Sužinokite, kaip pasigaminti geriausią bulvių košę pagal šį paprastą receptą! Sodrūs, kreminiai ir kvapnūs, jie visada yra minios malonus garnyras.
Negaliu pasidalinti bulvių košės receptu nepaminėdamas savo vyro Džeko. Jam patinka naminė bulvių košė, ypač sodri, kreminė ir kvapni.
Anksčiau gaminau daug, kas jam patiko (žr. česnakinę bulvių košę ir „Instant Pot“ bulvių košę). Tačiau pernai pagaliau pagaminau bulves, kurių jis laukė: su sviestu, pienu ir grietine.
Nejuokauju sakydama, kad tai geriausia mano bandyta bulvių košė. Jos itin sodrios ir palaimingai kreminės konsistencijos, o grietinė suteikia jiems skanų aštrų kvapą. Juos nesunku pasigaminti (ir pasigaminti iš anksto!), be to, jie tikrai patiks per Padėkos dieną ar bet kurį patiekalą. Jei ne iš manęs, tai imk iš Džeko – jums patiks šis bulvių košės receptas.
Kaip pasigaminti bulvių košę
Visą receptą su išmatavimais galite rasti šio įrašo apačioje, bet kol kas pateiksiu jums apžvalgą, kaip tai vyksta:
Ingredientai
Šis klasikinis receptas prasideda nuo 7 paprastų ingredientų:
- Bulvės, žinoma! 3 svarų derliaus pakanka maždaug 8 žmonėms. Padvigubinkite receptą, jei tieksite daugiau!
- Česnakai – Dėl pikantiško skonio gilumo.
- Nesūdytas sviestas – Dėl sodrumo ir sviestinio skonio.
- Pienas – Jis išlygina krakmolingas bulves į neįtikėtinai kreminę košę. Norėdami gauti kreminių rezultatų, naudokite nenugriebtą pieną.
- Grietine – Techniškaišis ingredientas yra neprivalomas. Jei jį praleisite, receptas vis tiek pasirodys puikus. Tačiau norint gauti geriausią bulvių košę, labai rekomenduoju ją sulankstyti! Dėl to tateriai tampa itin kreminiai ir suteikia aštrų skonį.
- Ir druskos bei pipirų – Kad visi skoniai išryškėtų!
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Kokios bulvės yra geriausios bulvių košei?
Manau, kad Yukon Golds ir russets yra geriausios bulvės košei.
- Yukon Gold bulvės yra plonyčiai geltonos bulvės. Man patinka juos trinti, nes jie yra kreminės tekstūros, sodrios auksinės spalvos ir sviestinio skonio.
- Russet bulvės yra baltos bulvės, kuriose yra daug natūralaus krakmolo. Viso to krakmolo dėka iš jų gaunama puri bulvių košė.
Nedvejodami gaminkite šį receptą su bet kuria iš šių bulvių rūšių.
Kitas man patinkantis variantas yra naudoti abiejų rūšių derinį. Rausvos padeda pagerinti purumą, o Yukon Golds suteikia puikų skonį. Tai derinys, kurio neįmanoma įveikti!
Pasiruošimas
Mano metodas, kaip gaminti bulvių košę, negali būti paprastesnis! Štai kaip viskas vyksta:
Pirmiausia nulupkite ir supjaustykite bulves. Susmulkinkite juos dideliais gabalėliais – perpus perpjaukite mažesnius Yukon Gold, o didesnius rusvus supjaustykite ketvirčiais arba šeštais. Padarykite viską, kad gabaliukai būtų vienodo dydžio, kad jie iškeptų tolygiai.
Toliau virkite. Įdėkite bulves ir česnaką į didelį puodą ir užpilkite šaltu vandeniu 1 colio atstumu. Įpilkite šaukštą druskos ir užvirinkite vandenį ant stiprios ugnies. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir švelniai virkite, kol bulvės taps minkštos.
Kiek laiko virti bulves bulvių košei
Kai gaminu šį receptą, bulves paprastai verdu 15–20 minučių.
Tačiau laikas gali skirtis! Bulvės yra paruoštos, kai jas lengvai pradursite šakute. Venkite jų nepakankamai iškepti. Jei jie vis dar tvirti centre, gausite gumuliuotą bulvių košę!
Kai bulvės suminkštės, nusausinkite jas į kiaurasamtį. Lengvai pakratykite, kad pašalintumėte vandens perteklių, ir sugrąžinkite bulves į puodą.
Pagaliau, sutrinkite! Norėdami iš dalies sutrinkite bulves, naudokite bulvių trintuvą. Tada supilkite pieną ir įberkite sviesto, druskos ir pipirų. Tęskite košę, kol bulvės pasieks norimą konsistenciją (mes mėgstame visiškai lygias!). Jei norite, mediniu šaukštu arba mentele įmaišykite grietinę.
Pagardinkite pagal skonį, prireikus įpilkite sviesto, grietinės ir druskos bei pipirų. Mėgaukitės!
Recepto patarimas
Nepamirškite tvirtinimo detalių! Mums patinka šios bulvės su sviestu, laiškiniais česnakais ir druska bei pipirais. Nesuklysite ir su grybų padažu.
Kaip laikyti bulvių košę
Likusios bulvių košės gerai išsilaiko sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų.
Turite kelias jų pašildymo parinktis:
- Mikrobangų krosnelėje – Mikrobangų krosnelėje, kol įkais, maišydami kas 2 minutes.
- Orkaitėje – Perkelkite bulves į troškinimo indą arba keptuvę orkaitėje. Viršų patepkite sviestu ir uždenkite. Įkaitinkite 350°F orkaitėje, kol įkais, 25 minutes ar ilgiau, priklausomai nuo kepimo indo dydžio ir formos.
Taip pat sėkmingai pakaitinau šias bulvių košes, naudodamas „Instant Pot“ nustatymą „Keep Warm“. Lėta viryklė taip pat puikiai tiks!
Jei po pakaitinimo bulvės atrodo sausos, įmaišykite ištirpintą sviestą arba šlakelį pieno, kad jos atsilaisvintų.
Daugiau mėgstamų bulvių receptų
Jei jums patinka ši naminė bulvių košė, išbandykite vieną iš šių bulvių receptų:
Geriausias bulvių košės receptas
Aptarnauja 8
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įdėkite bulves ir česnaką į didelį puodą ir užpilkite šaltu vandeniu 1 colio atstumu. Vandenį pagardinkite šaukštu druskos.
-
Vandenį užvirinkite ant stiprios ugnies, tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir švelniai virkite 15–20 minučių arba tol, kol bulvės suminkštės. Nusausinkite bulves ir grąžinkite į puodą.
-
Pradėkite bulves ir česnaką trinti bulvių trintuvu. Kai jie iš dalies sutrinti, įpilkite sviesto, pieno, druskos ir keletą maltų pipirų. Tęskite košę, kol bulvės pasieks norimą konsistenciją (mes mėgstame visiškai lygias), tada mentele arba mediniu šaukštu įmaišykite grietinę, jei naudojate.
-
Pagardinkite pagal skonį ir patiekite su sviestu ir laiškiniais česnakais.