Ši lakštinė pica yra lengva ir skani! Jis turi storą, kramtomą ir traškią plutą su kvapniais priedais, tokiais kaip šviežios daržovės, pomidorų padažas ir sūris.





Jei mėgstate picą su stora ir kramtomoji plutele, šis lakštinės picos receptas kaip tik jums! Aš kepu jį ketvirčio lakštų keptuvėje arba želė ritininėje formoje, kuri suteikia plutei trokštamų traškių kraštų ir pakankamai aukščio, kad atlaikytų pakankamai padažo, sūrio ir daržovių priedų. Jis puikiai tinka penktadienio vakarams, vakarėliams ar net žaidimų dienai – bet kuriuo metu, kai norisi tiek pat linksmo, tiek skanaus patiekalo.

Kai kitą kartą būsite nusiteikę picai, išbandykite! Ši naminė pica iš lakštų yra dar geresnė nei pristatymas. Manau, kad tau tai patiks!


Picos tešlos tempimas ant skardos


Recepto ingredientai

Štai ko jums reikės norint pagaminti šį lakštinės picos receptą:

  • Picos tešla – Šviežios tešlos ieškokite savo bakalėjos parduotuvės šaldytuve arba pasigaminkite naminės picos tešlos.
  • Kukurūzų miltai – Dėl to plutos dugnas tampa itin traškus ir neleidžia jai prilipti prie keptuvės.
  • Picos padažas – Šiam receptui puikiai tinka mano 5 minučių nevirti picos padažas! Taip pat tinka ir parduotuvėje pirktas picos padažas.
  • Sūris – Aš naudoju mocarelos, provolono ir parmezano sūrio mišinį, kad būtų optimalus tirpimas ir sodrus riešutų skonis. Jei norite naudoti tik du sūrius, pakeiskite provoloną daugiau mocarelos.
  • Daržovių priedai – Man patinka ši pica su česnakiniais troškintais špinatais ir per pusę perpjautais vyšniniais pomidorais, bet čia tiktų ir kiti daržovių priedai! Eksperimentuokite su troškintais grybais, skrudintais raudonaisiais pipirais, raudonaisiais svogūnais ar bet kuriais mėgstamais priedais.
  • Švieži baziliko ir raudonųjų pipirų dribsniai – Pabarstykite jais ant picos iškepus, kad įgautumėte gaivų skonį ir šiek tiek šilumos.

Žemiau raskite visą receptą su matavimais.


Pomidorų padažo užtepimas ant tešlos


Kaip pasigaminti lakštinę picą

Pagaminti šią picą iš lakštų nėra sudėtingiau nei pasigaminti kitą naminės picos receptą. Jums reikės tik konkrečios kepimo skardos: 13 x 9 colių ketvirčio skardos arba želė ritininės formos.

Pradėkite ruošdami priedus. Sūrį sutarkuokite, vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę, o špinatus pakepinkite su česnaku, alyvuogių aliejumi ir druska.

Tada ištempkite picos tešlą. Gausiai apibarstykite keptuvę kukurūzų miltais. Tešlą dėkite ant keptuvės ir ištempkite, kad tilptų į formą, prispauskite prie kraštų ir į kampus.

Uždenkite picą. Tešlą užtepkite padažu, aplink kraštus palikdami 1/2 colio kraštelį. Ant viršaus uždėkite mocarelos ir provolono, pabarstykite jais iki pat keptuvės kraštų. Sudėkite špinatus, po to – parmezaną ir vyšninius pomidorus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Kepkite 450 ° F temperatūroje 20–25 minutes arba kol picos pluta taps auksinės rudos spalvos ir iškeps. Sūris turi būti rudas ir burbuliuoti.

Leiskite atvėsti 5 minutes, tada apibarstykite baziliko ir raudonųjų pipirų dribsniais ir įmeskite!

Recepto patarimai

  • Prieš tempdami picos tešlą leiskite sušilti iki kambario temperatūros. Šalta iš šaldytuvo tešla yra labai kieta ir gali lengvai plyšti, jei bandysite ją ištempti. Jei jūsų picos tešla buvo šaldytuve, prieš surinkdami picą palikite kambario temperatūroje bent valandą. Sušilus jis taps lankstesnis.
  • Negailėkite kukurūzų miltų. Jei nenaudojate nepridegančios keptuvės, ši pica gali lengvai prilipti. Prieš tempdami tešlą, apibarstykite keptuvę dideliu kiekiu kukurūzų miltų, kad po kepimo pica išsiskirtų iš keptuvės. Premija: kukurūzų miltai daro plutos dugną ypač traškią.
  • Pabarstykite tarkuotu sūriu iki pat kraštų. Aplink picos viršų sukuriamas traškus, rudas, sūrus kraštelis. TAIP GERAI!


Pabarstykite parmezano sūriu ant picos lakšto


Ką patiekti su lakštinės pica

Man patinka patiekti šią sočią lakštinę picą su šviežiomis salotomis ant šono. Jis puikiai dera su bet kuriuo iš šių receptų:

Ir tiesą pasakius, kai man trūksta laiko, kartais praleidžiu salotas. Riekelė ar dvi šios kramtomos, sūrios picos yra pakankamai soti, kad būtų galima valgyti vieną. Mėgaukitės!


Lakštinės picos receptas


Daugiau išbandytų picų receptų

Jei jums patinka ši pica iš lakštų, išbandykite vieną iš šių naminės picos receptų:

Lakštinė pica

Paruošimo laikas: 20 minučių

Virimo laikas: 20 minučių

Visas laikas: 40 minučių

Aptarnauja 4

Mūsų šeima mėgsta šią lengvą lakštinę picą! Gaminu, kai trokštame naminės picos su storesne plutele – ši pica yra labai kramtoma su skaniais traškiais krašteliais. Užpildykite jį padažu, sūriu ir šviežiomis daržovėmis, kad galėtumėte mėgautis nuostabiu picos vakaru!

  • 1 receptas Picos tešla, arba 1–1½ svaro parduotuvėje įsigytos tešlos kambario temperatūroje
  • Kukurūzų miltai, tešlai ištempti
  • Ypač grynas alyvuogių aliejus, šlapdribai
  • 2 puodeliai švieži špinatai
  • 1 česnako skiltelė, susmulkinti
  • Jūros druska
  • puodelis naminis picos padažas, arba naudokite parduotuvėje pirktą
  • ¾ puodelis tarkuoto mažai drėgno, iš dalies nugriebto mocarelos sūrio, apie 2 uncijos
  • ¾ puodelis tarkuoto provolono sūrio, apie 2 uncijos ar daugiau mocarelos
  • ¼ puodelis tarkuoto parmezano sūrio
  • ¾ puodelis vyšniniai pomidorai, perpus
  • Švieži baziliko lapeliai
  • Raudonųjų pipirų dribsniai

Neleiskite ekranui užtemti

  • Jei jūsų picos tešla buvo šaldytuve, leiskite jai stovėti ant stalo mažiausiai 1 valandą, kad sušiltų iki kambario temperatūros.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 450 °F ir ketvirtadalį lakšto arba želė suktinuką apibarstykite kukurūzų miltais. Picos tešlą ištempkite, kad tilptų į skardą, įspauskite ją į kampus.

  • Vidutinėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Suberkite špinatus, česnaką ir žiupsnelį druskos ir maišydami virkite apie 1 minutę arba tol, kol špinatai tiesiog suvys.

  • Picos padažą tolygiai paskleiskite ant picos tešlos, palikdami ½ colio kraštelį aplink kraštus. Ant viršaus uždėkite mocarelos ir provolono sūrių, pabarstykite jais iki pat keptuvės kraštų. Troškintus špinatus ir česnaką išdėliokite padažu padengtoje vietoje, tada pabarstykite ant parmezano. Ant viršaus išdėliokite vyšninius pomidorus, supjaustytą puse į viršų. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

  • Kepkite 20–25 minutes arba tol, kol pluta taps auksinės rudos spalvos ir iškeps, o sūris paruduos ir pradės burbuliuoti.

  • Leiskite atvėsti 5 minutes, prieš apibarstydami baziliko ir raudonųjų pipirų dribsniais, supjaustykite ir patiekite.



Source link

By admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *