Šis raudonųjų lęšių sriubos receptas yra jaukus, kvapnus ir šviesus su citrina. Lengva pagaminti iš paprastų ingredientų – tai skanus, sveikas vieno puodo patiekalas.





Šis raudonųjų lęšių sriubos receptas yra būtent tai, ko šiomis dienomis trokštu. Jauku ir šildo, bet ir maitina. Sumaišyti raudonieji lęšiai sutirština sultinį (čia nėra grietinėlės!) ir kiekvienam dubeniui suteikia augalinės kilmės baltymų. Aromatingos daržovės ir kmynai suteikia žemiško skonio. Ši raudonųjų lęšių sriuba yra sveika ir skani.

Receptas įkvėptas turkiškos raudonųjų lęšių sriubos, kuri yra vienas iš mano mėgstamiausių Artimųjų Rytų restoranų užsakomų patiekalų. Skirtingai nuo lęšių sriubos, pagamintos iš žalių arba rudų lęšių, ji yra ryškios oranžinės geltonos spalvos ir ryškaus citrininio skonio. Šaltą žiemos dieną tai puikus pasirinkimas!

Šią raudonųjų lęšių sriubą lengva paruošti iš pagrindinių sandėliuko ingredientų. Paprastas, sotus ir kvapnus – tai puikus receptas, kurį šiuo metų laiku galima turėti kišenėje. Tikiuosi, kad jums tai patinka taip pat, kaip aš!


Raudonųjų lęšių sriubos recepto ingredientai


Raudonųjų lęšių sriubos ingredientai

Štai ko jums reikės norint paruošti šį raudonųjų lęšių sriubos receptą:

  • Raudonieji lęšiaižinoma! Raudonieji lęšiai verdant subyra, sriubai suteikia tirštos kreminės konsistencijos. Žali arba rudi lęšiai čia neveiks. Jei jų turite, peržiūrėkite šį lęšių sriubos receptą!
  • Svogūnai, česnakai, morkos ir salierai – Šios aromatingos daržovės sukuria aromatingą sriubos pagrindą.
  • Yukon auksinė bulvė – Dėl tekstūros.
  • Malti kmynai – Dėl žemiško skonio gilumo.
  • Kajeno pipirai – Dėl šilumos. Praleiskite, jei esate jautrūs prieskoniams, arba pakeiskite žiupsneliu švelnių čili miltelių.
  • Daržovių sultinys ir vanduo – Šiam receptui paruošti reikės 5–6 puodelių skysčio. Tikslus kiekis priklausys nuo to, kiek skysčio sugeria jūsų lęšiai. Raginu 4 puodelius sultinio ir 1–2 puodelius vandens, nes dauguma parduotuvėje įsigytų atsargų yra 4 puodelių dėžutėse. Jei turite papildomų atsargų arba jei naudojate naminį daržovių sultinį, nedvejodami pakeiskite vandenį papildomu sultiniu.
  • Šviežios citrinos sultys – Tai suteikia sriubai skanų ryškų užbaigimą.
  • Ypač tyras alyvuogių aliejus – Tai prideda nuostabaus turtingumo. Naudokite šiek tiek sriuboje ir patiekite su dar vienu šlakeliu aliejaus.
  • Šviežios petražolės – Garnyrui. Galite techniškai jį praleisti, bet man patinka gaivumas, kurį ji suteikia šiai paprastai sriubai. Čia taip pat būtų gerai šviežia kalendra.
  • Ir druskos bei pipirų – Kad visi skoniai išryškėtų!

Žemiau raskite visą receptą su matavimais.


Sriubos puode pakepinti svogūną, morką, salierą ir bulves


Kaip pasigaminti raudonųjų lęšių sriubą

Šiame raudonųjų lęšių sriubos recepte yra trys paprasti žingsniai:

  1. Saute
  2. Troškinti
  3. Sumaišykite

Pradėkite troškindami aromatines medžiagas. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite svogūną, morką ir salierą ir kepkite, kol suminkštės, maždaug 8 minutes. Įmaišykite bulves, česnaką, kmynus ir kajeną ir kepkite dar minutę.


Raudonųjų lęšių pridėjimas į sriubos puodą


Toliau užvirkite sriubą. Į puodą įpilkite lęšių, sultinio ir 1 puodelį vandens. Užvirkite ir virkite neuždengę 30 minučių arba tol, kol bulvės ir lęšiai suminkštės.

Tada sumaišykite. Šio raudonųjų lęšių sriubos recepto gudrybė yra tik dalinai sumaišyti sriubą. Sumaišyti lęšiai ir bulvės suteiks malonią kreminę konsistenciją, o likusios sveikos bulvės ir kitos daržovės paliks šiek tiek tekstūros.

Tam puikiai tinka panardinamasis maišytuvas, tačiau galite naudoti ir vertikalią maišytuvą. Jei einate šiuo keliu, perpilkite didžiąją dalį sriubos į maišytuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Tada supilkite jį atgal į puodą su likusia stambia sriuba.

Galiausiai pagardinkite ir patiekite. Įmaišykite citrinos sultis ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite apibarstę šlakeliu alyvuogių aliejaus ir šviežiomis petražolėmis.

Mėgaukitės!

Recepto patarimai

  • Nustokite maišyti, kol jis nebus visiškai lygus. Šioje sriuboje mėgstu sumaišyti kai kuriuos lęšius ir bulves, kad sultinys būtų tirštas ir kreminis. Bet aš jos visiškai netrinu – palikus gabalėlius, sriuba įgauna patenkinamą tekstūrą. Tam puikiai tiks panardinamasis maišytuvas!
  • Įpilkite daugiau vandens, kad sriuba būtų plonesnė. Šiame recepte išvardinu daugybę vandens. Jums gali prireikti mažiau ar daugiau, priklausomai nuo to, kiek vandens sugeria jūsų lęšiai. Pradėkite nuo žemiausio galo ir pasilikite ten tirštą raudonųjų lęšių sriubą. Įpilkite daugiau vandens, kad būtų plonesnis. Galutinė tekstūra priklauso nuo jūsų!
  • Padarykite tai savo. Man patinka šis receptas, kaip parašytas, bet jis lankstus. Nedvejodami padarykite tai savo! Pabandykite kmynus pakeisti malta kalendra ar paprika arba eksperimentuokite su saldžiąja bulve, o ne geltona bulve ar morka. Įpilkite porą šaukštų pomidorų pastos, kad gautumėte ryškesnę spalvą ir aštresnį skonį, arba įmeskite į kubeliais pjaustytų pomidorų skardinę. Tiesiog nepraleiskite citrinos sulčių. Jo ryškus, aštrus skonis perteikia šį receptą.


Naudodami panardintą trintuvą iš dalies sumaišykite raudonųjų lęšių sriubą


Ką patiekti su raudonųjų lęšių sriuba

Man patinka patiekti šią raudonųjų lęšių sriubą su traškia duona ir paprastomis salotomis. Bet kuris iš šių salotų receptų puikiai derėtų su juo:

Sandėliavimas ir pašildymas

Likučiai gerai laikosi sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų. Šią sriubą taip pat galite užšaldyti iki 3 mėnesių.

Po paros ar dviejų šaldytuve sriuba sutirštės, todėl kaitinant gali tekti įpilti šiek tiek vandens, kad ji praskiestų.


Raudonųjų lęšių sriubos receptas


Daugiau mėgstamų sriubų receptų

Jei jums patinka ši raudonųjų lęšių sriuba, išbandykite vieną iš šių paprastų sriubos receptų:

Raudonųjų lęšių sriuba

Paruošimo laikas: 10 minučių

Virimo laikas: 40 minučių

Visas laikas: 50 minučių

Aptarnauja 6

Šis raudonųjų lęšių sriubos receptas yra skanus, guodžiantis ir lengvai paruošiamas! Paprasti ingredientai, tokie kaip raudonieji lęšiai, svogūnai, kmynai ir citrinų sultys, suteikia nuostabią kreminę tekstūrą ir ryškų, žemišką skonį. Likučiai gerai užšąla! Veganiškas ir be glitimo.

Neleiskite ekranui užtemti

  • Įkaitinkite alyvuogių aliejų dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies. Įdėkite svogūną, morką, salierą, druską ir keletą maltų pipirų. Virkite, retkarčiais pamaišydami, 8 minutes arba tol, kol daržovės suminkštės.

  • Įmaišykite bulves, česnaką, kmynus ir kajeną ir maišydami virkite 1 minutę. Įpilkite lęšių, sultinio ir 1 puodelį vandens. Troškinkite 30 minučių arba tol, kol lęšiai ir bulvės suminkštės.

  • Nukelkite nuo ugnies ir panardintu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. (Arba sutrinkite sriubą stačiu blenderiu.) Jei sriuba per tiršta, įpilkite likusį 1 puodelį vandens.

  • Įpilkite citrinos sulčių ir pagal skonį įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Supilkite į dubenėlius ir patiekite su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir kapotų šviežių petražolių.



Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -