Šis cukinijų makaronų receptas yra gaivus vasaros patiekalas, kurį pagaminsite per 30 minučių! Troškinta tarkuota cukinija sukuria švelniai kreminį, kvapnų padažą.
Šis cukinijų makaronų receptas yra geriausias būdas išnaudoti vasarinių cukinijų gausą. Atsiprašau, cukinijų bandelės ir cukinijų duona– to reikalauja makaronai tiek cukinijų kad joks kitas receptas negali konkuruoti.
Būtent tokio ryškaus, gaivaus patiekalo aš trokštu vasarą (ir didelis laimėjimas: mūsų 3 metų vaikui tai taip pat patinka!). Kad pagaminčiau, sutarkuoju cukiniją. Tada troškinu, kol pasidarys lengvas, šilkinis makaronų padažas, su česnaku, citrina ir parmezano sūriu, kad skonis būtų stipresnis. Prieš patiekdama papuošiu daug šviežių bazilikų ir/arba mėtų. Jei manęs paklaustumėte, tokie vasariniai makaronai kaip šis visada yra geresni su šviežiomis žolelėmis ant viršaus. 😊
Šie cukinijų makaronai paruošiami vos per 30 minučių. Greita, paprasta ir skani – tai puiki vakarienė tingiai vasaros naktims.
Kaip pasigaminti šiuos cukinijų makaronus
Receptas prasideda nuo paprastų, šviežių ingredientų:
Ingredientai
- Cukinijos, žinoma! Jums reikės 2 svarų, maždaug 4 vidutinių cukinijų. Puikiai tiks ir cukinijų ir geltonųjų vasarinių moliūgų mišinys.
- Spagečiai arba bucatini – Šis cukinijų padažas man labiausiai patinka su ilgomis makaronų formomis. Spagečiai ir bucatini yra puikūs pasirinkimai!
- Pirmo spaudimo alyvuogių aliejus – Cukinijų troškinimui. Tai padeda moliūgams išvirti sodrų, kvapnų padažą.
- Askaloniniai česnakai ir česnakai – Jie suteikia pikantiško skonio gylio.
- Susmulkintų raudonųjų pipirų dribsniai – Dėl šilumos. Nesivaržykite jų praleisti, jei esate jautrūs prieskoniams.
- Pecorino arba parmezano sūris – Tai suteikia sodrumo ir umami skonio. Aš asmeniškai rekomenduoju pecorino (man čia patinka jo funk!). Bet jei parmezaną laikote po ranka, galite jį naudoti vietoje jo. Puiku ir šiame recepte.
- Citrinos sultys ir žievelė – Dėl ryškaus, aštraus skonio.
- Šviežias bazilikas ir/arba mėta – Dėl šių kvapnių žolelių šie makaronai yra gaivaus ir vasariško skonio. Naudokite abu arba pasirinkite savo mėgstamiausią.
- Ir druskos bei pipirų – Kad visi skoniai išryškėtų!
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Metodas
Aš turiu kredituoti Smitten virtuvė kaip šio cukinijų makaronų recepto įkvėpėjas. Prieš kelerius metus mačiau, kaip Deb naudojo troškintas tarkuotas cukinijas, kad sukurtų makaronų padažą. Nuo tada norėjau sukurti savo posūkį.
Labai džiaugiuosi, kad pagaliau tai padariau, nes šis cukinijų makaronų padažas yra labai skanus! Štai kaip aš tai gaminu:
- Pradėkite nuo cukinijos sutarkavimo. Aš tai darau ant didelių trintuvų skylių, bet jei norite, galite naudoti virtuvinį kombainą. Sutarkuotas cukinijas perkelkite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio ar popierinio rankšluosčio ir išgręžkite drėgmės perteklių.
- Tada pakepinkite cukinijas su askaloniniais česnakais ir raudonųjų pipirų dribsniais 15–20 minučių arba tol, kol mišinys taps tirštas ir uogienė. Įmaišykite česnaką.
- Tuo tarpu išvirkite makaronus dideliame puode pasūdyto verdančio vandens pagal pakuotės nurodymus. Užuot nusausinę makaronus, dėkite juos tiesiai į keptuvę su cukinijomis. Išmeskite, kad cukinijos būtų sujungtos su makaronais.
- Pasigaminkite švelniai kreminį padažą į keptuvę įpildami rezervuoto makaronų vandens ir sūrio. Virkite, maišydami, 2–3 minutes arba tol, kol makaronai bus gerai padengti.
- Galiausiai pagal skonį pasūdykite. Įpilkite citrinos sulčių ir žievelės bei druskos, pipirų ir sūrio, kaip norite.
Patiekite su šviežiais baziliko lapeliais, mėtomis, daugiau citrinos žievelės ir daugiau sūrio ant viršaus!
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Ką patiekti su cukinijų makaronais
Šis cukinijų makaronų receptas yra puiki vasaros vakarienė. Mėgaukitės tuo kartu focaccia arba česnakinė duona, arba derinkite su salotomis. Bet kuris iš šių receptų būtų puikus:
Sandėliavimas
Likusius makaronus laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Pašildykite jį mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės. Jei reikia, įpilkite šlakelį vandens, kad padažas atsipalaiduotų.
Daugiau mėgstamų cukinijų receptų
Ar turite sunaudoti daugiau cukinijų? Toliau išbandykite vieną iš šių paprastų cukinijų receptų:
Cukinijų makaronai
Aptarnauja 4
Šis cukinijų makaronų receptas yra gaivi vasaros vakarienė, kurią pagaminsite per 30 minučių! Pradėsite nuo cukinijos sutarkavimo. Tada troškinsite, kol išvirs į švelniai kreminį makaronų padažą. Šviežios žolelės, citrina, česnakai ir raudonųjų pipirų dribsniai suteikia šiam paprastam, skaniam patiekalui ryškaus, pikantiško skonio.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Cukiniją sutarkuokite ant didelių dėžės trintuvės skylučių. Perkelkite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio ir išgręžkite drėgmės perteklių.
-
Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje arba olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies. Įdėkite šalotinius česnakus, cukinijas, druską, raudonųjų pipirų dribsnius ir keletą maltų pipirų. Virkite, retkarčiais pamaišydami, 15–20 minučių arba tol, kol mišinys taps tirštas ir uogienė. Įmaišykite česnaką.
-
Tuo tarpu išvirkite makaronus. Užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens. Paruoškite makaronus pagal pakuotės instrukcijas, virkite iki al dente.
-
Supilkite virtus makaronus tiesiai iš virimo vandens į keptuvę su cukinijomis, palikdami makaronų virimo vandenį. Į keptuvę su cukinijomis įpilkite ½ puodelio rezervuoto makaronų vandens ir sūrio. Virkite maišydami 2–3 minutes arba tol, kol makaronus padengs švelniai kreminis padažas, prireikus įpilkite daugiau makaronų vandens.
-
Įmaišykite 2 šaukštus citrinos sulčių ir citrinos žievelę. Pagardinkite pagal skonį, jei norite, įpilkite daugiau citrinos sulčių.
-
Patiekite su žolelėmis, citrinos žievele ir daugiau sūrio.