Šie 85 veganiški receptai padės jums gaminti (ir valgyti!) augalinius patiekalus namuose – nuo kreminių makaronų iki mėsainių ir ne tik.
Daugumą dienų mūsų namuose mes su Džeku pusryčiams, pietums ir vakarienei valgome pagal veganiškus receptus. Žinoma, yra išimčių, bet maistas, kurį aš labiausiai mėgstu gaminti ir valgyti, dažnai būna augalinis. Man patinka dėti daržoves į savo lėkštės centrą. Tai ne tik naudinga mano sveikatai ir pasauliui, bet ir be galo skanu.
Norėdamas pradėti Naujuosius metus, surinkau 85 populiariausius veganiškus receptus. Šiame sąraše yra viskas nuo sočių veganiškų vakarienės receptų (galvokite apie kreminius makaronus, vegetariškus mėsainius, tacos ir kt.) iki veganiškų patiekalų, kurie gali būti atspirties taškas improvizuojant sočius augalinius patiekalus. Nesvarbu, ar esate senas veganas, pirmą kartą svarstote apie augalinę mitybą, ar tiesiog norite valgyti daugiau daržovių, jums tikrai patiks vienas (ar keli) iš šių skanių veganiškų receptų!
Veganiškų makaronų receptai
1. Kreminiai veganiški makaronai
Šie kreminiai veganiški makaronai suteiks galimybę bet kokiam tradiciniam mac ir sūriui pabandyti už savo pinigus. Vietoj pieno produktų, glotnus, aštrus padažas yra baltymų kupinas baltųjų pupelių, maistinių mielių ir citrinų sulčių mišinys.
2. Lęšių makaronai
Lęšiai prideda augalinių baltymų į šiuos kvapnius veganiškus makaronus. Paruoškite per 30 minučių, puikiai tiks savaitgalio vakarams!
3. Kreminiai sviestiniai moliūgų makaronai
Šie prabangūs veganiški makaronai yra patogūs dubenyje! Sumaišyti moliūgai, skrudinti česnakai, šalavijas ir čiobreliai suteikia kreminiam padažui jaukaus skonio.
4. Spagečiai Aglio e Olio
Šie 10 ingredientų makaronai yra vienas iš mano mėgstamiausių lengvų veganiškų patiekalų. Citrinos žievelė ir petražolės suteikia ryškaus, gaivaus skonio.
5. Kreminiai makaronai Pomodoro
6. Veganiškas Mac ir sūris
7. Orecchiette su brokoliais Rabe
8. Veganiškas Fettuccine Alfredo
Meksikietiški ir Tex Mex veganiški receptai
9. Veganiški tacos
Šiais sodriais veganiškais tacos saldus jackfruit imituoja prieskoniais pagardintą vištieną. Su šviežia mangų salsa yra smagus, sotus ir skanus veganiškas patiekalas.
10. Veganai Enchiladas
Juodosios pupelės, grybai ir poblano pipirai sukuria sotų šių augalinių enchiladų įdarą.
11. Veganiškas Burrito
Norint pagaminti skanų burrito, nereikia mėsos ar sūrio. Ispaniški ryžiai, juodosios pupelės, marinuoti svogūnai ir gvakamolė suteikia šiam veganiškam puikaus skonio!
12. Ultimate Sheet Pan Nachos
Šiuos epinius nachos užpilu kreminiu veganišku sūrio padažu, pagamintu iš saldžiųjų bulvių, anakardžių ir maistinių mielių. Pabarstyti avokadu, pico de gallo ir juodosiomis pupelėmis, jie yra absoliutus nacho rojus.
13. Grybų tacos
14. Tofu Sofritas
15. Burrito dubuo
Veganiški makaronų ir suktinukų receptai
16. Sezamo soba makaronai
Šie soba makaronai be glitimo yra puikūs paruošti pietūs. Aitrus sezamo padažas puikiai dera su visomis daržovėmis. Nedvejodami naudokite savo sezoninius mėgstamiausius!
17. Veganiškas ramenas
Mano naminis grybų sultinys sukuria sodrų, pikantišką pagrindą šiam veganiškam ramenui.
18. Švieži pavasariniai suktinukai
Šie švieži vyniotiniai su žolelėmis, makaronais ir daržovėmis yra vienas iš mano mėgstamiausių veganiškų receptų. Nepraleiskite žemės riešutų padažo panardindami!
19. Shiitake Maki Sushi
20. Žemės riešutų makaronai
21. „Bok Choy Stir Fry“.
Veganiškų mėsainių ir sumuštinių receptai
22. Geriausias daržovių mėsainis
Kai sakau, kad tai geriausia daržovių mėsainis, aš tai turiu galvoje. Pagaminti iš sveikų augalinės kilmės ingredientų, tokių kaip grybai ir graikiniai riešutai, šie pyragėliai yra sotūs, sotūs ir kupini umami skonio.
23. Naminis falafelis
Falafelis buvo pirmasis maistas, parodęs, kokie skanūs gali būti veganiškos vakarienės receptai, o ši traški kepimo versija tikrai padės jums. Patiekite su humusu, marinuotais raudonaisiais svogūnais ir šviežiomis daržovėmis.
24. BBQ Jackfruit sumuštiniai
Šis augalinis klasikinio kepsnių sumuštinio variantas yra toks pat skanus kaip ir tradicinis!
25. Veganiškos kiaušinių salotos
26. Sumuštinis su avinžirnių salotomis
27. Black Bean Burger
28. Portobello grybų mėsainiai
Daugiau veganiškų vakarienės receptų
29. Lengvas kokosinis karis
Šis karis yra vienas iš mano paprastų veganiškų receptų įtemptiems savaitės vakarams. Pripildytas šviežių daržovių ir šildančių prieskonių, jis yra šviesus, maitinantis ir guodžiantis.
30. Veganiški mėsos kukuliai
Nesvarbu, ar dedate juos į apatinius, ar sukraunate ant makaronų, šie pikantiški, dūminiai veganiški kotletai tikrai bus hitai.
31. Geriausia veganiška pica
Kas sakė, kad norint pagaminti troškimo vertą picą, reikia sūrio? Ši lengva veganiška pica gali būti mano visų laikų mėgstamiausia! Naminę picos tešlą užpilu citrininiu anakardžių grietinėlės padažu, spalvingomis daržovėmis ir šviežiu baziliku.
32. Chana Masala
Neleiskite, kad šis avinžirnių kario receptas jūsų apgautų. Pagaminta vienoje keptuvėje, naudojant sandėliuko ingredientus, labai paprasta, bet vis tiek pasižymi drąsiu skoniu.
33. Vegetariškas čili
34. Sushi Bowl
35. Traškus sezamo tofu
36. Skrudinto žiedinio kopūsto kepsnys
Lengvi veganiškos sriubos receptai
37. Pomidorų sriuba
Nėra jokios priežasties, kad pomidorų sriuba neturėtų būti veganiška! Užuot šiame recepte naudojusi pieno produktus, įpilu kokosų pieno. Dėl to sriuba tampa sodri ir kreminė. (Ir nesijaudinkite – jūs negalite jo paragauti!)
38. Butternut skvošo sriuba
Šį moliūgų sriubos receptą kartoju nuo pirmos rudens dienos iki paskutinės žiemos dienos. Tai labai patogus, lengvai pagaminamas ir jaukus skonis.
39. Kario lęšių sriuba
Tikriausiai jau turite visus šios sriubos ingredientus savo sandėliuke. Tai gera žinia jums, nes jis toks šildantis, maitinantis ir skanus, kad norėsite kuo greičiau jį išbandyti.
40. Kopūstų sriuba
Norite valgyti daugiau daržovių? Ši veganiška sriuba padės jums tai padaryti! Visa galva žalio kopūsto suvysta į kvapnų sultinį.
41. Daržovių sriuba
42. Koldūnų sriuba
43. Veganiška brokolių sriuba
44. Žiedinių kopūstų sriuba
45. Kukurūzų košė
46. Miso sriuba
Didelės veganiškos salotos
47. Kale Cezario salotos
Mano kreminis veganiškas Cezario padažas suteikia šioms gaivioms salotoms drąsaus, sūraus skonio.
48. Avinžirnių salotos
Man patinka šį receptą ruošti pietums! Avinžirniai užpildo augaliniais baltymais, o marinuoti svogūnai ir daug žolelių suteikia daug gaivaus skonio.
49. Geriausios brokolių salotos
Šiame veganiškame klasikinių brokolių salotų patiekale bekono vietą užima dūminiai skrudinti riešutai.
50. Kopūstų salotos
Šis receptas sugriaus bet kokią išankstinę nuomonę, kad kopūstų salotos yra nuobodžios ir nuobodžios. Pripildytas traškių daržovių, skrudintų moliūgų sėklų, avokadų ir dar daugiau, tai vienas mėgstamiausių veganiškų patiekalų, kuriuos gaminu pietums.
51. Sveikos taco salotos
52. Riebalai
53. Skrudintų žiedinių kopūstų salotos
54. Pesto makaronų salotos
Bendrinami veganiškų garnyrų receptai
55. Česnakinės bulvių košės
Net bulvių košės puristai pamėgs šią purią, lengvą veganišką bulvių košę! Skrudintas česnakas suteikia jiems sodrų riešutų skonį, o gausus šlakelis alyvuogių aliejaus suteikia troškimo vertą kreminę tekstūrą.
56. Kreminiai špinatai
Šiame šviežiame, skaniame 15 minučių garnyre kokosų pienas užima riebios grietinėlės vietą.
57. Orkaitėje keptos bulvės
58. Focaccia duona
59. Saldžiosios bulvės bulvytės
60. Keptos pupelės
Veganiški padažų ir užpilų receptai
61. Tahini padažas
Jei niekada nebandėte tahini padažo, pasiruoškite įsimylėti. Kreminis, riešutinis ir citrininis – jo naudojimo būdai neribojami, ypač kai atsiranda šie 4 drąsūs variantai!
62. Veganiškas pesto
Šlakelis citrinos sulčių pakeičia tradicinį parmezano sūrį.
63. Anakardžių kremas
64. Žemės riešutų padažas
65. Naminis humusas
66. Veganų rančo padažas
67. Citrininis vinigretas
Daržovių pagrindai
68. Kaip pasigaminti cukinijų makaronus
Cukinijų makaronai yra toks įdomus būdas pridėti papildomų daržovių prie veganiškų makaronų receptų! Pabandykite visiškai praleisti įprastus makaronus arba naudokite 50/50 cukinijų makaronų ir makaronų mišinį.
69. Kaip virti spagečių skvošą
Praleiskite spagečius ir gaminkite spagečių skvošą! Patiekite jį vieną kaip sveiką veganišką garnyrą, sumaišykite su pesto ir skrudintomis daržovėmis arba eikite į klasikinį spagečių kelią ir užpilkite marinaros padažu.
70. Kaip pasigaminti žiedinių kopūstų ryžius
Žiedinių kopūstų ryžius pakeisti įprastais ryžiais yra puikus būdas supakuoti papildomų daržovių į bet kurį kepimo, dubenėlio ar kario patiekalą. Gaivus, lengvas ir SUPER lengvai pagaminamas, jis taps pagrindiniu jūsų virtuvės daiktu!
71. Marinuoti raudonieji svogūnai
Laikykite šiuos greitai ir lengvai marinuotus svogūnus po ranka, kad savo mėgstamiems veganiškiems receptams pridėtumėte ryškaus skonio! Jie puikiai tinka salotoms, dubenims, tacos ir kt.
72. Skrudintas sviestinis moliūgas
73. Skrudintos raudonosios paprikos
74. Marinuoti Jalapeños
75. Skrudintas žiedinis kopūstas
76. Skrudinti burokėliai
77. Skrudinti Briuselio kopūstai
Grūdų ir ankštinių augalų pagrindai
78. Kaip virti quinoa
Kvinoja ne tik prisotinta baltymų ir kitų maistinių medžiagų, bet ir skani! Padarykite puodą vos per 15 minučių.
79. Traškiai skrudinti avinžirniai
Įspėjimas: sunku atsispirti valgyti šiuos traškius, sūrius vaikinus tiesiai iš orkaitės! Jei galite, mėgaukitės jais kaip užkandžiu arba papildykite veganiškos vakarienės receptais, kad gautumėte papildomų baltymų.
80. Kaip virti Farro
81. Cilantro laimo ryžiai
82. Kaip virti kuskusą
83. Kaip virti lęšius
84. Keptas traškus tofu
85. Greitai paruošiami rudieji ryžiai
Ieškote daugiau veganiškų receptų?
Peržiūrėkite šiuos receptų apvalius toliau:

Veganiški receptai: kreminiai veganiški makaronai
Aptarnauja 4
Šie kreminiai veganiški makaronai yra puikus savaitės vakaro patiekalas ir vienas iš mūsų mėgstamiausių veganiškų receptų!
- Kreminis veganiškas makaronų padažas
- 2½ puodeliai mažų lukštų makaronai
- 1 šaukštas aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus
- 1 mažas geltonas svogūnas, susmulkinti
- 5 puodeliai brokolių žiedynai, susmulkinti stiebai ir lapai
- ¼ puodelis skrudintų pušies riešutų
- Citrinos skiltelės, už patiekimą
- Jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Neleiskite ekranui užtemti
-
Padarykite padažą.
-
Užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens. Paruoškite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės, virkite iki al dente. Nusausinkite ir atidėkite į šalį.
-
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Sudėkite svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės, apie 5 minutes.
-
Įmaišykite susmulkintus brokolių stiebus ir virkite dar 3–5 minutes arba kol suminkštės. Įpilkite brokolių žiedynų ir lapelių bei šlakelį vandens arba daržovių sultinio. Uždenkite ir išjunkite ugnį. Leiskite brokoliams garuoti 2–3 minutes arba kol suminkštės, bet vis tiek ryškiai žali. Įpilkite makaronų, tada įmaišykite ¾ padažo ir įpilkite daugiau sultinio, jei padažas per sausas.
-
Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir citrinos sultimis, jei norite, ir sudėkite į dubenėlius. Likusį padažą paskirstykite į kiekvieną dubenį. Ant viršaus apibarstykite pušies riešutais ir patiekite su citrinos skilteles ant šono.