2025 m. lapkričio–gruodžio mėn. numeryje tyrinėjame Londono rūko gėrimo – mėgstamos arbatos latte, kurioje pagrindinį vaidmenį atlieka Earl Grey, istoriją. Pasak Londono Fogo kūrėjos Mary Loria, klasikinis juodosios arbatos mišinys su citrusinių vaisių, gėlių ir prieskonių natomis pasirodė esanti turtinga espreso alternatyva. Barmenai vis dažniau demonstruoja sluoksniuotą arbatos sudėtingumą ir kokteiliuose. Čia yra keletas mūsų mėgstamiausių „Earl Gray“ kokteilių, pradedant gėlėmis prancūziško 75 tvitro iki putojančio konjako kokteilio.
Bananų duona
Šis mažas Bananarac rifas yra tarsi skanus mažas šūvis į ranką.
Šurmuliavo Sode
Gurkšnis šio gėlėto džino kamuoliuko nukels jus į Tiuilri sodą Paryžiuje.
Svajonė
Šis Earl Grey arbata užpiltos degtinės, limonado ir šeivamedžio žiedų likerio mišinys yra gaivus pasirinkimas šiltoms dienoms.
Earl Gray España 75
Earl Gray suteikia šiam prancūziškam 75 rifui gėlių atspalvio.
Viskas Gražu
Išskirkite šį gaivų „Earl Grey“ ąsočio kokteilį su ąsočiu kitoje savo šventėje.
Scotch ir Coco Chanel
Su stebėtinai papildančiu škotiško ir kokoso vandens deriniu, šis „highball“ įgauna papildomo sudėtingumo dėl amontillado šerio ir arbatos sirupo.
Dainuok kaip bitė
Šiame arbatos kokteilyje Earl Grey ir džino skoniai puikiai dera su medumi ir šviežiais citrusais.
Į Tašką
Elegantiškas ruginio viskio kokteilis, pagamintas iš Earl Grey arbatos sirupo ir žalios Chartreuse.
Paryžiaus sutartis
Šiame putojančiame konjako kokteilyje Balance yra Earl Grey arbatos sirupo pavidalu.
Nuoroda į informacijos šaltinį