Šis prancūziško skrebučio receptas yra skanūs ir lengvi pusryčiai. Storos griežinėliai yra purūs, švelnūs ir šiltai pagardinti cinamonu. Patiekite su klevų sirupu!
Šis prancūziško skrebučio receptas yra vienas iš mano mėgstamiausių dalykų, kuriuos gaminu priešpiečiams. Nesvarbu, ar tai šventė, ar įprastas senas tingus savaitgalio rytas: tiesiog mąstymas apie prancūziškus skrebučius ima ašaroti burna. Kas gali būti vertas troškimo už storas duonos riekeles švelniais, puriais viduriais, traškiais kraštais ir šviežių vaisių kauburėliu ant viršaus?
Šis prancūziško skrebučio receptas yra nepaprastai greitas ir paprastastodėl gaminu kiekvieną kartą, kai namuose turime vienadienės duonos. Vis dėlto jis turi ypatingos progos skanėsto skonį. Kiaušinių plakinys padaro jį gražiu ir sodriu, o vanilė ir cinamonas užpildo šiltu, prieskoniais. Užpildykite šlakeliu klevų sirupo ir bet kokių šviežių vaisių, kurių sezonas būna. Tada įsigilinkite!
Prancūziško skrebučio ingredientai
Jei išmoksite gaminti prancūziškus skrebučius pirmą kartą, būsite šokiruoti, kaip tai paprasta! Norėdami pradėti, jums reikės šių pagrindinių ingredientų:
- Kiaušiniai ir pienas – Jie sukuria kreminę tešlą. Nedvejodami naudokite bet kokio tipo pieną, kurį turite po ranka. Įprastas nenugriebtas pienas arba pienas be pieno, pavyzdžiui, migdolų pienas ar avižų pienas, būtų puiku.
- Malto cinamono ir vanilės ekstrakto – Šiltam gilumo skoniui.
- Žiupsnelis jūros druskos – Paryškina sodrų kremo skonį.
- Gera duona – Geriausiai tinka storai pjaustyta, vienadienė duona! Pasenusi duona sugers kiaušinių mišinį kaip kempinė ir duos tikrai kvapnų prancūzišką skrebutį. Žemiau esančiame išnašoje rasite mano mėgstamiausius tipus.
- Klevų sirupas – Už patiekimą. Daugelyje prancūziškų skrebučių receptų kiaušinių mišinyje reikalaujama granuliuoto cukraus, bet manau, kad tai nėra būtina. Ant viršaus esantis sirupas suteikia daug saldumo, puikiai paryškindamas šiek tiek pikantišką prancūzišką skrebutį.
- Ir sviesto – Už keptuvę. Kokosų aliejus taip pat veikia!
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Kokia duona yra geriausia prancūziškam skrebučiui?
Minkšta, storomis riekelėmis pjaustyta duona yra pati geriausia duona prancūziškam skrebučiui. Tai privalumas, jei duona šiek tiek pasenusi, nes ji tikrai sugeria tešlą, tačiau šviežia duona taip pat tinka. Svarbiausia, kad griežinėliai būtų stori. Jei jie yra per ploni, įmerkę juos į tešlą, jie gali permirkti ir subyrėti.
Šį receptą ypač mėgstu gaminti su brioche, tačiau puikiai tinka ir šios duonos rūšys:
- Chala
- Ciabatta
- Raugas
- Prancūziška duona
- Geros kokybės sumuštinių duona
Kaip pasigaminti prancūzišką skrebutį
Mano metodas, kaip gaminti prancūziškus skrebučius, yra paprastas! Štai kaip viskas vyksta:
Pirmiausia pasigaminkite kremą. Dideliame dubenyje arba sekliame inde išplakite kiaušinius, pieną, vanilę ir cinamoną su žiupsneliu druskos.
Tada panardinkite duoną. Kiekvieną duonos riekelę panardinkite į kiaušinių mišinį ir įsitikinkite, kad abi pusės yra visiškai padengtos.
Tada virkite. Nelipnią keptuvę arba groteles įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir sutepkite sviestu. Įdėkite tiek griežinėlių, kiek tilps viename sluoksnyje, ir kepkite 1–3 minutes iš kiekvienos pusės. Jie bus paruošti, kai iš abiejų pusių bus gražiai auksinės rudos spalvos. Virkite papildomas porcijas pagal poreikį.
Pabarstykite šviežiais vaisiais ir šlakeliu klevų sirupo ir mėgaukitės! Taip, tai taip paprasta.
Recepto patarimai
- Jei reikia, dirbkite partijomis. Priklausomai nuo jūsų keptuvės ar keptuvės dydžio, greičiausiai turėsite dirbti partijomis. Kad ankstyvos porcijos būtų šiltos, kol gaminate likusią dalį, padėkite jas ant kepimo skardos ir uždenkite folija. Laikykite 200°F orkaitėje, kol būsite pasiruošę patiekti.
- Sureguliuokite šilumą pagal poreikį. Kai gaminu šį receptą, pradedu kepti ant vidutinės ugnies. Tačiau po vienos ar dviejų partijų aš paprastai sumažinu ugnį iki vidutinio ir žemo lygio. Tuo metu keptuvė pradėjo išlaikyti šiek tiek likutinės šilumos, o griežinėliai pradeda ruduoti greičiau. Kaitrą sumažinu, kad išorė per daug neapskrustų, kol iškeps viduryje. Nedvejodami sumažinkite kaitrą, jei jūsų griežinėliai per daug paruduoja!
- Nepraleiskite priedų. Klevų sirupas yra būtinas, bet nereikia sustoti! Ant viršaus uždėkite šviežių vaisių, tokių kaip braškės ar avietės, arba net naminį mėlynių kompotą. Jie taip pat būtų nuostabūs su žemės riešutų sviestu, medaus sviestu ar cukraus pudra.
Kaip laikyti prancūziškus skrebučius
Likusius prancūziškus skrebučius leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Tada uždarykite jį sandariame inde arba maišelyje.
- Laikykite jį šaldytuve iki 3 dienų. Pašildykite skrudintuve arba mikrobangų krosnelėje.
- Arba padėkite jį į šaldiklį iki 3 mėnesių. Norėdami atšildyti, įdėkite jį į mikrobangų krosnelę maždaug 30 sekundžių!
Daugiau pusryčių receptų, kuriuos reikia išbandyti
Jei jums patinka šis paprastas prancūziško skrebučio receptas, išbandykite vieną iš šių pusryčių patiekalų:

Prancūziškas skrebutis
Aptarnauja 4
Šis klasikinis prancūziško skrebučio receptas yra lengvi ir skanūs pusryčiai. Man patinka su šviežiais vaisiais ir klevų sirupu ant viršaus!
Neleiskite ekranui užtemti
-
Sekliame inde išplakite kiaušinius, pieną, vanilę, cinamoną ir žiupsnelį druskos.
-
Nelipnią keptuvę arba groteles įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir aptepkite sviestu.
-
Kiekvieną duonos riekelę panardinkite į kiaušinių mišinį, apversdami, kad apsemtų abi puses. Įdėkite į keptuvę ir kepkite 2 minutes iš kiekvienos pusės arba iki auksinės rudos spalvos. Sumažinkite ugnį iki mažos, jei reikia, kad keptumėte kruopščiai, nepridegdami. Jei reikia, dirbkite dalimis, tarp partijų patepkite keptuvę sviestu.
-
Patiekite su klevų sirupu ir (arba) cukraus pudra.