„Affogato“ yra italų desertas, pagamintas iš dviejų paprastų ingredientų: karšto espreso ir šalto gelato. Tai tobulai lengvas, skanus patiekalas karštą dieną!





Padarykime affogato! Šis klasikinis italų desertas yra skani dviejų paprastų ingredientų santuoka: espreso ir gelato ar ledai.

Jums vos nereikia recepto, kad jį pagamintumėte (tai taip paprasta, kaip pilti karštą espreso ant šaltų ledų). Bet kadangi aš manau, kad „Affogato“ yra geriausias būdas mėgautis kava karštą dieną, aš negalėjau atsispirti pasidalyti šiuo paprastu „Affogato“ receptu – mano pageidaujamų santykių ir variantų. Tikiuosi, kad jūs priimsite tai kaip kvietimą pasimėgauti šiuo žaviu itališku skanėste likusiai vasarai, nereikia kelionės į Italiją!

Kas yra affogato?

Pirma, šiek tiek fono! Žodis Affogato Italijos kalba reiškia „nuskęsti“, kuris yra tinkamas šio deserto pavadinimas. Galų gale, norėdami pasigaminti „Affogato“, jūs iš esmės paskandinote ledus kavoje!

Svarbiausias dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį, yra tas, kad espreso turėtų būti karšta, o ledai turėtų būti šalti. Kava išlydo ledus į kremines putas, sukurdama skanią temperatūros ir faktūrų sąveiką.

Nors aš laikau desertą „Affogato“, aš taip pat mačiau jį daugelyje kavos meniu „Cafés“ Italijoje. Nesivaržykite bet kada mėgautis potraukiu!


Receptų ingredientai - espreso ir ledai


Kaip padaryti affogato

Šis „Affogato“ receptas prasideda nuo dviejų paprastų ingredientų:

  • Espreso – Užlipkite jį naudodami espreso aparatą arba viryklės „Moka“ puodą. Jei neturite espreso gamintojo, galite tiesiog vartoti stiprią užvirintą kavą.
  • Ledai ar gelato Fior di latte Gelato, kuris iš esmės yra pieno skonio, yra tradicinis pasirinkimas Italijoje. Namuose mano vanilė. Čia bus puiku bet kokia geros kokybės parduotuvėje pirkta vanilės gelato ar ledų, tačiau šie naminiai ledai pakelia „Affogato“ į kitą lygį.

Espresso ir jūsų naudojamų ledų santykis priklauso nuo jūsų. Aš visada naudoju 1 espreso kadrą ir 1 ar 2 šaukštelius ledų, priklausomai nuo to, ar man patinka saldesnis ar daugiau kavos į priekį.

Padaryti affogato, Įdėkite ledus į patiekiamą dubenį ar stiklą. Ant viršaus supilkite karštą espresso ar stiprią užvirintą kavą ir nedelsdami patiekite!

Žemiau rasite visą receptą su matavimais.


Kaip pasigaminti „Affogato“ - liejant espreso ant ledų


Kaip tarnauti affogato

Įsitikinkite, kad iškart patiekite „Affogato“. Karštų ir šaltų ingredientų derinys yra didžiulė dalis to, kas daro jį tokiu skaniu, todėl įsigilinkite, kol ledai vis dar yra šiek tiek tvirti, o espresso vis dar turi šilumą.

Šiam receptui geriausia yra maži patiekalų dubenėliai ar akiniai, kad mišinio baseinai apačioje. Greičiausiai pradėsite valgyti šaukštu ir pereiti prie gerti iš dalies.

Susikelkite į užpakalį suporuodami savo affogato su sausainiais. Kruopiškas sausainis yra puikus šio kreminės kavos deserto partneris!

Variacijos

  • Naudokite kitokį ledų skonį. Dangus yra riba! Tiek daug skonių čia būtų puikūs. Išbandykite šokoladinius ledus, kavos ledus, karamelę, vyšnią ar lazdyno riešutą.
  • Pridėkite likerį. Padarykite gąsdinantį affogato, gurkšnodami šaukštą Amaretto. Jei jums patinka espreso martinis ir turėti „Kahlúa“ ant rankų, čia taip pat būtų gerai.
  • Apsirenkite. Aš mėgstu kakavos miltelių dulkes arba ant viršaus pabarstykite šokolado drožles.
  • Padarykite tai deklartą. Jei norite po vakarienės mėgautis „Affogato“, bet nenorite pakrauti kofeino, šiame recepte drąsiai naudokite „Decaf Espresso“ ar „Coffee“.


Affogato receptas


Lengvesni vasaros desertai

Jei jums patinka šis receptas, išbandykite vieną iš šių lengvų vasaros desertų:

Affogato receptas

Prep laikas: 5 minutės

Bendras laikas: 5 minutės

Tarnauja 1

Sužinokite, kaip pasigaminti affogato! Šis itališkas desertas yra tiesiog espreso, pilamas ant gelato ar ledų. Jei neturite espreso gamintojo, nedvejodami vartokite karštą, stiprią užvirintą kavą.

  • Nuo 1 iki 2 Šautuvai vaniliniai ledai ar gelato
  • 1 Šūvis Šviežiai užvirintas espresoAr arba 1 uncija (2 šaukštai) stipri karšta kava
  • AmarettoAr neprivaloma
  • Šokolado drožlėsAr Gaminimui, neprivaloma

Neleiskite savo ekranui tamsėti

  • Įdėkite ledus į patiekiamą stiklinę ar dubenį ir supilkite espresso ant viršaus. Įpilkite „Amaretto“ purslų, jei norite, ir viršuje viršuje su šokolado drožlėmis, jei naudojate.

  • Patiekite iškart.

Nuoroda į informacijos šaltinį

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -