Tai citrinų pipirų vištiena yra taip pat lengva, kaip ir skanu.

Sultingos vištienos krūtinėlės kepamos ant cukinijų guolio ir užplikomos aštriame citrinų padaže.

padengta citrininių pipirų vištiena su citrinos griežinėliais
  • Greitai paruošiamasšis patiekalas ruošiamas kartu su pagrindiniais sandėliuko ingredientais ir keliomis minutėmis orkaitėje!
  • Vištieną su citrinpipiriu paprasta pasigaminti, joje gausu paprastų naminių prieskonių.

Ko prireiks vištienai su citrininiais pipirais

Vištiena: Šiame recepte naudoju vištienos krūtinėlę be kaulų, be odos. Vištienos krūtinėles galite pakeisti vištienos šlaunelėmis be kaulų – reikės koreguoti kepimo laiką.

Prieskoniai: Aš gaminu naminius citrinpipirių prieskonius, nes jie turi daugiau skonio ir nėra per sūrūs. Įsitikinkite, kad citrinos žievelė yra sausa, jei laikote likusius prieskonius, arba laikykite jį šaldiklyje.

Padažas: Šviežios, sveikos citrinos suteikia šiam padažui gaivaus citrinos skonio. Jis šiek tiek sutirštintas miltais ir pagardintas naminiu citrininių pipirų mišiniu.

Akcija / vynas: Jei norite, vietoj baltojo vyno naudokite papildomą vištienos sultinį arba vištienos sultinį.

Cukinijos: Cukinijas galima pakeisti kitais spalvingais vasariniais moliūgais arba griežinėliais pjaustytais grybais.

McCormick juodieji pipirai, svogūnų milteliai ir kiti prieskoniai ant nedidelės pjaustymo lentos

Kaip pasigaminti citrininių pipirų vištieną

  1. Cukinijas šiek tiek suminkštinkite ir perkelkite į troškinimo indą.
  2. Vištieną apkepkite ir sudėkite į patiekalą.
  3. Toje pačioje keptuvėje troškinkite padažą ir šaukštu uždėkite ant vištienos.
  4. Kepkite, kol vištiena iškeps (receptas žemiau).

Sandėliavimas ir pašildymas

  • Likučius laikykite uždengtame inde šaldytuve iki 4 dienų.
  • Padažą pašildykite keptuvėje, įpilkite šiek tiek pieno, kad emulsuotųsi. Sudėkite vištieną į padažą ir pakaitinkite ant silpnos ugnies, kol sušils.
  • Užšaldykite vištieną ir padažą atskirai maišeliuose su užtrauktuku iki 1 mėnesio. Prieš pašildydami, atšildykite per naktį šaldytuve.
olandiška orkaitė su citrininiais pipirais vištienos krūtinėlėmis ir citrinos griežinėliais

Skanūs vištienos patiekalai

Ar jūsų šeimai patiko ši citrininių pipirų vištiena? Palikite mums įvertinimą ir komentarą žemiau.

Holly Nilsson iš „Spend With Pennies plus text“ knygos „Everyday Comfort“ kulinarinės knygos vaizdas
olandiška orkaitė su citrininiais pipirais vištienos krūtinėlėmis ir citrinos griežinėliais

4.9415 balsų↑ Spustelėkite žvaigždutes, kad įvertintumėte dabar!
Arba norėdami palikti komentarą, spustelėkite čia!

Citrinų pipirų vištiena

Švelni sultinga vištiena aštriame citrinų padaže, iškepta iki tobulumo!

Paruošimo laikas 15 minučių

Virimo laikas 35 minučių

Bendras laikas 50 minučių

Keptuvė baltame fone
2 QT kepimo indas baltame fone
nusipirkti Hollys knygą

Neleiskite ekranui užtemti

  • Įkaitinkite orkaitę iki 350°F

  • Dubenyje sumaišykite cukinijas, 1 arbatinį šaukštelį citrinpipirių prieskonių ir žaliuosius svogūnus.

  • Orkaitei atsparioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Įpilkite cukinijų mišinio ir virkite 2–3 minutes arba kol šiek tiek suminkštės. Perkelkite į 2 litrų troškinimo indą arba olandišką orkaitę.

  • Sekliame dubenyje sumaišykite miltus ir 1,5 arbatinio šaukštelio citrininių pipirų prieskonių. Vištienos krūtinėles pamirkykite miltų mišinyje ir suplakite, kad pasišalintų perteklius (likusius miltus pasilikite padažui tirštinti).

  • Į keptuvę įpilkite likusį alyvuogių aliejų ir kepkite vištieną ant vidutinės ugnies iki auksinės spalvos, maždaug 3 minutes iš kiekvienos pusės. Dėkite ant cukinijų.

  • Į stiklainį supilkite sultinį, vyną, citrinos sultis ir 1 šaukštą likusio miltų mišinio bei česnako miltelių ir gerai suplakite, kad susimaišytų.

  • Plakdami supilkite į šiltą keptuvę ir užvirkite. Troškinkite 1 minutę, plakdami ir nugramdydami keptuvėje visas rudas gabalėlius. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Šaukštu padažo ant vištienos krūtinėlių.

  • Uždenkite ir kepkite 20 minučių. Nuimkite dangtelį ir kepkite dar 10–15 minučių ilgiau arba tol, kol vištiena pasieks 165 °F.

Cukinijas galima pakeisti 8 uncijomis supjaustytais grybais (arba jų deriniu).
Naminis citrininių pipirų prieskonis

  • 1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės
  • ¾ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
  • ¼ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
  • ¼ arbatinio šaukštelio česnako miltelių

Sumaišykite ingredientus mažame dubenyje. Jei norite laikyti likusius citrinų pipirus, mišinį paskleiskite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės ir leiskite išdžiūti per naktį arba tol, kol citrinos žievelė visiškai išdžius.

Kalorijos: 435 | Angliavandeniai: 14g | Baltymai: 51g | Riebalai: 17g | Sotieji riebalai: 2g | Cholesterolis: 145mg | Natris: 313mg | Kalis: 1083mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 2g | Vitaminas A: 345TV | Vitaminas C: 14.9mg | Kalcis: 38mg | Geležis: 2.1mg

Pateikta informacija apie maistingumą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.

Kursas Vištiena, vakarienė, pagrindinis patiekalas
Virtuvė Amerikos
padengta citrininių pipirų vištiena su citrinos griežinėliais ir pavadinimu
Citrinų pipirų vištiena aštriame citrininiame padaže ir raštu
iš arti citrininių pipirų vištienos su pavadinimu
citrinų padažo pridėjimas prie vištienos ir citrininių pipirų vištienos su pavadinimu



Source link

By admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *