Šios lengvai iškeptos moliūgų avižinės košės yra viskas, ko noriu pusryčiams gaivų rudens rytą! Tai guodžia, šiltai pagardinta ir puikiai tinka ruošiant maistą.





Jei jums patinka jaukūs rudens skoniai, jums reikia šios moliūguose keptos avižinės košės pusryčiams! Aš mielai valgyčiau jį kiekvieną spalio mėnesio rytą. Jis sotus, sotus ir pilnas moliūgų, šiltų prieskonių ir pekano riešutų. Jis turi šiek tiek traškų rudojo cukraus viršų ir puikiai dera su kava. 🙂

Šią moliūgų avižinę košę pritaikiau iš savo mėlynėse keptų avižinių dribsnių ir, kaip ir mėlynių versija, ji puikiai tinka dviem būdais. Galite paruošti maistą ir mėgautis sveikų pusryčių griežinėliais įtemptais rytais arba patiekti ką tik iškeptą priešpiečiams. Tokiu atveju man patinka jį apipilti greitu vaniliniu glaistu, kad jis atrodytų ypatingai. Žinoma, visiškai neprivaloma, bet skanu!


Kepta moliūgų avižinė košė su pekano riešutais ir vaniliniu glaistu


Moliūgų keptų avižinių dribsnių ingredientai

Štai ko jums reikės norint paruošti šį moliūgų avižinių dribsnių receptą:

  • Konservuota moliūgų tyrė – Būtinai naudokite gryną moliūgų tyrę, o ne konservuotų moliūgų pyrago įdarą, nes šis receptas būtų per saldus.
  • Nesmulkintos avižos – Aka senamadiškos avižos. Jie turi tobulą tekstūrą pagal šį receptą – kepdami jie suminkštėja, bet netampa purūs. Greitos avižos čia gali tikti, bet jos bus minkštesnės. Plienu pjaustytos avižos būtų per kietos.
  • Migdolų pienas – Arba bet kokio pieno. Įprastas pienas ar kitas augalinės kilmės pienas, pavyzdžiui, avižų pienas, būtų tinkamas.
  • Kiaušiniai – Jie prideda baltymų ir sujungia iškeptas avižas. Neišbandžiau veganiškos šio recepto versijos, bet manau, kad galite naudoti linų kiaušinius, kad jis būtų be kiaušinių. Tiesiog pakeiskite kiekvieną kiaušinį 1 šaukštu maltų linų sėmenų, sumaišytų su 3 šaukštais vandens!
  • Lydytas kokosų aliejus – Už turtingumą.
  • Rudasis cukrus ir klevų sirupas – Dėl saldumo.
  • Kepimo milteliai – Tai šiek tiek pakelia avižinius dribsnius orkaitėje.
  • Moliūgų pyrago prieskonis – Šiltam, jaukiam skonio gilumui. Nesivaržykite pakeisti cinamonu, jei po ranka neturite moliūgų pyrago prieskonių.
  • Pekano riešutai – Už traškėjimą! Dalį įmaišysite į avižinių dribsnių kepinį ir dar pabarstysite ant viršaus.
  • Ir jūros druska – Kad visi skoniai išryškėtų!

Jei gaminsite glazūrą, jums reikės cukraus pudros ir vanilės ekstrakto taip pat.

Žemiau raskite visą receptą su matavimais.

  • Patarimas: Jei negaminate glajaus, papuoškite gabalėlį patiekdami su šlakeliu klevų sirupo arba graikiško jogurto!


Moliūgų keptos avižinės košės receptas


Kaip laikyti moliūgų keptus avižinius dribsnius

Ši moliūgų kepta avižinė košė gerai išsilaiko hermetiškame inde šaldytuve iki 4 dienų.

Taip pat gerai užšąla iki 3 mėnesių.

  • Patarimas: Supjaustykite jį prieš užšaldymą, kad galėtumėte atšildyti po vieną gabalėlį pusryčiams!

Leiskite šaldytiems griežinėliais atitirpti šaldytuve per naktį arba įdėkite juos į mikrobangų krosnelę maždaug 30 sekundžių, kad greitai sušiltų. Mėgaukitės!

Daugiau moliūgų pusryčių receptų

Jei jums patinka šie kepti moliūgų avižiniai dribsniai, išbandykite vieną iš šių moliūgų pusryčių receptų:

Moliūgų kepta avižinė košė

Paruošimo laikas: 10 minučių

Virimo laikas: 50 minučių

Visas laikas: 1 valandą

Aptarnauja 9

Šie moliūgų avižiniai dribsniai yra gardūs rudens pusryčiai! Man patinka priešpiečiams jį papildyti vaniliniu glaistu. Kitu atveju aš praleidžiu glajų ir ruošiu jį greitiems savaitės pusryčiams. Šis receptas yra be pieno ir be glitimo, jei naudojate sertifikuotas avižas be glitimo.

Cukraus pudros glajus (nebūtina)

Neleiskite ekranui užtemti

  • Įkaitinkite orkaitę iki 350 ° F ir sutepkite 8×8 colių ar panašią kepimo formą.

  • Dideliame dubenyje išplakite moliūgų tyrę, migdolų pieną, kiaušinius, kokosų aliejų, rudąjį cukrų ir klevų sirupą.

  • Vidutiniame dubenyje sumaišykite avižas, kepimo miltelius, moliūgų pyrago prieskonius ir druską.

  • Sudėkite sausus ingredientus į šlapius ingredientus ir maišykite, kol viskas susimaišys. Sulenkite ¾ puodelio pekano riešutų.

  • Avižų mišinį perkelkite į paruoštą kepimo formą ir paskleiskite lygiu sluoksniu. Ant viršaus užberkite 2 šaukštus rudojo cukraus. Jei negaminate glajaus, taip pat užberkite likusių ¼ puodelio pekano riešutų. Jei gaminate glazūrą, palaukite, kol pridėsite.

  • Kepkite 48–55 minutes arba kol vidurys lengvai sustings. Prieš patiekdami leiskite atvėsti keptuvėje bent 15 minučių.

  • Padarykite cukraus pudros glajų, jei naudojate: Vidutiniame dubenyje sumaišykite cukraus pudrą, ½ šaukšto migdolų pieno ir vanilės. Glajus turi būti tirštos, purvinamos konsistencijos. Jei reikia, įpilkite daugiau migdolų pieno po 1 arbatinį šaukštelį, kad glajus susijungtų.

  • Pabarstykite ant iškeptų avižinių dribsnių ir užberkite likusių ¼ puodelio pekano riešutų. Supjaustykite ir patiekite.

Maistingumo faktai apskaičiuoti 1 porcijai be glaisto

Mitybos faktai

Moliūgų kepta avižinė košė

Kiekis vienai porcijai

Kalorijos 325
Kalorijos iš riebalų 189

% dienos vertė*

Riebalai 21g32 %

Sočiųjų riebalų 11g69 %

Transriebalai 0,003 g

Polinesočiųjų riebalų 3g

Mononesočiųjų riebalų 5g

Cholesterolis 36 mg12 %

Natrio 167 mg7 %

Kalis 219 mg6 %

Angliavandeniai 31g10 %

Skaidulos 4g17 %

Cukrus 13g14 %

Baltymai 6g12 %

Vitaminas A 4295 TV86 %

Vitaminas C 1 mg1 %

Kalcis 107 mg11 %

Geležis 2 mg11 %

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.

Nuoroda į informacijos šaltinį

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -