Šis Viduržemio jūros quinoa salotų receptas yra nuoširdus, sveikas ir kupinas gaivaus skonio! Patiekite kaip garnyrą arba mėgaukitės kaip valgį atskirai.
Šis Viduržemio jūros quinoa salotų receptas yra šviežias ir kvapnus. Tai skanus priedas prie valgiaraščio bet kokio puodo, maisto ruošimo ar piknikas. Jis gali būti lengvai naudojamas kaip garnyras, bet toks sotus ir malonus, kad gali būti ir pagrindinis renginys.
Ir jei atsitiks, kad turite likučių, jums pasisekė! Šios quinoa salotos puikiai išsilaiko, jei jas pagaminate anksčiau laiko, todėl tai puikus receptas sveikiems pietums visą savaitę.
Bėgant metams tinklaraštyje pasidalinau daugybe quinoa salotų receptų, tačiau šis esu ypač sužavėtas. Skrudinti pomidorai, alyvuogės ir feta suteikia pikantiško, sūraus skonio, o paprastas alyvuogių aliejaus ir citrinų padažas padaro jį gražiu ir ryškiu. Tikiuosi, kad ir jums patiks!
Viduržemio jūros kvinojos salotų ingredientai
Štai ko jums reikės norint paruošti šį Viduržemio jūros quinoa salotų receptą:
- Kvinoja, žinoma! Kvinoja verda kaip grūdas, bet iš tikrųjų tai grūdas…Kaip sėkla, kilusi iš Pietų Amerikos. Tai natūraliai be glitimo, jame gausu skaidulų ir augalinių baltymų. Raskite mano gaminimo būdą toliau pateiktoje išnašoje.
- Skrudinti pomidorai – Skrudinti vyšniniai arba vynuoginiai pomidorai šioms salotoms suteikia sodraus, pikantiško skonio ir kramtomosios tekstūros. Jiems pagaminti reikia šiek tiek laiko, todėl būtinai planuokite iš anksto.
- Persiški agurkai – Dėl traškumo.
- Raudonasis svogūnas – Dėl aštraus skonio gilumo.
- Fetos sūris – Šiame kvinojos salotų recepte man patinka jo kreminė tekstūra ir aštrus skonis, bet jei esate veganas, nedvejodami jo praleiskite.
- Kalamata alyvuogės – Aš esu alyvuogių atsivertėlis! Daugelį metų vengiau alyvuogių, tačiau jų sūrus, sūrus skonis pakelia šias salotas į visiškai naują lygį.
- Skrudinti pušies riešutai ir skrudintų avinžirnių – Jie prideda baltymų, riešutų skonio ir daug traškumo. Patarimas: Naudokite parduotuvėje pirktus skrudintus avinžirnius, kad išvengtumėte pasiruošimo žingsnio.
- Arugula ir žolelių mišiniai – Dėl jų šios salotos yra malonios ir šviežios! Man patinka čia naudoti įvairias lapines žoleles, tokias kaip mėtos, petražolės, raudonėliai, čiobreliai ir (arba) bazilikas.
- Itališkas padažas – Ryškus, aštrus ir išmargintas (daugiau) žolelių, sujungia visas salotas!
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Kaip virti quinoa
Kvinos gaminimas yra panašus į ryžių gaminimą:
- Nuplaukite quinoa plono tinklelio sietelyje, kad pašalintumėte karčią natūralią dangą.
- Sudėkite į vidutinį puodą su sandariai užsukamu dangčiu. Įpilkite 1 3/4 puodelio vandens už kiekvieną 1 puodelį quinoa.
- Užvirinkite vandenį, tada sumažinkite ugnį iki minimumo. Uždenkite ir troškinkite 12–15 minučių arba tol, kol vanduo susigers.
- Išjunkite ugnį ir palikite quinoa uždengtą 10 minučių, kad toliau garuotų.
Tada pūkuokite šakute! Iš 1 puodelio sausos quinoa gaunami 3 puodeliai virtos. Norėdami gauti daugiau quinoa virimo patarimų, peržiūrėkite mano vadovą kaip virti quinoa.
Pagal šį receptą rekomenduoju quinoa virti iš anksto. Maišant salotas jis turi būti vėsus arba kambario temperatūros. Jei jis vis dar šiltas, rukola ir šviežios žolelės nuvys. Virkite mažiausiai valandą ir iki 2 dienų prieš rinkdami salotas.
Kaip pasigaminti kvinojos salotas
Pirmieji šio kvinojos salotų recepto žingsniai yra tokie virti quinoa ir pomidorų kepimas. Abu galite ruošti iki 3 dienų. Laikykite juos hermetiškame inde šaldytuve, kol būsite pasiruošę gaminti salotas.
Tada pagaminkite padažą. Paprastas aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus, baltojo vyno acto, citrinų sulčių, medaus, Dižono garstyčių ir žolelių mišinys, kurį galima greitai suplakti dubenyje ar stiklainyje.
