Šis obuolių traškumo receptas yra skanus rudens desertas. Jame yra sultingi cinamono obuoliai ir rudojo cukraus avižų užpilas. Patiekite su vaniliniais ledais!
Pagaminkime obuolius traškius! Man patinka šis klasikinis rudens desertas, nes jis lengvas, skanus ir kupinas sezono skonių. Cinamonas, obuoliai ir rudasis cukrus? Taip, prašau!
Žemiau dalinuosi savo mėgstamiausiu obuolių traškučių receptu. Jame yra sultingi, cinamonu pagardinti obuoliai su sviestiniu ruduoju cukrumi ir avižų užpilu. Jis sodrus ir guodžiantis, ypač su kaušeliu vanilinių ledų ant viršaus. 🙂
Praeityje dalinausi obuolių traškučių ir traškučių receptais, bet niekada tokiais paprastais ar klasikiniais kaip šis. Iš kitų mano receptų jis išsiskiria tuo, kad jums nereikia iš anksto virti obuolių, o tai sumažina patiekalų ir praktinio ruošimo poreikį. Taip pat gaminu tradicinį avižų streusel užpilą (čia nėra riešutų!), kad ingredientų sąrašas būtų trumpas ir saldus.
Jei ieškote lengvo obuolių traškučių recepto, kurį galėtumėte išbandyti šį rudenį, nesuklysite pasirinkę šį. Jo skonis fantastiškas, o kepant jūsų virtuvė NUOSTABIAI kvepia. Manau, kad tau tai patiks.
Obuolių traškių receptų ingredientai
Štai ko jums reikės norint pagaminti šį paprastą obuolių traškučių receptą:
- Obuoliai, žinoma! Čia būtinai naudokite gerus kepamus obuolius. Žiūrėkite žemiau esančią mano mėgstamiausių veislių išnašą!
- Nesmulkintos avižos – Jie suteikia puikios tekstūros trupininiam užpilui.
- Universalūs miltai – Įpilkite šiek tiek į įdarą, kad obuolių sultys sutirštėtų, ir daugiau naudosite užpilui.
- Rudasis cukrus – Čia tinka ir šviesus, ir tamsiai rudasis cukrus, bet man labiau patinka tamsiai rudojo cukraus gilesnis karamelės skonis.
- Nesūdytas sviestas – Sujungia „Streusel“ užpilą ir suteikia sodraus, sviestinio skonio.
- Citrinų sultys – Jo aštrus skonis subalansuoja obuolių įdaro saldumą.
- Vanilė, cinamonas ir muskato riešutas – Šiltam skonio gilumui.
- Ir jūros druska – Kad visi skoniai išryškėtų!
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Kokie obuoliai yra geriausi kepimui?
Kepimui geriausiai tinka kieti, formą išlaikantys obuoliai. Rekomenduoju šias veisles:
- Fuji
- Gala
- Golden Delicious
- Senelė Smith
- Medaus traškumas
- Rožinė ponia
Pasirinkite tik vienos rūšies obuolius arba naudokite mišinį! Pasiekiau puikių rezultatų gamindama šį receptą tik su Honeycrisp obuoliais. Man taip pat patinka aštrių Granny Smith obuolių ir saldaus Galas mišinys šiame obuolių traškutyje.
Kaip padaryti obuolių traškumą
Visą obuolių traškučių receptą su išmatavimais galite rasti šio įrašo apačioje, tačiau kol kas čia pateikiama nuosekli apžvalga, kaip tai vyksta:
Pradėkite nuo obuolių paruošimo. Nulupkite juos, išimkite šerdį ir supjaustykite maždaug 3/4 colio gabalėliais. Padarykite viską, kad visi gabaliukai būtų panašaus dydžio, kad jie iškeptų tolygiai.
Ar turėtumėte nulupti obuolius, kad obuoliai būtų traškūs?
Taip! Esu už tai, kad, kai tik įmanoma, vaisių ir daržovių nelukštentų, tačiau šiuo atveju obuolių lupimas tikrai turi įtakos.
Obuolių žievelės kepdamos nelabai suminkštėja. Aš nesu jų tekstūros sultingame obuolių įdaroje gerbėjas.
