Sužinokite, kaip pasigaminti espresso martini! Šis kofeino turinčio kokteilio receptas yra sodrus, putojantis, glotnus ir saldus. Kavos mėgėjai, turite tai išbandyti!
Pagaminkime espreso martinį! Šis kavos kokteilis per pastaruosius kelerius metus vėl išpopuliarėjo. Jei mėgstate kavą ir niekada jos neragavote, tikrai turėtumėte išbandyti šį receptą.
Espresso martini yra švelnus, sodrus ir saldus, su nuostabiu putplasčio sluoksniu viršuje. Kava suteikia jai kofeino, todėl tai smagus gėrimas, kurį galima gurkšnoti vakarėlio pradžioje (arba su priešpiečiais!). Dėl prabangaus kavos skonio jis taip pat yra puikus gėrimas po vakarienės.
Toliau dalinuosi klasikiniu espresso martini receptu, kartu su patarimais, kaip pasigaminti geriausią šio kokteilio versiją namuose. Su 4 ingredientais tai labai paprasta. Nereikia būti barmenu, kad išmoktum šį skanų gėrimą!
Espresso Martini ingredientai
Klasikinį espresso martini sudaro šie keturi ingredientai:
- Degtinė – Tai suteikia kokteiliui svaiginantį posūkį. Naudokite savo mėgstamą prekės ženklą – mums patinka Tito’s.
- Kavos likeris – Žvaigždė espreso martini ingredientas. Kavos likeris, toks kaip Kahlúa, suteikia šiam kokteiliui sodrų, malonų kavos skonį.
- Šūvis espreso – Geriausiai šviežiai užplikytas! Prieš gamindami gėrimą, leiskite jam šiek tiek atvėsti.
- Paprastas sirupas – Pasaldinti gėrimą pagal skonį. Nesunku pasigaminti savo paprastą sirupą su lygiomis dalimis cukraus ir vandens. Sužinokite, kaip tai padaryti pagal mano paprastą sirupo receptą.
Jums taip pat reikės ledas kokteiliui suplakti ir, jei norite, kavos ar espreso pupelių garnyrui!
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Kaip pasigaminti espresso Martini
Šį espresso martini receptą lengva paruošti. Štai kaip tai padaryti:
- Į kokteilių plaktuvą su ledu supilkite degtinę, kavos likerį, espresą ir paprastą sirupą.
- Sukratykite, kol gerai atšals. (Nesilaikyk čia! Norint gauti putojančio espreso martinio, labai svarbu gerai suplakti kokteilį.)
- Supilkite mišinį per sietelį į atšaldytą kokteilio taurę. Naudokite kupė arba martini stiklą, kad pasiektumėte klasikinę išvaizdą!
- Papuoškite espreso arba kavos pupelėmis ir mėgaukitės!
Receptų patarimai ir variantai
- Leiskite espresui šiek tiek atvėsti. Čia geriausia šviežia espreso kava, tačiau ji neturėtų būti karšta. Jei karštą espresą įpilsite tiesiai į kokteilių plaktuvą, jis ištirps ledą ir atskies gėrimą. Man patinka espreso kavą kelioms minutėms po užplikymo įdėti į šaldytuvą arba šaldiklį, kad jis atvėstų.
- Šaltas alus taip pat veikia. Neturite espreso kavos aparato? Vietoj to naudokite šalto virimo koncentratą! Jei planuojate iš anksto, nesunkiai pasigaminsite naminės šaltos kavos, tačiau tiks ir parduotuvėje pirktas koncentratas. Man patinka Chameleon Cold Brew ir Bizzy Cold Brew.
- Pasaldinkite pagal pageidavimą. Šiame recepte raginu 1/2 uncijos paprasto sirupo. Man patinka toks saldumo lygis – jis saldus, bet ne per saldus. Beje, kavos likeris jau prideda šio recepto saldumo. Jei nenorite, kad gėrimas prilygtų desertiniam kokteiliui, galite atsisakyti paprasto sirupo arba jo vartoti mažiau.
- Naudokite kitokį alkoholį. Mėgstate džino martinį? Pabandykite šiame recepte vietoj degtinės naudoti džiną.
Daugiau kokteilių receptų, kuriuos reikia išbandyti
Jei jums patinka šis espresso martini receptas, išbandykite vieną iš šių klasikinių kokteilių:

Espresso Martini
Aptarnauja 1
Šį klasikinį espresso martini receptą lengva pasigaminti namuose! Sodrus, glotnus ir putojantis kavos kokteilis puikiai tinka priešpiečiams, laimingai valandai arba kaip gėrimas po vakarienės.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Į kokteilių plaktuvą supilkite degtinę, kavos likerį, espreso ar šalto užvirinimo kavą ir paprastą sirupą. Įdėkite ledo ir purtykite, kol gerai atšals.
-
Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę, geriausia – kupė taurę arba martinio taurę.
-
Papuoškite kavos pupelėmis ir patiekite.
*Prieš pildami į kokteilių plaktuvą, leiskite espresui šiek tiek atvėsti. Jūs nenorite, kad jis ištirpdytų ledą!