Tada sumaišykite salotas kartu. Dideliame dubenyje sumaišykite quinoa, daržoves, žoleles, fetą, alyvuoges, pušies riešutus ir pusę padažo. Prieš įberdami druskos, pipirų ir raudonųjų pipirų dribsnių ir vėl išmeskite, kad apsemtų.
Pagardinti pagal skonį, pridėkite daugiau padažo pagal pageidavimą. Ant viršaus uždėkite skrudintų avinžirnių ir patiekite!
Recepto variacijos
Šis sveikų quinoa salotų receptas yra skanus, kaip parašyta, bet tai nereiškia, kad negalite su jomis žaisti! Smagiai pritaikykite jį pagal tai, ko trokštate arba ką turite po ranka. Štai keletas idėjų, kaip pradėti:
- Padarykite tai veganiškai. Praleiskite sūrį! Įdėkite keletą papildomų alyvuogių arba skrudintų pomidorų, kad padidintumėte pikantišką skonį.
- Pakeiskite grūdus. Vietoj quinoa naudokite farro arba Izraelio kuskusas. Atkreipkite dėmesį, kad salotos nebebus be glitimo.
- Pakeiskite padažą. Pakeiskite itališką padažą su Graikiškas salotų padažas arba citrininis vinigretas.
- Sumaišykite daržoves. Rukolą pakeiskite susmulkintais špinatais arba įmasažuotais kopūstais arba visiškai atsisakykite žalumynų. Vietoj to įmaišykite puodelį skrudinti brokoliai1/2 puodelio skrudintos raudonosios paprikosarba kubeliais pjaustytą avokadą.
- Naudokite spartųjį klavišą. Keptus pomidorus pakeiskite šviežiais vyšniniais pomidorais, perpjautais per pusę arba aliejuje supakuotais saulėje džiovintais pomidorais.
Praneškite, kokius variantus išbandote!
Ką patiekti su kvinojos salotomis
Patiekite šį kvinojos salotų receptą kaip garnyrą prie vasaros vakarienės. Jis puikiai dera su klasikiniais patiekalais, pavyzdžiui daržovių mėsainiai, juodųjų pupelių mėsainiai, Portobello grybų mėsainiaiarba BBQ jackfruit sumuštiniai.
Tai taip pat puikus vegetariškas pagrindinis patiekalas. Užbaikite valgį su ant grotelių keptos daržovės arba troškintas geltonasis moliūgas.
Jei turite likučių, šios Viduržemio jūros quinoa salotos puikiai tiks pietums. Kad skonis būtų geriausias, kai kurias šviežias žoleles laikykite atskirai ir išbarstykite jas prieš pat valgydami. Taip pat rekomenduoju paskaninti druska, pipirais, šlakeliu alyvuogių aliejaus ir/arba papildomai įspausti citrinos sulčių, kai šios salotos kelias dienas stovėjo šaldytuve.
Daugiau mėgstamų sočiųjų salotų
Jei jums patinka šis paprastas, sveikas kvinojos salotų receptas, išbandykite vieną iš šių nuoširdžių salotų:
Quinoa salotos
Aptarnauja 6
Šis Viduržemio jūros quinoa salotų receptas yra sveikas ir skanus! Su skrudintais pomidorais, agurkais ir šviežiomis žolelėmis tai puikus pietų ar vakarienės garnyras. Norėdami greitai surinkti, iš anksto paskrudinkite pomidorus.
- 3 puodeliai virtos quinoa
- 1 receptas Skrudinti pomidorai
- 2 puodeliai rukola
- 1 puodelis pjaustytų persiškų agurkų
- 1 puodelis sumaišyti šviežio baziliko ir mėtų lapeliai
- ¾ puodelis trupinto fetos sūrio
- ¾ puodelis kalamata alyvuogės, be kauliukų ir supjaustyti griežinėliais
- ½ puodelis kubeliais pjaustytas raudonasis svogūnas
- ⅓ puodelis skrudintų pušies riešutų
- 1 receptas Itališkas padažas, plius 2 papildomos česnako skiltelės, sutarkuotos
- ½ šaukštelis jūros druska
- Šviežiai malti juodieji pipirai
- Raudonųjų pipirų dribsniai
- 1 puodelis skrudintų avinžirnių
Neleiskite ekranui užtemti
-
Dideliame dubenyje sumaišykite quinoa, skrudintus pomidorus, rukolą, agurkus, baziliką ir mėtą, fetą, alyvuoges, svogūną ir pušies riešutus.
-
Išmaišykite, kad sumaišytumėte, tada apšlakstykite puse padažo ir vėl išmaišykite. Pabarstykite druska, pipirais ir keliais žiupsneliais raudonųjų pipirų dribsnių ir vėl išmaišykite. Pagardinkite pagal skonį, pagal pageidavimą apšlakstykite padažu. Ant viršaus uždėkite skrudintų avinžirnių ir patiekite.
Padarykite šį receptą veganišką, atsisakydami sūrio.