Naudokite šį universalų itališką prieskonį makaronų padaže, marinatuose arba su skrudintomis daržovėmis.
Paprastos žolelės ir prieskoniai, tokie kaip bazilikas, raudonėlis ir rozmarinas, yra derinami, kad būtų sukurtas kvapnus mišinys, kuris bet kokiam patiekalui suteikia pikantiško skonio.
Ingredientai itališkame prieskonyje
Vaistažolės: Bazilikas ir raudonėlis yra šio prieskonio pagrindas ir suteikia puikų skonį, puikiai tinka įvairiems patiekalams.
Aromatingas: Česnako milteliai, rozmarinas ir čiobreliai suteikia kvapo gylio, sustiprindami bendrą šio „pasidaryk pats“ itališkų prieskonių mišinio skonį.
Prieskoniai: Raudonųjų pipirų dribsniai prideda labai subtilaus prieskonio. Pridėkite papildomai arba praleiskite pagal savo skonį.
Neprivalomi papildymai: Jei turite po ranka, galite pridėti vieną arbatinį šaukštelį džiovintų mairūnų, ½ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių arba ¼ arbatinio šaukštelio maltų šalavijų.
Kaip pasigaminti itališkų prieskonių
Itališkus prieskonius pasigaminti paprasta, todėl galite pritaikyti skonius pagal savo skonį. Daugelyje parduotuvėje pirktų prieskonių gali būti daug druskos – ši naminė versija yra be druskos ir be glitimo (tik dar kartą patikrinkite džiovintas žoleles!). Be to, gaminti prieskonių mišinius namuose dažnai yra ekonomiškiau nei pirkti iš anksto paruoštas versijas.
Tiesiog sumaišykite prieskonius žemiau esančiame recepte ir laikykite jį stiklainyje arba sandariame inde iki 6 mėnesių. Galite laikyti ilgiau, kai prieskoniai išdžiūvo, tačiau jis pradės prarasti skonį.
Itališkų prieskonių naudojimo būdai
Šis itališkų prieskonių receptas yra toks universalus! Pabarstykite juo į sriubas ir troškinius, ant picos, į kotletus ar kotletus arba į troškinius! Jis taip pat puikiai tinka daržovėms ar keptoms bulvėms!
Ar gaminote šį naminį itališką prieskonį? Žemiau palikite įvertinimą ir komentarą.