Įdėkite obuolius į didelį dubenį ir suberkite miltus, rudąjį cukrų, citrinos sultis, vanilės ekstraktą, cinamoną, muskato riešutą ir druską.
Sumaišykite, kol miltai, cukrus ir prieskoniai tolygiai padengs obuolius.
Tada paskleiskite obuolius į riebalais išteptą 8 × 8 colių kepimo indą.
Tada pasigaminkite trupinių užpilą. Sumaišykite likusius miltus ir cukrų, avižas, cinamoną ir druską.
Sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir išmaišykite, kad apsemtų. Konditerijos pjaustytuvu, dviem šakutėmis arba rankomis įmaišykite jį į avižų mišinį, kol jis taps drėgnas ir trapus.
Traškiu užpilu apšlakstykite obuolius kepimo formoje.
Galiausiai iškepkite traškučius. Uždenkite kepimo indą aliuminio folija ir kepkite 375 ° F temperatūroje 35–40 minučių arba tol, kol obuoliai pradės burbuliuoti. Atidenkite ir kepkite dar maždaug 15 minučių, kol užpilas taps aukso rudos spalvos ir lengvai traškus.
Leiskite atvėsti 10 minučių prieš kasdami!
- Patarimas patiekimui: Šis naminis obuolių traškutis yra skanus paprastas, bet man ypač patinka su vanilinių ledų kaušeliu ant viršaus. Puikiai tinka ir su plakta grietinėle!
Kaip laikyti Apple Crisp
Jei jums pasisekė turėti šio naminio obuolių traškučio likučių, leiskite jiems visiškai atvėsti.
Tada uždenkite ir laikykite šaldytuve iki 2 dienų. Jie gražiai įkaista mikrobangų krosnelėje arba 350 ° F orkaitėje.
Padaryti į priekį instrukcijos
Šis obuolių traškumo receptas yra vienas iš mano mėgstamiausių desertų, skirtų rudens pramogoms.
Kai priimu šeimą ir draugus, dažnai ruošiu komponentus iš anksto. Štai kaip:
- Susmulkintus obuolius apibarstykite miltais, cukrumi, prieskoniais ir tt. Paskleiskite juos kepimo formoje, uždenkite ir laikykite šaldytuve iki 2 valandų.
- Pasigaminkite avižų užpilą ir atskirai laikykite šaldytuve iki 2 valandų.
Kai būsite pasiruošę patiekti, tiesiog surinkite ir kepkite!
Daugiau išbandytų Apple receptų
Jei jums patinka šis klasikinis obuolių traškutis, išbandykite vieną iš šių skanių obuolių receptų:
Lengvas obuolių traškutis
Aptarnauja 6
Mano geriausias obuolių traškučių receptas! Jame yra sultingi, cinamonu pagardinti obuoliai ir sviestinis rudasis cukrus bei avižų užpilas. Tobulas rudens desertas, skanus su vaniliniais ledais ant viršaus.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 375 ° F ir sutepkite 8×8 colių kepimo indą.
-
Paruoškite obuolius: į didelį dubenį sudėkite pjaustytus obuolius, miltus, rudąjį cukrų, citrinos sultis, vanilės ekstraktą, cinamoną, muskato riešutą ir druską. Išmeskite, kad pasidengtų obuoliai, tada tolygiai paskleiskite į paruoštą kepimo formą.
-
Paruoškite užpilą: vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite avižas, miltus, rudąjį cukrų, cinamoną ir druską. Dviem šakutėmis, konditerijos pjaustytuvu arba rankomis įmaišykite sviestą, kol mišinys taps trupinis. Tolygiai pabarstykite ant obuolių.
-
Uždenkite kepimo indą ir kepkite 35–40 minučių arba tol, kol obuoliai pradės burbuliuoti. Atidenkite ir kepkite dar 10–15 minučių arba tol, kol obuoliai suminkštės, o užpilas taps auksinės rudos spalvos ir lengvai traškus.
-
Išimkite iš orkaitės ir prieš patiekdami leiskite atvėsti bent 10 minučių.