Visur gali būti kūrybiškumas. Apsvarstykite kakavos dulkes tiramisu riekeles, kurios tikrai yra artimiausio itališko akcento restorano desertų dėžutėje. Tos senamadiškos kartotės įkvepia virėjus ir barmenus iš naujo interpretuoti receptą naudojant visame pasaulyje keliaujančius ingredientus ir netradicinius formatus. Per pastaruosius dvejus metus Nešvilio kokteilių bare gurkšnojau Tiramisu Martini (receptą žr. žemiau), vienoje sodyboje Burgundijoje, Prancūzijoje, išmėginau vietinėmis braškėmis išmargintą variantą ir pastebėjau žaliosios arbatos gėrimą. Manhatano sušių vieta.

Tradiciškai tiramisu yra espreso ir alkoholyje mirkytas pyragas, padengtas saldinta maskarpone ir apibarstytas kakavos milteliais. Istorikai ginčijasi dėl tikslios deserto kilmės, nors daugelis mano, kad jis buvo sukurtas Trevizo mieste, Italijoje, XIX amžiaus viduryje.

Rubriką lengva pritaikyti, aiškina Thessa Diadem, „The Georgian“ konditerijos šefė Santa Monikoje, Kalifornijoje. „Tiramisu yra pagrindinis kiekvieno itališko meniu dalykas“, – sako ji ir pažymi, kad į espreso kavą pridėjo visko – nuo ​​amaretto iki vin santo, kad desertas įgautų kitokio skonio ir tekstūros.

Tai ne visada apima espreso. „Kai buvau jaunas, mano tėvai nenorėjo, kad valgyčiau ar gerčiau kofeino, kurį paprastai turi klasikinis kofeinas“, – sako Andrea Congiusta, Italijoje gimusi „Legami“ vyriausioji šefė Čarlstone, Pietų Karolinoje. „Vietoj kavos gamintume tiramisu su įvairiais vaisiais, tokiais kaip persikai, abrikosai, braškės ir avietės.

Taip pat yra demografinių veiksnių, kurie prisideda prie tiramisu paplitimo amerikietiškose virtuvėse. XIX ir XX amžiais italų imigrantų bangos atvyko į JAV su savo kulinarinėmis tradicijomis. Skaičiau skaičiavimus, kad 1900 m. į JAV iš Italijos atvyko maždaug 2 milijonai žmonių, palyginti su 300 000 1880 m. Šiems atvykėliams ir jų palikuonims asimiliuojant į bendruomenes visoje šalyje, restoranai, tiekiantys itališkus ar itališkus įkvėptus receptus, tokius kaip tiramisu, tapo ne tik įprasti, bet ir pagrindiniais.

Praėjus maždaug 125 metams, pramonės analitikai praneša, kad JAV yra beveik 60 000 itališkų restoranų. Nuo 2018 m. ir 2023 m. šis skaičius kasmet vidutiniškai išaugo 3,8 proc. Tai labai daug maskarponės, patenkančios į Amerikos širdis, protus ir receptų kūrimo projektus.

Tiramisu kelionė nuo pakraščio iki pagrindinės srovės padeda paaiškinti, kodėl daugelis virėjų ir barmenų sugeba pasigaminti patiekalą patys, nepaisant jų sąsajų su italų ar italų amerikiečių kultūra. Tikrai negaliu kalbėti už diasporą, bet, kaip italų kilmės virėjui ir receptų kūrėjui, man įdomu matyti tiek daug žmonių, kurie savo kulinarines perspektyvas pateikia receptui, kurį gamindavo mano mama, kai atvykdavo kompanija.

Be to, tiramisu ruošiamas kruopščiai ir iš kokybiškų ingredientų. Nenuostabu, kodėl virėjų ir barmenų kartos nori sugalvoti originalų receptą.

„Kaip toks klasikinis dalykas, kaip kavoje mirkyti sausainiai, sluoksniuoti su plakta maskarpone, tikrai gali išeiti iš mados? Renée Erickson, James Beard apdovanojimą pelniusi šefė, savo naujausioje kulinarijos knygoje rašo apie šiuolaikišką tiramisu atgimimą ir ilgalaikį patrauklumą, Saulės šviesa ir duonos trupiniai. „Tai taip nesensta, kaip yra.”

Tiramisu Martini

1 1/2 uncijos. degtinės
1 1/2 uncijos. espreso, atšaldytas
1/4 uncijos. demerara sirupas
1/4 uncijos. kavos likeris
1/4 uncijos. baltas kakavos kremas

Priemonės: purtyklė, sietelis
Garnyras: maskarponės putos, kakavos milteliai
Stiklas: kupė

Sumaišykite visus ingredientus purtyklėje su ledu ir suplakite, kad atvėstų, tada perkoškite į atšaldytą kupė. Ant viršaus pabarstykite maskarponės putomis ir pabarstykite kakavos milteliais.
Mascarpone putosLygiomis dalimis maskarponę ir riebią grietinėlę sumaišykite su šlakeliu vanilės pastos ir cukraus pagal skonį. Rankiniu mikseriu arba šluotele išplakti iki purumo. Šaldytuve laikys iki 2 dienų.

Demi Natoli, White Limozeen, Nešvilis

Tiramisu įkvėpti receptai

Datulių ir kardamono kavos tiramisu

Pagamintas iš stipriai užplikytos kavos, sumaišytos su romu arba konjaku ir pagardintos kardamonu, pagrindu, šis gražus italų klasikos pervaizdavimas yra vaizdingas malonumas.

Tiramisu kokteilis

Espresso, Marsala ir dviejų rūšių likeriai klasikinį itališką desertą paverčia dekadentišku šventiniu kokteiliu.

Tiramisu ledukų pyragas

Lengvas klasikinio itališko deserto pasirinkimas.

Tiramisu ledų sumuštinis

Šis tiramisu sumuštinis išlygina romu užpiltus maskarponės šokoladinius ledus tarp dviejų sočių espreso sausainių.

„Tre Latti“ pyragas

Tres leches atitinka tiramisu.

Vietnamietiška kava Tiramisu

Cikorijų kava ir kondensuotas pienas – smagi alternatyva tradiciniam itališkam desertui.





Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -