Šios saldžiųjų bulvių košės yra skanus saldus ir pikantiškas garnyras! Puikiai tinka atostogoms, nes juos lengva pagaminti iš 7 paprastų ingredientų.
Jei saldžiųjų bulvių košė niekada nepasirodė ant jūsų pietų stalo, pats laikas tai pakeisti. Jie yra tiesiog per skanu kad jūsų garnyro nebūtų, ypač rudenį. Šios saldžiųjų bulvių košės yra gražios kreminės tekstūros, jas pagardinu druska, pipirais ir trupučiu klevų sirupo, kad sukurčiau sodrų skonį, iš dalies pikantišką, iš dalies saldų.
Bet galbūt geriausia, kad šį saldžiųjų bulvių košės receptą pagaminti TAIP paprasta! Tam reikia 7 ingredientų, o krosnelė didžiąją darbo dalį atlieka už jus. Tai puikus garnyras patiekti per šventinį patiekalą (galite jį paruošti net anksčiau!), tačiau jis toks paprastas, guodžiantis ir skanus, kad tikiuosi, kad jį gaminsite ir įprastoms vakarienėms.
Saldžiųjų bulvių košė Ingredientai
Mano mėgstamiausias dalykas šiame recepte yra tai, kad jis tikrai leidžia saldžiosios bulvės spindėti. Skirtingai nei saldžiųjų bulvių troškinyje ar kai kuriuose kituose saldžiųjų bulvių košės receptuose, čia nerasite nei zefyrų, nei rudojo cukraus. Aš tik pridedu prisilietimą klevų sirupo kad išryškintų saldžiųjų bulvių natūraliai saldų skonį.
Šie paprasti ingredientai atlieka likusį darbą:
- Sviestas – Dėl sodraus, sviestinio skonio.
- Pienas – Bet kokios rūšies, kuri tau patinka! Migdolų pienas ir nenugriebtas pienas yra du iš mūsų mėgstamiausių, tačiau bet koks nesaldintas pieniškas ar ne pieno pienas puikiai tiks.
- Druska ir pipirai – Šios saldžiųjų bulvių košės suteikia pikantiškos pusiausvyros.
- Ir šviežių čiobrelių lapelių – Garnyrui! Aš juos išvardinu kaip neprivaloma, bet man patinka žemiškas skonis, kurį jie suteikia šiam receptui.
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Kaip pasigaminti saldžiųjų bulvių košę
Saldžiųjų bulvių košę gamindavau kepdama, o po to maišydama virtuviniu kombainu.
Tačiau po tam tikro eksperimento priėjau prie jų gaminimo taip pat, kaip gaminu bulvių košę: virdamas bulves ant viryklės ir sutrindamas rankomis.
Procesas toks paprastas! Štai kaip aš tai darau:
Pradėkite nuo bulvių paruošimo. Nulupkite juos ir supjaustykite 1 colio kubeliais. Įdėkite juos į didelį puodą ir uždenkite šaltu vandeniu 1 coliu. Į vandenį įmaišykite šaukštą druskos, kad bulvės virti.
Tada išvirkite juos. Užvirinkite vandenį ir virkite, kol bulvės suminkštės, 10–15 minučių.
Tada nusausinkite ir sutrinkite saldžiąsias bulves. Nupilkite vandenį ir sugrąžinkite bulves į puodą. Įpilkite sviesto, pieno, klevų sirupo, druskos ir keletą maltų pipirų. Sutrinkite bulvių trintuvu, kol bulvės taps lygios ir gerai susimaišys su kitais ingredientais.
Galiausiai pagardinkite pagal skonį ir patiekite! Perkelkite saldžiųjų bulvių košę į serviravimo dubenį ir pridėkite jas norimais garnyrais. Mėgstame juos su daugiau sviesto ir šviežių čiobrelių lapelių ant viršaus.
Variacijos
- Norėdami gauti saldesnio skonio profilį, praleisti čiobrelius. Vietoj to ant bulvių pabarstykite cinamonu.
- Norėdami gauti pikantiškesnę košę, klevų sirupo kiekį sumažinkite iki 2 šaukštų ir įmaišykite 2 tarkuotas česnako skilteles.
- Jei norite sodresnės bulvių košės, supilkite 1/4–1/2 puodelio grietinės.
- Arba mėgaukitės šviežiomis žolelėmis! Į košę įdėkite 2 arbatinius šaukštelius malto rozmarino ir papuoškite šviežiomis petražolėmis ir (arba) čiobreliais.
Likučių saugojimas
Šios saldžiųjų bulvių košės gerai išsilaiko sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų.
Įkaitinkite juos mikrobangų krosnelėje arba uždengtame kepimo inde 350 ° F orkaitėje.
Taip pat galite juos užšaldyti!
Kaip užšaldyti trintas saldžiąsias bulves
Norėdami užšaldyti saldžiųjų bulvių košę, leiskite joms atvėsti iki kambario temperatūros. Tada sudėkite juos į šaldiklį saugų indą ir užšaldykite iki 3 mėnesių.
Leiskite jiems atitirpti per naktį šaldytuve, prieš pašildydami mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje.
Išbandykite daugiau saldžiųjų bulvių receptų
Jei jums patinka ši lengvai sutrinama saldžiųjų bulvių košė, išbandykite vieną iš šių skanių saldžiųjų bulvių receptų:
Arba norėdami gauti daugiau atostogų receptų, peržiūrėkite šiuos 50 Padėkos dienos garnyrų!
Saldžiųjų bulvių košė
Aptarnauja 6 iki 8
Šis saldžiųjų bulvių košės receptas, pagamintas iš 7 ingredientų, yra paprastas ir skanus šventinis garnyras! Saldžiąsias bulves verdu, kol suminkštės, tada sutrinu su sviestu, pienu ir trupučiu klevų sirupo, kad susidarytų kreminė, kvapni košė.
- 3 svarų saldžiosios bulvės, maždaug 5 dideli arba 6 vidutiniai, nulupti ir supjaustyti 1 colio kubeliais
- 4 šaukštai nesūdyto sviesto, supjaustyti gabalėliais, dar daugiau – patiekimui
- ½ puodelis pieno, pašildytas
- ¼ puodelis klevų sirupo
- 1 šaukštelis jūros druska, ir dar bulvėms virti
- Šviežiai malti juodieji pipirai
- Švieži čiobrelių lapai, neprivaloma, papuošimui
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įdėkite saldžiąsias bulves į didelį puodą ir uždenkite šaltu vandeniu 1 colio atstumu. Į vandenį įmaišykite 1 šaukštą druskos.
-
Užvirinkite ant stiprios ugnies, tada sumažinkite ugnį, kad išlaikytumėte švelnų virimą. Virkite 10–15 minučių arba tol, kol bulves lengvai pradursite šakute.
-
Nusausinkite bulves ir grąžinkite į puodą. Įpilkite sviesto, pieno, klevų sirupo, druskos ir keletą maltų pipirų. Bulvių trintuvu sutrinkite iki vientisos masės ir gerai susimaišys.
-
Pagardinkite pagal skonį ir, jei norite, patiekite su sviestu ir šviežiais čiobrelių lapeliais.