Šis paprastas ant grotelių keptų brokolių receptas yra paprastas, skanus vasaros garnyras! Paruoštas per 20 minučių, jis yra traškus, švelnus, kvapnus ir gražiai apdegęs.
Šis ant grotelių keptų brokolių receptas yra šviežias, lengvas vasaros garnyras. Jei esate gerbėjas kepti brokoliai, tau patiks. Jis turi tuos pačius tamsius, traškius kraštus ir traškią, švelnią tekstūrą, tačiau jo skonis yra dar sudėtingesnis.
Šie ant grotelių kepti brokoliai yra dūminiai, saldūs ir pikantiški. Kepant brokoliams, karštoje kepsninėje išryškėja natūralus jų saldumas. Tuo pačiu metu jis gražiai suanglėja, įgauna dūminį skonį. Šlakelis česnako miltelių suteikia pikantiško gylio. Šie ant grotelių kepti brokoliai yra geriausi brokoliai.
Išbandžiau įvairius brokolių kepimo ant grotelių būdus (grilio krepšelyje, folijos pakeliuose ir pan.), bet tas, kuriuo dalinuosi šiame recepte, yra mano mėgstamiausias. Didelius brokolių žiedynus kepu tiesiai ant grotelių, kad sudeginčiau. Paskutines kepimo minutes uždengiu juos folija, kad suminkštėtų. Tai paprasta ir skanu. Tikiuosi, kad jums patiks taip pat, kaip ir man!
Kaip pasigaminti ant grotelių keptus brokolius
Pirmasis šio ant grotelių keptų brokolių recepto žingsnis yra žiedynų apipjaustymas. Man patinka kepti didelius brokolių žiedynus, kuriuos galiu dėti tiesiai ant grotelių. Siekite apie 4 colių gabalus. Apkarpykite ilgus kraštus, kad susidarytumėte dvi plokščias puses, kurios tiesiogiai liestųsi su grotelėmis.
Tada pagardinkite brokolius. Apipjaustytus žiedynus aptepkite alyvuogių aliejumi, česnako milteliais ir druska. Rankomis įtrinkite prieskoniais į žiedynų viršūnes ir įsitikinkite, kad jie gerai padengti.
Įkaitinkite grilį arba grilio keptuvę iki vidutinio aukščio. Kai bus karšta, sudėkite brokolius ant grotelių. Kepkite, kol po apačia pasidarys apdegimo žymės, maždaug 5–8 minutes. Apverskite, uždenkite folija ir kepkite, kol brokoliai suminkštės ir gerai sudegs, 3–6 minutes.
Pagardinkite pagal skonį su druska, pipirais, citrinos sultimis ir (arba) raudonųjų pipirų dribsniais. Mėgaukitės kaip garnyru su tuo, ką kepate ant grotelių!
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Recepto patarimai
- Brokolius uždenkite folija kad garuotų ir suminkštėtų. Be folijos brokoliai sudegs išorėje, bet išliks kieti viduryje. Folija sulaiko drėgmę aplink brokolius, todėl jie tampa traškūs iki galo.
- Sureguliuokite šilumą pagal poreikį. Jei brokoliai apanglėja greičiau nei tampa minkšti, sumažinkite ugnį, kiek reikia. Žemesnė temperatūra lėčiau sudegins išorę, todėl brokoliai iškeps viduryje.
Ką patiekti su ant grotelių keptais brokoliais
Šis ant grotelių keptų brokolių receptas yra skanus garnyras bet kokiam vasaros patiekalui. Patiekite su daržovių mėsainiai, juodųjų pupelių mėsainiaiarba tiesiog ant grotelių keptas baltymas, pvz keptas tofu arba halloumi sūris.
Jis taip pat puikiai derėtų su tokiais vasariškais makaronais cukinijų makaronai arba kukurūzų makaronai. Puikiai tiktų su tokiomis sočiomis salotomis kaip mano panzanella taip pat.
Nesvarbu, su kuo jį derinsite, prieš patiekdami išspauskite citrinos sultimis ir pabarstykite raudonųjų pipirų dribsniais. Jie prideda ryškumo ir šilumos prisilietimo, kuris perteikia viršų!
Šie garnyrai taip pat būtų skanūs:
- Šlakelis balzamiko acto arba balzamiko sumažinimas
- Šviežiai tarkuotas parmezano sūris
- Šviežios žolelės, tokios kaip bazilikas, petražolės ar čiobreliai
Kaip jums patinka patiekti ant grotelių keptus brokolius? Praneškite man komentaruose!
Sandėliavimas
Ant grotelių keptų brokolių likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų.
Pašildykite mikrobangų krosnelėje, kad greitai pagardintumėte, arba supjaustykite ir įdėkite į salotas, sumuštinį ar frittata.
Išbandykite daugiau ant grotelių keptų daržovių
Jei jums patinka šis paprastas ant grotelių keptų brokolių receptas, išbandykite vieną iš šių ant grotelių keptų daržovių:
Ant grotelių kepti brokoliai
Aptarnauja 4 iki 6
Šis ant grotelių keptų brokolių receptas yra paprastas, skanus vasaros garnyras. Didelius brokolių žiedynus kepu tiesiai ant grotelių, kad būtų kuo daugiau apkepimo. Per paskutines kepimo minutes aš juos uždengiu folija, kad būtų tobula traški ir švelni tekstūra. Mėgstame juos su išspaustomis citrinos sultimis ir pabarstę raudonųjų pipirų dribsniais ant viršaus!
Neleiskite ekranui užtemti
-
Brokolius supjaustykite dideliais 4 colių žiedynais. Apkarpykite ilgąsias puses, kad susidarytumėte plokščius kraštus, kurie tiesiogiai liestųsi su grotelėmis.
-
Įkaitinkite grilį arba grilio keptuvę iki vidutinės-aukštos ugnies.
-
Įdėkite brokolius į didelį dubenį ir įpilkite alyvuogių aliejaus, česnako miltelių ir druskos. Išmeskite, kad padengtumėte, rankomis įsitikinkite, kad brokolių žiedynų viršūnėlės gerai suteptos aliejumi.
-
Kepkite brokolius ant grotelių 5–8 minutes pirmoje pusėje arba tol, kol susidarys apnašos. Apverskite, uždenkite folija ir kepkite ant grotelių 3–6 minutes antroje pusėje arba tol, kol brokoliai suminkštės ir gerai apdegs. Jei jis suanglėja greičiau nei tampa minkštas, sumažinkite ugnį iki minimumo.
-
Nuimkite nuo grotelių ir išspauskite citrinos sultimis. Pabarstykite raudonųjų pipirų dribsniais, pagardinkite pagal skonį ir patiekite.