Šį klasikinį Manheteno kokteilių receptą lengva pagaminti su ruginiu viskiu, saldžiu vermute ir kartkštais. Nepraleiskite kokteilių vyšnių, skirtų garnyrui!
Manheteno kokteilis yra vienas mėgstamiausių Jacko gėrimų. Paryškintas ir rafinuotas, šis klasikinis kokteilis yra paprastas viskio, saldaus vermuto ir kartumų derinys. Anot Jacko, jis nėra baigtas be kokteilių vyšnių garnyrui – briaunuoti ar „Maraschino“, pasiimkite.
Kai galvoju apie Manhetaną, iškart pavaizduoju tamsią, medienos plokštelę kokteilių barą. Tačiau pastaruoju metu mes iš tikrųjų gaminome šį klasikinį gėrimą namuose. Lengva, bet padidinta, ji puikiai tinka mažam rakto pasimatymui.
Žemiau pasidalinu mūsų „Go-to Manhattan“ receptu. Tikiuosi, kad jums tai patiks tiek, kiek mes!
Kas yra Manhatane?
Manheteno istorija nėra visiškai aiški, tačiau ji greičiausiai buvo sukurta 1800 -ųjų pabaigoje Manheteno klube Niujorke. Tai tarsi kito Jacko mėgstamiausių viskio gėrimų pusbrolis, senamadiškas. Abu yra pagaminti su Viskis ir aromatiniai kartpeliai.
Nors senamadiškas yra pasaldintas paprastu sirupu ar cukrumi, Manheteno yra saldus vermutasspirituotas vynas, užpiltas tokiomis aromatinėmis medžiagomis kaip žolelės ir prieskoniai. Dėl to šis kokteilis turi tamsesnį, sudėtingesnį skonį.
Štai ko jums reikės norint sukurti šį Manheteno receptą:
- Viskis – „Rye“ viskis yra tradicinis, o Džekui čia patinka sausas, aštrus skonis. Jo mėgstamiausi prekės ženklai yra „Bulleit“ ir „Koval“. Jei norite, galite naudoti „Bourbon“ saldesnei, ąžuolinei apdaila.
- Saldus vermutas – Mums patinka Vya (nuotraukoje), Dolin ir Carpano antica formulė.
- Būgiai – Jie sustiprina aromatinę vermute, pridėdami gvazdikėlių ir cinamono natas. Mes naudojame „Angostura“ kartus.
- Ir garnyrai – Aš patenkintas citrinos posūkiu, tačiau „Jack“ kokteilių vyšnia yra vienas iš šio gėrimo akcento. Naudokite branduouotas vyšnias ar aukštos kokybės „Maraschino“ vyšnias, tokias kaip „Luxardo“.
Jums taip pat reikės ledas Už kokteilį atšaldyti.
Žemiau rasite visą receptą su matavimais.
Kaip pasigaminti Manheteno kokteilį
Visą receptą su matavimais galite rasti šio įrašo apačioje, tačiau kol kas čia yra greita apžvalga, kaip jis eina:
- Maišymo stiklinėje ar kokteilių purtyklėje sumaišykite viskį, vermutą, kartmens ir keletą ledo kubelių.
- Maišykite, kol atšaldys.
- Įmeskite į kokteilinę taurę ir papuoškite branduoliu vyšnia ar Maraschino vyšnia. Aš taip pat esu citrinos vingio gerbėjas garnyrui! Jei norite, netgi galite naudoti apelsinų žievelę.
Manheteno variacijos
Norite išbandyti kitokį šį klasikinį gėrimą? Čia yra keletas būdų tai pakeisti:
- Bourbon Manhattan – Aš tai paminėjau aukščiau. Tiesiog naudokite „Bourbon“, o ne rugius!
- Juodasis Manhetenas – Pakeiskite saldųjį vermutą Averna Amaro. Mano sesuo Jessie mėgsta šį variantą! Ji apibūdina tai kaip labiau vyšnią.
- Tobulas Manhetenas – Norėdami šiek tiek sausesnio gėrimo, naudokite lygias dalis saldžių ir sausų vermutų.
Daugiau klasikinių kokteilių išbandyti
Jei jums patiko mokytis gaminti šį klasikinį gėrimą, išbandykite vieną iš šių kokteilių receptų. Kitas:

Manheteno kokteilis
Tarnauja 1
Sužinokite, kaip pasigaminti Manheteno kokteilį su šiuo klasikiniu receptu! Vienas mėgstamiausių Jacko gėrimų, jis yra aromatinis, šildantis ir lengvai pagamintas su 3 ingredientais.
- 2 uncijos Rye viskis
- 1 uncija saldus vermutas
- 2 brūkšniai Angostura Bitters
- Ledas
- Branduotos vyšnios ar citrinos posūkisAr Gaminimui, neprivaloma
Neleiskite savo ekranui tamsėti
-
Į maišymo stiklą įpilkite rugių, vermuto, kartografinių kartų ir kelių ledo kubelių. Maišykite, kol atšaldys.
-
Įtempkite į kupė taurę. Papuoškite branduoliu vyšnia ar citrinos susukimu ir patiekite.