Pasta e fagioli yra soti itališka sriuba, gaminama iš makaronų, pupelių ir daržovių. Patiekiamas su traškia duona, tai geriausias vegetariškas maistas.


Makaronai ir fagioli


Makaronai ir fagioli, kartais sutrumpinami iki makaronų fagioli (arba pasta fazool, jei esate Sopranai ventiliatorius), yra klasikinė itališka sriuba. Jo pavadinimas pažodžiui verčiamas kaip „makaronai ir pupelės“, o jį sudaro maži makaronai, kreminės pupelės ir minkštos daržovės kvapniame pomidorų sultinyje.

Čia, JAV, daugelis žmonių žino makaronus e fagioli iš „Olive Garden“ meniu, bet aš noriu jums pasakyti, kad jūs PRIVALOTE pabandyti pasigaminti šį patiekalą namuose. Susideda į vieną puodą. Sudedamosios dalys daugiausia yra sandėliuko kabės. IR makaronų, pupelių ir daržovių derinys padaro tai sočiu atskiru patiekalu.

Jei ieškote paprastų, nebrangių ir skanių vakarienių, kurias galite papildyti savo kaitaliojimu, pasta e fagioli neįveikiama. Žemiau dalinuosi savo receptu. Tikiuosi, kad jums tai patinka taip pat, kaip aš!


Makaronų fagioli recepto ingredientai


Makaronų ir Fagioli recepto ingredientai

Štai ko jums reikia norint pagaminti šį makaronų fagioli receptą:

  • Makaronaižinoma! Ditalini yra mano geriausias pasirinkimas. Nerandate? Taip pat puikiai tiks maži alkūniniai makaronų makaronai ar kita maža makaronų forma.
  • Pupelės – Italijoje pasta e fagioli tradiciškai gaminama iš šviežių spanguolių pupelių. Tačiau mano gyvenamoje vietoje sunku rasti šviežių lukštentų pupelių, todėl raginu vietoj jų naudoti konservuotas cannellini pupeles. Jie vis tiek skanūs!
  • Ypač tyras alyvuogių aliejus – Už turtingumą.
  • Svogūnai, česnakai, morkos ir pankoliai – Šios aromatingos daržovės sukuria aromatingą sriubos pagrindą. Šioje sriuboje man patinka pankolių anyžių skonis, bet jei jo nerandate arba nesate pankolių gerbėjas, salierai yra puiki alternatyva!
  • Pomidorų pasta – Sutirština sultinį ir pagilina pomidorų skonį.
  • Šviežias rozmarinas – Jaukaus, pušų skonio. Žiupsneliu pakeiskite džiovintą rozmariną arba naudokite kitą džiovintą žolelę, pavyzdžiui, džiovintą raudonėlį ar baziliką.
  • Kubeliais supjaustyti pomidorai – Jie sultiniui suteikia saldaus, aštraus skonio.
  • Daržovių sultinys – Naudokite parduotuvėje pirktą arba pasigaminkite patys.
  • Parmezano žievelė – Taip, jūs galite tiesiog nupjauti žievelę nuo parmezano sūrio bloko! Jei esate vegetaras, būtinai ieškokite prekės ženklo, pagaminto naudojant vegetariškus fermentus (BelGioioso puikiai tinka). Jei esate veganas, nedvejodami praleiskite tai.
  • Lapiniai kopūstai arba šveicariniai mangoldai – Makaronuose ir fagioliuose tai nėra visiškai tradicinė, bet man patinka puodą sriubos užbaigti su daugybe lapinių žalumynų!
  • Raudonųjų pipirų dribsniai – Jie prideda šilumos.
  • Ir druskos bei pipirų – Kad visi skoniai išryškėtų!

Žemiau raskite visą receptą su matavimais.


Dideliame puode mediniu šaukštu pakepinti svogūną, morkas ir pankolį


Kaip pasigaminti makaronų ir fagioli

Šį sočios sriubos receptą paruošti taip paprasta!

Pirmiausia pakepinkite daržoves. Dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite svogūną, morkas ir pankolį. Norite, kad daržovės būtų labai minkštos. Virkite, retkarčiais pamaišydami, 10–15 minučių.

Įmaišykite česnaką, pomidorų pastą ir rozmariną ir kepkite dar minutę.


Ranka mediniu šaukštu maišydami makaronų fagioli sriubą dideliame puode


Toliau užvirkite sriubą. Į puodą sudėkite pomidorus, pupeles, sultinį ir parmezano žievelę. Troškinkite 20 minučių, kad skoniai susimaišytų.

Tada įmaišykite makaronus. Virkite dar apie 10 minučių, kol makaronai taps al dente.

Galiausiai suberkite kopūstus ir raudonųjų pipirų dribsnius. Virkite, kol kopūstai suvys. Pagardinkite pagal skonį ir patiekite!


Makaronai ir fagioli dubenyje su šaukštu


Makaronų ir „Fagioli“ patiekimo pasiūlymai

Kai būsite pasiruošę valgyti, supilkite makaronų ir fagioli sriubą į dubenėlius ir, jei norite, uždėkite daugiau raudonųjų pipirų dribsnių, pabarstykite petražolių ir šviežiai tarkuoto parmezano sūrio.

Sriuba pati savaime yra sotus patiekalas, tačiau neapsiriksite su traškios duonos šonu, kad užpiltumėte sultinį. Jis taip pat puikiai dera su česnakine duona ir namine focaccia.

Didesniam patiekalui patiekite sriubą su salotomis. Paprastos žalios salotos, Cezario salotos ar itališkos kapotos salotos būtų skanios.

Kaip laikyti

Jei sriubą ruošite taip, kaip parašyta, likučiai gerai išsilaikys sandariame inde šaldytuve iki dviejų dienų. Tačiau nepamirškite: makaronai sugeria vis daugiau sultinio, kuo ilgiau jie stovi sriuboje.

Norėdami paruošti maistą: Jei planuojate mėgautis šia sriuba keletą dienų, pirmą kartą gamindami makaronus galite atsisakyti. Verčiau makaronus išvirkite atskirai ir suberkite į sriubą prieš pat patiekiant. Kai valgysite, makaronai vis tiek turės al dente kąsnį, o sriuba vis tiek bus sultinga.

Norėdami užšaldyti: Taip pat rekomenduoju makaronus ruošti atskirai, jei norite sriubą užšaldyti. Be makaronų gerai užšąla iki 3 mėnesių. Atskirai išvirkite makaronus ir sudėkite, kai pašildysite sriubą.


Makaronų ir fagioli receptas


Daugiau mėgstamų sriubų receptų

Jei jums patinka šis receptas, išbandykite vieną iš šių klasikinių sriubų:

Makaronai ir Fagioli

Paruošimo laikas: 15 minučių

Virimo laikas: 45 minučių

Visas laikas: 1 valandą

Aptarnauja 4 iki 6

Pasta e fagioli, kartais sutrumpinama į pasta fagioli, yra klasikinė itališka sriuba, gaminama iš makaronų ir pupelių. Mano receptas – jauki, skani vegetariška vakarienė! Patiekite su traškia duona, kad išgertumėte kvapnų sultinį.

  • 2 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus, plius dar už šlapdribą
  • 1 vidutinio geltonumo svogūnas, kubeliais
  • 1 mažas pankolio svogūnėlis arba 2 saliero šonkauliai, smulkiai sukapoti
  • 2 vidutinės morkos, smulkiai sukapoti
  • 1 šaukštelis jūros druska, plius dar pagal skonį
  • Šviežiai malti juodieji pipirai
  • 3 česnako skiltelės, tarkuotų
  • 1 šaukštas pomidorų pasta
  • 1 šaukštelis kapotų šviežių rozmarinų
  • 1 14 uncijų kubeliais pjaustytų pomidorų
  • 3 puodeliai virtos cannellini pupelės, nusausinti ir nuplauti
  • 4 puodeliai daržovių sultinio
  • Parmezano žievelė, neprivaloma
  • 1 puodelis Ditalini makaronai, ar kitų smulkių makaronų
  • 2 didelių lapinių kopūstų arba šveicarinio mango lapų, su stiebu ir suplėšytas (apie 6 puodeliai)
  • Žnyplės raudonųjų pipirų dribsnių

Neleiskite ekranui užtemti

  • Įkaitinkite alyvuogių aliejų dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies. Suberkite svogūną, pankolį, morkas, druską ir kelis gabalėlius pipirų ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, 10–15 minučių arba kol labai suminkštės.

  • Įpilkite česnako, pomidorų pastos ir rozmarino ir maišydami virkite 1 minutę. Įpilkite pomidorų ir jų sulčių, pupelių, sultinio ir parmezano žievelės, jei naudojate. Troškinkite 20 minučių.

  • Sudėkite makaronus ir troškinkite dar 10 minučių arba iki al dente. Įmaišykite kopūstų ir raudonųjų pipirų dribsnius ir virkite, kol lapiniai kopūstai suvys. Pagardinkite pagal skonį ir patiekite.



Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -