Šis ratatouille receptas yra skanus klasikinio prancūziško troškinio variantas. Jis turtingas ir kvapnus, pilnas vėlyvos vasaros daržovių, alyvuogių aliejaus ir žolelių.
Ratatouille yra prancūziškas troškinys, gaminamas iš vėlyvos vasaros daržovių kaip baklažanai, pomidorai, paprikos ir cukinijos. Jame gausu alyvuogių aliejaus, ryškaus acto ir šviežių žolelių. Jei dar nebandėte, įtraukite šį ratatouille receptą į sąrašą, kurį gaminsite šią vasarą. Tai dar žavingiau nei to paties pavadinimo „Disney“ filmas (kuris yra gana žavus, jei manęs klausiate).
Gamindamas šį ratatouille receptą visada nugabenu į Provansą, Prancūziją. Prieš keletą metų ten apsistojau pas vietinę šeimą. Pirmą vakarą su jais jie patiekė ratatouille vakarienei. Sėdėjome jų terasoje, gėrėme rožinę ir semdami tirštą troškinį su traškia duona. Aš visada mėgau ratatouille, bet tą vakarą jis tapo vienu mėgstamiausių vasaros patiekalų.
Nuo tada kiekvieną vasarą gaminu ratatouille. Šis receptas yra supaprastinta ir supaprastinta recepto, kuriuo pasidalinau prieš keletą metų, versija. Jis dedamas ant viryklės – nereikia orkaitės! – ir jis toks pat skanus, kaip ir bet kuris mano ragavęs Prancūzijoje ratatouille. Tikiuosi, kad jums tai patinka taip pat, kaip aš!
Ratatouille ingredientai
Štai ko jums reikės norint pagaminti šį ratatouille receptą:
- Svogūnai ir česnakai – Jie sukuria pikantišką troškinio pagrindą.
- Baklažanas – Tiks bet kokia veislė, bet dažniausiai čia naudoju vidutinio dydžio itališką rutulinį baklažaną.
- Cukinijos – Geltonasis moliūgas taip pat puikus!
- Paprikos – Čia tiks bet kokios rūšies saldžiosios paprikos. Paprastai naudoju geltonas, oranžines arba raudonas paprikas. Venkite žaliųjų paprikų – jos nesuteiks pakankamai saldumo ratatouille.
- Pomidorai – Jie suyra į padažą, kuris sujungia kitas daržoves. Šiame recepte naudokite tik pjaustytus šviežius pomidorus. Konservuoti kubeliais pjaustyti arba susmulkinti pomidorai nustelbs kitas daržoves.
- Baltojo vyno actas – Dėl to ratatouille yra aštrus ir ryškus.
- Pirmo spaudimo alyvuogių aliejus – Daržovėms troškinti. Į keptuvę vienu metu įpilkite 1–3 šaukštus aliejaus, kad kiekviena daržovė gražiai karamelizuotųsi ir suminkštėtų.
- Cukraus žiupsnelis – Sutramdo acto ir pomidorų rūgštingumą.
- Raudonųjų pipirų dribsniai – Dėl šilumos. Nesivaržykite jų praleisti, jei esate jautrūs prieskoniams.
- Šviežios žolelės – Bazilikas ir čiobreliai suteikia šiam receptui gaivaus, aromatingo skonio.
- Ir druskos bei pipirų – Kad visi skoniai išryškėtų!
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Kaip pasigaminti Ratatouille
Jei matėte Troškinys filmą, jums gali kilti klausimas, kodėl mano ratatouille nėra sudaryta iš gražių daržovių griežinėlių sluoksnių.
Tai teisingas klausimas! Patiekalas, kurį filme gamina žiurkė Remy, iš tikrųjų yra tian – tai Provanso troškinio rūšis. Nors jis skanus, jį gaminti daug sudėtingiau nei tradicinį ratatouille – kuklų daržovių troškinį ant viryklės.
Štai mano pageidaujamas ratatouille gaminimo būdas:
Pradėkite nuo baklažanų paruošimo. Supjaustykite jį 1/2 colio gabalėliais. Tada sudėkite į kiaurasamtį ir pabarstykite druska. Padėkite ant lėkštės ar dubens arba į kriauklę, kad nuvarvėtų 20 minučių.
Recepto patarimas
Jums gali kilti pagunda nesūdyti baklažanų, tačiau šis paprastas žingsnis yra to vertas! Jis ištraukia drėgmę iš baklažanų, padeda jiems tolygiau virti ir sukoncentruoja skonį.
Baklažanus iš karto supjaustykite ir pasūdykite. Kai baigsite ruošti kitus ingredientus, beveik praeis 20 minučių.
Tada kepkite baklažanus. Nusausinkite ir kepkite didelėje keptuvėje, kol suminkštės, 10–15 minučių. Išimkite jį iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
Toliau kepkite cukinijas. Kai jis suminkštės (bet ne minkštas!), išimkite jį iš keptuvės ir atidėkite kartu su baklažanais.
Tada pakepinkite papriką ir svogūnus kol labai suminkštės, įpusėjus įmaišyti česnaką.
Kodėl nevirti visų daržovių iš karto?
Baklažanų, cukinijų ir paprikų kepimo laikas skiriasi. Jei mėtytume jas į keptuvę kartu, cukinijos taptų košės, kol baklažanai beveik nesuminkštės.
Šiose daržovėse taip pat yra daug drėgmės. Jei jie būtų pradėti kepti keptuvėje kartu, daržovėms būtų per daug drėgmės, kad jos galėtų karamelizuotis.
Taigi, nors gaminant kiekvieną atskirai reikia daugiau laiko, tai pasiteisina. Kiekviena atskira daržovė tampa tobulai minkšta ir karamelizuota, pagerindama galutinio troškinio skonį ir tekstūrą.
Kai svogūnai, paprikos ir česnakai suminkštės, sudėkite pomidorus, kartu su raudonųjų pipirų dribsniais ir cukrumi. Virkite, kol jie suirs į padažą, 8–10 minučių.
Galiausiai troškinkite ratatouille. Grąžinkite baklažanus ir cukinijas į keptuvę. Įpilkite acto, čiobrelių, druskos ir pipirų ir virkite, kol ratatouille sutirštės.
Įmaišykite pusę baziliko ir pagardinkite pagal skonį. Papuoškite daugiau baziliko ir patiekite!
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Ratatouille patiekimo pasiūlymai
Mėgstamiausias būdas mėgautis ratatouille yra pats paprasčiausias: dideliame dubenyje su traški duona ant šono! Puikiai tinka šiltas arba kambario temperatūros, ypač su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir šviežio baziliko ant viršaus.
Štai dar keli skanūs patiekimo būdai:
Kaip jums patinka valgyti ratatouille? Praneškite man komentaruose!
Daugiau vasaros receptų, kuriuos reikia išbandyti
Jei jums patinka šis ratatouille receptas, išbandykite vieną iš šių skanių vasaros patiekalų:
Troškinys
Aptarnauja 4
Šis ratatouille receptas yra mano mėgstamiausias būdas gaminti klasikinį prancūzišką troškinį. Jis turtingas ir kvapnus, užpildytas vėlyvos vasaros daržovėmis, tokiomis kaip baklažanai, pomidorai, paprikos ir cukinijos. Patiekite šiltą arba kambario temperatūros su šlakeliu alyvuogių aliejaus ant viršaus ir traškia duona ant šono.
- 1 vidutinio dydžio baklažanai, 1 svaras, supjaustytas ½ colio gabalėliais
- Jūros druska
- 6 šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejus, plius daugiau pagal poreikį
- 2 vidutinės cukinijos, 1 svaras, supjaustytas ½ colio gabalėliais
- 1 vidutinio geltonumo svogūnas, susmulkinti
- 1 raudona arba geltona paprika, su stiebu, išskobti sėklas ir supjaustyti ½ colio gabalėliais
- 3 česnako skiltelės, susmulkinti
- 1 svaras pomidorai ant vynmedžio, 3–5, supjaustyti ½ colio gabalėliais
- Suspauskite raudonųjų pipirų dribsnių
- Suspauskite cukranendrių cukrus
- 1 šaukštas baltojo vyno acto
- 2 arbatinius šaukštelius kapotų šviežių čiobrelių lapelių
- Šviežiai malti juodieji pipirai
- ¼ puodelis smulkiai pjaustytų šviežių baziliko lapelių, plius dar suplėšytas bazilikas garnyrui
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įdėkite baklažanus į kiaurasamtį ir pabarstykite ½ arbatinio šaukštelio druskos. Įdėkite į kriauklę arba ant didelės lėkštės su apvadu ir palikite 20 minučių, kad nuvarvėtų. Nusausinkite švariu virtuviniu arba popieriniu rankšluosčiu.
-
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus. Įpilkite baklažanų ir virkite, retkarčiais pamaišydami, 10–15 minučių arba kol suminkštės. Perkelkite į didelį dubenį ir atidėkite.
-
Į keptuvę įpilkite dar 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir cukiniją. Virkite, retkarčiais pamaišydami, 3–5 minutes arba tol, kol cukinijos suminkštės, bet nesuminkštės. Pagardinkite ¼ arbatinio šaukštelio druskos ir supilkite į dubenį su baklažanais.
-
Į keptuvę įpilkite dar 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Suberkite svogūną ir pipirus ir kepkite 5 minutes retkarčiais pamaišydami arba kol suminkštės. Įmaišykite česnaką ir ¼ arbatinio šaukštelio druskos ir virkite dar 10 minučių arba kol labai suminkštės. Jei keptuvė išdžius, prireikus įpilkite daugiau aliejaus.
-
Likusį 1 šaukštą alyvuogių aliejaus įmaišykite į paprikas ir svogūnus. Suberkite pomidorus, raudonųjų pipirų dribsnius ir cukrų ir virkite 8–10 minučių arba tol, kol pomidorai suges.
-
Sudėkite baklažanus ir cukinijas atgal į keptuvę kartu su actu, čiobreliais, ¼ arbatinio šaukštelio druskos ir keliais maltais pipirais. Virkite, retkarčiais pamaišydami, 10–15 minučių arba tol, kol ratatouille sutirštės. Įmaišykite baziliką ir pagardinkite pagal skonį. Papuoškite daugiau baziliko ir patiekite.