Norint pagaminti šį paprastą picos tešlos receptą, jums reikia tik 6 ingredientų! Gaunama kramtomoji, kvapni plutelė, kuri pakels jūsų naminę picą į naują lygį.





Naminė picos tešla yra puikios naminės picos paslaptis. Jei pirmą kartą dirbate su mielėmis, mintis pasigaminti savo picos tešlą gali gąsdinti, bet, manau, pastebėsite, kad tai tikrai paprasta. Kiekvienas gali tai įvaldyti!

Žemiau dalinuosi savo geriausiu picos tešlos receptu. Jau daugelį metų tai mėgaujuosi ir puikiai tinka pradedantiesiems. Jį lengva pagaminti iš 6 pagrindinių ingredientų, todėl gaunama minkšta, kramtomoji ir kvapni picos pluta.

Naudokite jį norėdami pagaminti vieną iš picos receptų, pateiktų šio įrašo apačioje, arba pritaikykite jį savo mėgstamais picos priedais. Ši naminė pluta yra skani. Tai pakels bet kurią picą į visiškai naują lygį!


picos tešlos ingredientai


Lengvos picos tešlos recepto ingredientai

Mano paprastas picos tešlos receptas reikalauja 6 pagrindinių ingredientų.

  • miltai – Šis receptas puikiai tinka su 100 % universalių miltų arba pusiau universalių miltų ir pusiau baltų nesmulkintų kviečių. Daugiau apie geriausius miltus, naudojamus picos tešloje, skaitykite toliau pateiktoje išnašoje!
  • aktyvios sausos mielės – Tai padeda tešlai kilti, todėl susidaro graži ir puri plutelė. Šiame recepte taip pat galite naudoti greitai paruošiamas mieles, tačiau vis tiek rekomenduoju jas patikrinti, kad įsitikintumėte, jog jos šviežios.
  • Vanduo – Dėl drėgmės. Įsitikinkite, kad jis šiltas, bet ne per karštas, kad suaktyvintumėte mieles.
  • Cukrus – Jis maitina mieles, padeda tešlai kilti. Čia taip pat puikiai tinka klevų sirupas ar medus.
  • jūros druska – Tai būtina norint gauti kvapnią plutą.
  • Ir aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus – Dėl sodrumo, drėgmės ir skonio.

Žemiau raskite visą receptą su matavimais.

Kokie miltai yra geriausi picos tešlai gaminti?

Puikus klausimas! 00 miltai, duonos miltai, universalūs miltai ir viso grūdo kvietiniai miltai gali būti naudojami puikiai picos tešlai gaminti.

  • 00 miltų yra labai rafinuoti, smulkiai malti balti miltai. Tai pagrindinis neapolietiško stiliaus picos ingredientas. Tai suteikia tešlai lygią tekstūrą ir padeda iškepti traškią ir kramtomąją plutą.
  • Duonos miltai turi daugiau glitimo nei universalūs miltai. Naudojant jį picos tešloje, susidarys ypač kramtomoji plutelė.

Šiam picos tešlos receptui rekomenduoju naudoti universalius miltus. Jis yra prieinamas ir lengvai randamas, o iš jo susidaro fantastiška minkšta, kramtomoji plutelė, kuri traški aplink kraštus. Čia nereikia ieškoti įmantresnių miltų! Tačiau, jei mėgstate viso grūdo picos tešlą, iki pusės universalių miltų galite pakeisti baltais viso grūdo kvietiniais. Atkreipkite dėmesį, kad viso kviečių pluta bus tankesnės, kramtesnės tekstūros.


kaip pasigaminti naminę picos tešlą


Kaip pasigaminti picos tešlą

Pagaminti šį picos tešlos receptą paprasta! Štai ką reikia padaryti:

Pirma, patikrinkite mieles. Mažame dubenyje sumaišykite mieles, šiltą vandenį ir cukrų. Palikite mišinį maždaug 5 minutes arba tol, kol mielės suputos. Dėmesio: jei mielės neputoja, greičiausiai jų galiojimo laikas pasibaigęs. Išmeskite mišinį ir bandykite dar kartą naudodami naują mielių pakuotę, kad pasiektumėte geriausių rezultatų.

Toliau gaminkite tešlą. Sumaišykite miltus ir druską stovo maišytuvo dubenyje su tešlos kabliu. Supilkite mielių mišinį ir šaukštą alyvuogių aliejaus. Maišykite, kol tešla aplink kabliuką suformuos rutulį, 5–6 minutes. Jei tešla per šlapi ir lipni, kad suformuotų rutulį, įmaišykite dar šiek tiek miltų. Jei jis sausas, įpilkite vandens, po 1/2 šaukšto vienu metu.


lengva picos tešla


Tada leiskite pakilti. Išverskite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir rankomis suformuokite lygų rutulį. Sutepkite didelį dubenį alyvuogių aliejumi ir įdėkite tešlos rutulį į vidų. Uždenkite dubenį plastikine plėvele ir atidėkite tešlą, kad ji pakiltų dvigubai, maždaug 1 valandą. Patarimas: geriausiai kils ten, kur šilta, kaip saulėtame virtuvės stalviršyje!

Kaip ištempti picos tešlą

Kai tešla padvigubės, laikas ją ištempti.

  • Pradėkite nuo darbo paviršiaus nuvalydami kukurūzų miltus. Tai geriausias būdas apsisaugoti nuo prilipimo! Paprastai tešlą tempiu tiesiai ant picos keptuvės arba kepimo skardos. Jei naudojate picos akmenį, tešlą norėsite ištempti ant picos žievelės arba didelės pjaustymo lentos. Iš čia jūs turite dvi parinktis.
  • 1 variantas: Miltais pabarstytu kočėlu iškočiokite tešlą iki norimo storio. Iškočiojus tešlą, aplink kraštus pirštais suformuokite kiek storesnius kraštelius.
  • 2 variantas: Tešlą ištempkite rankomis. Pakelkite tešlos rutulį už vieno krašto ir pastumkite abu kumščius apačioje. Sulenkite kumščius į išorę, kad ištemptumėte tešlą, o gravitacija padės suformuoti ploną ovalą arba apskritimą. Pažangūs picų gamintojai tešlą lengvai atšoks arba mėtys, kad ją suktųsi formuodami… bet aš paprastai suku kumščiais, prireikus grąžindamas ant darbo paviršiaus.

Šį picos tešlos receptą ištempsiu iki maždaug 14 colių ovalo arba apskritimo. Jis turėtų būti vienodo storio su šiek tiek storesne kraštine aplink kraštus.

Uždenkite ir kepkite pagal norimą receptą! Žemiau rasite keletą mano mėgstamiausių.

Kokią keptuvę naudoti

Naminės picos žinovai prisiekia kepdami picą ant picos akmens. Bet jei jo neturite, nesijaudinkite! Aš taip pat gaminau puikias namines picas ant šių keptuvių:

  • Ši skylėta picos keptuvė yra puiki lengva alternatyva picos akmeniui. Man patinka, kad tešlą galite ištempti tiesiai ant keptuvės, nereikia picos žievelės! Dėl skylių plutos dugnas tampa gražus ir traškus.
  • Ketaus keptuvė. Man patinka naudoti ketaus keptuvę, kai trokštu storesnės picos plutos. Aš dažnai kepu picą ant viryklės, kad jos dugnas būtų traškus, o tada perkelu į orkaitę. Žiūrėkite mano ketaus keptuvės picos receptą.
  • Įprasta kepimo skarda. Sąžiningai, ant įprastos senos kepimo skardos galite pasigaminti fantastišką naminę picą! Prieš tempdami tešlą, pabarstykite ją kukurūzų miltais, kad ji nepriliptų.

Padaryti į priekį instrukcijos

Vienas iš mano mėgstamiausių dalykų, susijusių su šiuo naminės picos tešlos receptu, yra tai, kad galite tai padaryti iš anksto!

Padarykite tešlą ir leiskite pakilti kambario temperatūroje. Tada perkelkite į sandarų indą ar maišelį. Šaldykite keletą valandų arba iki 2 dienų.

Prieš ištempdami tešlą palikite kambario temperatūroje nuo 30 minučių iki valandos. Jei iš šaldytuvo dar šalta, bus sunku ištempti.

Premija: Laikas šaldytuve padaro picos plutą dar skanesnę!

Ar galite užšaldyti naminę picos tešlą?

Taip! Šis naminės picos tešlos receptas puikiai užšąla. Leiskite pakilti kambario temperatūroje, tada sandariai suvyniokite į plastikinę plėvelę arba sandariai uždarykite. Laikyti šaldytuve iki 3 mėnesių.

Sušalusią tešlą leiskite atitirpti per naktį šaldytuve. Prieš tempdami, pašildykite iki kambario temperatūros.


naminės picos tešla


Kaip naudoti naminę picos tešlą

Pabandykite naudoti šią naminę picos tešlą bet kuriame iš šių receptų:

Arba susikurkite savo naminę picą! Ištempę tešlą aptepkite picos padažu ir norimais sūriais bei kitais picos priedais. Kepkite 500 ° F temperatūroje 10–15 minučių arba tol, kol pluta taps auksinės rudos spalvos.

Lengva naminė picos tešla

Paruošimo laikas: 1 valandą 15 minučių

Virimo laikas: 12 minučių

Visas laikas: 1 valandą 27 minučių

Aptarnauja 3 iki 4

Sužinokite, kaip gaminti picos tešlą! Šiam nesudėtingam picos tešlos receptui reikia 6 paprastų ingredientų ir gaunama skani kramtomoji plutelė. Pridėkite mėgstamų priedų ir mėgaukitės!

  • ¾ puodelis šilto vandens
  • arbatinius šaukštelius cukraus
  • 1 (¼ uncijos) pakelis aktyvių sausų mielių
  • 2 puodeliai universalūs miltai, žr. pastabą
  • 1 šaukštelis jūros druska
  • 1 šaukštas plius 1 arbatinis šaukštelis aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus

Neleiskite ekranui užtemti

  • Nedideliame dubenyje sumaišykite vandenį, cukrų ir mieles. Atidėkite 5 minutėms, kol mielės suputos.

  • Į stovo maišytuvo dubenį su tešlos kabliu suberkite miltus ir druską. Sumaišykite vidutiniu greičiu, kol susimaišys. Įpilkite mielių mišinio ir 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Maišykite vidutiniu greičiu, kol tešla susiformuos į rutulį aplink kabliuką, 5–6 minutes. Jei tešla per sausa, kad suformuotų rutulį, po ½ šaukšto pilkite vandens, kol masė susimaišys. Jei tešla per lipni, įberkite dar šiek tiek miltų.

  • Tešlą išverskite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir švelniai minkykite į lygų rutulį.

  • Didelį dubenį aptepkite likusiu 1 arbatiniu šaukšteliu alyvuogių aliejaus ir įdėkite tešlą į vidų. Uždenkite plastikine plėvele ir palikite kilti, kol tešla padidės dvigubai, maždaug 1 val.

  • Tešlą išverskite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Ištempkite, kad tilptų 14 colių picos keptuvė ar panaši.

  • Uždenkite ir kepkite pagal jūsų naudojamą picos receptą, paprastai 10–13 minučių 500 °F temperatūros orkaitėje arba tol, kol pluta paruduos.

Šis receptas taip pat gali būti pagamintas iš pusiau universalių miltų ir pusiau baltų viso grūdo miltų, kad būtų šiek tiek daugiau viso grūdo.



Source link

By admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *