Sužinokite, kaip gaminti du kartus keptas bulves! Jie turi traškią odelę ir sodrų, kreminį bulvių košės įdarą. Lydytas čederio sūris juos paima ant viršaus.
Du kartus keptos bulvės – bulvių mylėtojo svajonė. Jie sujungia visas geriausias keptos bulvės ir bulvių košės dalis į vieną skanų garnyrą. Šios du kartus keptos bulvės turi traškią odelę ir sodrų bei kreminį įdarą. Su lydyto čederio sūrio sluoksniu ant viršaus jie yra patogaus maisto apibrėžimas.
Du kartus keptos bulvės yra būtent tokios – keptos du kartus. Pirmiausia iškepsite visas bulves. Tada perpjaukite juos per pusę, išskobkite minkštą minkštimą ir sutrinkite, kad susidarytumėte sodrų įdarą. Sudėkite įdarą atgal į bulvių lukštus, užbarstykite sūriu ir vėl kepkite.
Procesas nėra labai greitas – bulvės orkaitėje praleis 1 valandą ir 15 minučių ar daugiau, bet tikiuosi, kad kepimo laikas jūsų neatgrasys. Šis klasikinis receptas yra labai paprastas, dažniausiai nenaudojamas ir beprotiškai skanus. Paruoškite ją kitai šventinei vakarienei… arba bet kada, kai užklumpa bulvių troškimas!
Du kartus keptų bulvių ingredientai
Šiam du kartus keptų bulvių receptui reikia 10 paprastų ingredientų. Štai ko jums reikės, kad tai padarytumėte:
- Bulvėsžinoma! Russet bulvės yra geriausios bulvės du kartus keptoms bulvėms. Jų odelės gražiai traška orkaitėje, suteikdamos puikią struktūrą įdėtiems bulvių lukštams. Didelis krakmolo kiekis taip pat reiškia, kad jų vidus tampa gražus ir purus, o tai suteikia įdarui tobulą tekstūrą.
- Alyvuogių aliejus – Juo patrinsite bulvių odeles, kad orkaitėje jos apskrustų.
- Pienas, grietinė ir sviestas – Daug pieno Štai kodėl šių du kartus keptų bulvių įdaras yra toks sodrus ir kreminis. Galite visiškai pakeisti savo mėgstamą pieną ir veganišką sviestą į įprastą – tiesiog sumažinkite druskos kiekį įdaroje 1/4 arbatinio šaukštelio, kad atsižvelgtumėte į veganiškame svieste esančią druską. Nors nebandžiau, manau, kad čia puikiai tiktų ir veganiškas grietinės pakaitalas.
- Česnakai – Įdarui suteikia pikantiškumo.
- Čederio sūris – Sukuria nenumaldomai tirpstančią bulvių užpilą ir suteikia aštraus riešutų skonio.
- Žalieji svogūnai – Garnyrui! Jų gaivus svogūnų skonis puikiai subalansuoja sodrias bulves.
- Ir druskos bei pipirų – Kad visi skoniai išryškėtų!
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Variacijos
Nedvejodami žaiskite su prieskoniais įdaroje! Žiupsnelis rūkytos paprikos, žiupsnelis svogūno ar česnako miltelių ar net šiek tiek džiovintų krapų puikiai papildys šį receptą.
Taip pat galite išbandyti įvairius priedus. Vietoj žaliųjų svogūnų naudokite šviežius laiškinius česnakus arba pabarstykite trupintą veganišką šoninę, kad gautumėte dūminį, pikantišką skonį.
Kaip pasigaminti du kartus keptas bulves
Visą du kartus keptų bulvių receptą su išmatavimais rasite šio įrašo apačioje. Kol kas čia pateikiama nuosekli apžvalga, kaip tai vyksta:
Pradėkite nuo bulvių kepimo. Kelis kartus subadykite juos šakute, o tada rankomis patrinkite alyvuogių aliejumi. Padėkite juos ant kepimo skardos ir kepkite 425 ° F temperatūroje 60–70 minučių arba kol labai suminkštės. Turėtumėte lengvai persmeigti bulves šakute.
Tada išskobkite bulvių odeles. Leiskite bulvėms šiek tiek atvėsti ir perpjaukite jas išilgai pusiau. Šaukštu išimkite minkštimą nuo bulvių centro, palikdami 1/4 colio kraštelį aplink kraštus.
- Patarimas: Tuščių bulvių lukštų vidų pagardinkite daug druskos ir pipirų!
Tada pasigaminkite bulvių košės įdarą. Išgriebtą bulvių minkštimą sudėkite į didelį maišymo dubenį. Įpilkite pieno, grietinės, sviesto, česnako, druskos ir pipirų. Sutrinkite bulvių trintuvu, kol įdaras taps vientisas ir kreminis.
Sudėkite du kartus keptas bulves šaukštu pilant įdarą į bulvių lukštus. Pabarstykite sūriu ir kepkite, kol jis išsilydys ir pradės ruduoti, apie 20 minučių.
Papuoškite žaliais svogūnais ir patiekite!
Kaip laikyti ir pašildyti
Likusias du kartus keptas bulves laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų.
- Norėdami pašildyti: Pašildykite bulves mikrobangų krosnelėje arba uždengtame kepimo inde 350 ° F orkaitėje.
- Norėdami eiti į priekį: Du kartus keptas bulves pilnai surinkite iki 1 dienos. Uždenkite ir atšaldykite. Paruošę patiekti, prieš kepdami pagal receptą, leiskite pastovėti kambario temperatūroje 30 minučių.
Daugiau mėgstamų bulvių receptų
Jei jums patinka šios du kartus keptos bulvės, išbandykite vieną iš šių paprastų bulvių receptų:
Du kartus keptos bulvės
Aptarnauja 4 iki 8
Šios du kartus keptos bulvės yra paprastas, guodžiantis garnyras! Skanus keptų bulvių ir bulvių košės mišinys, sudarytas iš traškių bulvių odelių, užpildytų kreminiu bulvių košės įdaru.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 425°F ir kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
-
Šakute įdurkite kelias skylutes bulvėse. Dėkite ant kepimo skardos ir patepkite alyvuogių aliejumi. Kepkite 60–70 minučių arba kol lengvai pradursite šakute.
-
Išimkite bulves iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Kai jie pakankamai atvės, kad galėtumėte tvarkyti, perpjaukite per pusę išilgai. Šaukštu išimkite minkštimą iš bulvių puselių centrų, palikdami ¼ colio kraštelį aplink kraštus.
-
Išskobtą minkštimą perkelkite į didelį dubenį ir sutrinkite su pienu, grietine, sviestu, česnaku, druska ir pipirais iki vientisos ir kreminės masės.
-
Ant kepimo skardos išdėliokite bulvių odeles nupjauta puse į viršų. Pabarstykite druska, tada užpildykite kreminiu bulvių mišiniu. Pabarstykite sūriu ir kepkite 15–25 minutes arba tol, kol sūris išsilydys ir pradės ruduoti.
-
Išimkite iš orkaitės ir papuoškite žaliais svogūnais. Pagardinkite pagal skonį ir patiekite.