptų bulvių patarimai
- Jei turite, naudokite konvekcinį kepimą. Kai orkaitė veikia konvekciniu režimu, oras joje nuolat cirkuliuoja, o tai idealiai tinka norint gauti traškius, aukso rudos spalvos pakraščius ant skrudintų daržovių. Jei naudojate jį, pradėkite tikrinti bulves anksčiau nei darytumėte kitu atveju, nes tai dažnai sutrumpina kepimo laiką.
- Nedėkite bulvių ant kepimo skardos. Norėdami gauti geriausių rezultatų, paskleiskite bulves vienu sluoksniu, aplink kiekvieną palikdami šiek tiek vietos. Jei jie per daug perpildyti, jie garuose orkaitėje, o ne taps aukso rudi ir traškūs.
- Padėkite juos nupjauta puse žemyn kad jie tiesiogiai ir nuolat liestųsi su karšta keptuve. Jie gražiai paruduoja!
- Aprenkite juos, kol jie šilti. Šiltos bulvės sugers sodrų, aštrų padažo skonį, todėl galutinis patiekalas bus ypač skanus.
Ką patiekti su keptomis bulvėmis
Traškios skrudintos bulvės yra skanus, lengvas garnyras bet kuriai vakarienei!
Derinkite juos su mėgstamais baltymais ir žaliomis salotomis paprastam savaitės nakties valgiui. Arba patiekite juos šventinei vakarienei kartu su klasikiniais patiekalais, pavyzdžiui, įdaru ir šparaginių pupelių troškiniu.
Daugiau mėgstamų bulvių receptų
Jei jums patinka šios orkaitėje keptos bulvės, išbandykite vieną iš šių skanių bulvių receptų:
Trokštate daugiau keptų daržovių? Išbandykite mano skrudintus brokolius, skrudintus Briuselio kopūstus ar skrudintas morkas!
Orkaitėje keptos bulvės
Aptarnauja 4
Šios orkaitėje keptos bulvės yra vienas iš mūsų mėgstamiausių lengvų garnyrų! Jie traškūs išorėje, kreminiai viduje ir puikiai pagardinti citrina, česnaku ir žolelėmis.
- 2 svarų mažos bulvės, per pusę arba ketvirčiais
- Ypač grynas alyvuogių aliejus, už šlapdriba
- Jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Smulkiai pjaustytų šviežių petražolių, garnyrui
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 425 ° F ir didelę kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
-
Supilkite bulves su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais ir tolygiai paskleiskite ant kepimo skardos. Skrudinkite nuo 20 iki 30 minučių arba kol suminkštės ir aplink kraštus taps auksinės rudos spalvos. Laikas priklausys nuo jūsų bulvių dydžio ir šviežumo.
-
Paruoškite padažą: Nedideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos žievelę, citrinos sultis, garstyčias, česnaką, rozmariną, raudonųjų pipirų dribsnius, druską ir pipirus.
-
Užpilkite padažu ant virtų bulvių ir švelniai išmaišykite. Jums gali neprireikti viso padažo. Pagardinkite pagal skonį daugiau druskos ir pipirų. Pabarstykite petražolėmis ir patiekite.