Gruodžio mėnesiui kartoju vieną sausainių receptą: mano melasos sausainiai! Šie šventiniai skanėstai yra skanūs ir TAIP lengvai pagaminami.
Šiuo metu mano virtuvė nuostabiai kvepia. Sodrus šiltas imbiero, melasos, rudojo cukraus ir cinamono aromatas sklinda ore. Man tai kvepia Kalėdomis.
Šis žavus kvapas atsiranda dėl mano kramtomųjų melasos sausainių, kurie šiuo metu kepami orkaitėje. Pirmą kartą šį receptą sukūriau prieš ketverius metus ir nuo tada gaminau kiekvieną atostogų sezoną.
Štai kodėl man patinka šis melasos sausainių receptas:
- Tai greita ir paprasta. Kalėdiniams cukraus sausainiams yra laikas ir vieta, bet man patinka šių melasos sausainių paprastumas, skirtas kasdieniam šventiniam skanėstui. Nereikia atšaldyti, iškočioti tešlos ir nereikia dekoruoti. Šie sausainiai paruošiami per mažiau nei 30 minučių.
- Tekstūra NUOSTABI. Šie melasos sausainiai turi traškius kraštus ir minkštus, kramtančius, purius vidurius. Cukraus pluta išorei suteikia malonų traškumą.
- Sausainiai skanūs. Maltas imbieras, cinamonas ir kardamonas suteikia jiems šildančio skonio. Melasa taip pat suteikia sodrių, karameliškų atspalvių.
Jei ieškote šventinio, bet ypač paprasto, skanėsto šventiniam sezonui, išbandykite šiuos sausainius!
Manau, kad jie yra vieni geriausių kalėdinių sausainių, bet nepriimkite mano žodžio. Daugiau nei 200 skaitytojų šį receptą įvertino 5 žvaigždutėmis! Manau, tau taip pat patiks.
Gaukite receptą:
Norite pasigaminti šiuos sausainius? Štai keli patarimai:
- Naudojami produktai gali turėti įtakos rezultatams. Šį receptą gaminau daug, daug kartų su skirtingų markių melasa, cukrumi, miltais ir tt Sausainių pasklidimo ir įtrūkimo kiekis gali skirtis priklausomai nuo konkrečių naudojamų produktų. Jei jūsų sausainiai neišsiskleidžia taip stipriai, kaip nuotraukoje, nesijaudinkite! Jie vis tiek bus skanūs.
- Neperkepkite jų. Tobulų kramtomųjų melasos sausainių paslaptis yra šiek tiek apkepti. Išimkite juos iš orkaitės, kai sausainių viršūnėse pradės formuotis įtrūkimai, tačiau jie vis dar atrodo minkšti ir per vidurį pažeminti. Kai jie atvės, jie įgaus nuostabią neryškią tekstūrą.
- Jie puikiai užšąla. Jei jūsų namas panašus į mano, atostogų sezono metu yra DAUG skanėstų. Nesijauskite spaudimo tuoj pat pabaigti visus šiuos slapukus. Jie puikiai užšąla, todėl po poros savaičių ar dienų galėsite mėgautis ką tik iškeptu, o likusius sudėti į šaldiklį.