Šis paprastas kukurūzų salsos receptas puikiai papildys bet kurią šventę ir yra labai skanus!
Saldieji kukurūzų branduoliai sumaišomi su jalapeño, raudonaisiais svogūnais ir kalendra ir įpilami į šviežias laimo sultis!

- tai lengvas, gaivusir skanus.
- Be to, jį lengva pasigaminti ir jame gausu spalvingų, maistingų ingredientų.
- Universalus! Naudokite kukurūzų salsa kaip panirimas su tortilijos traškučiais arba kaip užpilas tacos, ant grotelių keptoje mėsoje ar žuvyje.


Kukurūzų salsos ingredientai
Kukurūzai: Galite naudoti šviežius saldžiuosius kukurūzus, šaldytus kukurūzus arba konservuotus nusausintus kukurūzus. Jei naudojate konservuotą, būtinai gerai nusausinkite. Taip pat galite naudoti šviežią kukurūzų burbuolę.
HOLLY PATARIMAS: Jei naudojate kukurūzų varpas, pirmiausia galite jas ant grotelių, o tada atvėsinti, kad gautumėte ant grotelių keptų kukurūzų skonį. Kukurūzus aptepkite trupučiu aliejaus ir dėkite ant vidutinio aukščio kepsninės, retkarčiais apversdami, kol lengvai apskrus. Prieš nupjaudami nuo kukurūzų burbuolių, visiškai atvėsinkite.
Mišiniai: Man patinka į šią salsą pridėti šviežios kalendros. Raudonasis svogūnas suteikia šiek tiek traškumo ir įkandimo. Naudokite tiek ar mažai jalapeño, kiek norite, o sėklas pasilikite papildomai!
Kalkės: Šviežios laimo sultys suteikia geriausią skonį ir padeda sumaišyti ingredientus.
Variacijos
- Pabandykite jalapeños pakeisti smulkiai pjaustytais poblano pipirais, chipotle pipirais arba žaliais čili.
- Paspartinkite vakarėlį ir pridėkite juodųjų pupelių, griežinėliais pjaustytų juodųjų alyvuogių, kubeliais pjaustytų pomidorų, raudonųjų paprikų ar salierų, avokado gabalėlių ar net cotija sūrio.


Kaip pasigaminti kukurūzų salsą
- Sumaišykite visus ingredientus uždengtame inde.
- Prieš patiekdami išmaišykite ir atvėsinkite mažiausiai 30 minučių.
Salsos laikymas
Likusią kukurūzų salsą laikykite uždengtame inde šaldytuve iki 4 dienų arba užšaldykite maišeliuose su užtrauktuku iki 4 mėnesių.
Įpilkite šviežių kukurūzų arba raudonųjų svogūnų, kai jie atšildyti, nes salsa nebus tokia tvirta ar šviežia. Likučius naudokite kaip užpilą lašišos mėsainiai arba pridėti prie a taco quinoa salotos.


Kukurūzų salsos naudojimo būdai
Ar jums patiko šis šviežių kukurūzų salsos receptas? Palikite komentarą ir įvertinimą žemiau.


Kukurūzų salsa
Ši greita ir paprasta kukurūzų salsa sujungia kvapnius ingredientus, kad būtų šviežias, saldus ir aštrus padažas, puikiai tinkantis bet kokiai progai.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Vidutiniame dubenyje sumaišykite kukurūzus, jalapeną, svogūną, kalendrą, laimo sultis, pipirus ir druską.
-
Prieš patiekdami laikykite šaldytuve 30 minučių.
Švieži kukurūzai: Šiame recepte gali būti naudojami švieži kukurūzų burbuolės. Kukurūzus virkite tik tol, kol branduoliai taps ryškiai geltoni, ir prieš naudodami atvėsinkite.
Variacija: Norėdami gauti dūminio skonio, kukurūzus galite kepti ant grotelių. Kukurūzus aptepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais apversdami, kol lengvai sudegs. Visiškai atvėsinkite.
Jei norite aštresnės salsos, įdėkite visas jalapeno pipirų sėklas. Kad skonis būtų švelnesnis, išmeskite sėklas.
Laikykite salsą sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų.
Kalorijos: 77 | Angliavandeniai: 18g | Baltymas: 3g | Riebalai: 1g | Sotieji riebalai: 0.1g | Polinesotieji riebalai: 0.3g | Mononesotieji riebalai: 0.2g | Natris: 5mg | Kalis: 246mg | Pluoštas: 2g | Cukrus: 1g | Vitaminas A: 112TV | Vitamino C: 13mg | Kalcis: 7mg | Geležis: 1mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.







