Tai citrinų pipirų vištiena yra taip pat lengva, kaip ir skanu.
Sultingos vištienos krūtinėlės kepamos ant cukinijų guolio ir užplikomos aštriame citrinų padaže.
Šį citrininių pipirų vištienos receptą remia McCormick.
- Greitai paruošiamasšis patiekalas ruošiamas kartu su pagrindiniais sandėliuko ingredientais ir keliomis minutėmis orkaitėje!
- Vištieną su citrinpipiriu paprasta pasigaminti, joje gausu paprastų naminių prieskonių.
Ko prireiks vištienai su citrininiais pipirais
Vištiena: Šiame recepte naudoju vištienos krūtinėlę be kaulų, be odos. Vištienos krūtinėles galite pakeisti vištienos šlaunelėmis be kaulų – reikės koreguoti kepimo laiką.
Prieskoniai: Aš gaminu naminius citrinpipirių prieskonius, nes jie turi daugiau skonio ir nėra per sūrūs. Įsitikinkite, kad citrinos žievelė yra sausa, jei laikote likusius prieskonius, arba laikykite jį šaldiklyje.
Padažas: Šviežios, sveikos citrinos suteikia šiam padažui gaivaus citrinos skonio. Jis šiek tiek sutirštintas miltais ir pagardintas naminiu citrininių pipirų mišiniu.
Akcija / vynas: Jei norite, vietoj baltojo vyno naudokite papildomą vištienos sultinį arba vištienos sultinį.
Cukinijos: Cukinijas galima pakeisti kitais spalvingais vasariniais moliūgais arba griežinėliais pjaustytais grybais.
Kaip pasigaminti citrininių pipirų vištieną
- Cukinijas šiek tiek suminkštinkite ir perkelkite į troškinimo indą.
- Vištieną apkepkite ir sudėkite į patiekalą.
- Toje pačioje keptuvėje troškinkite padažą ir šaukštu uždėkite ant vištienos.
- Kepkite, kol vištiena iškeps (receptas žemiau).
Sandėliavimas ir pašildymas
- Likučius laikykite uždengtame inde šaldytuve iki 4 dienų.
- Padažą pašildykite keptuvėje, įpilkite šiek tiek pieno, kad emulsuotųsi. Sudėkite vištieną į padažą ir pakaitinkite ant silpnos ugnies, kol sušils.
- Užšaldykite vištieną ir padažą atskirai maišeliuose su užtrauktuku iki 1 mėnesio. Prieš pašildydami, atšildykite per naktį šaldytuve.
Skanūs vištienos patiekalai
Ar jūsų šeimai patiko ši citrininių pipirų vištiena? Palikite mums įvertinimą ir komentarą žemiau.
Citrinų pipirų vištiena
Švelni sultinga vištiena aštriame citrinų padaže, iškepta iki tobulumo!
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350°F
-
Dubenyje sumaišykite cukinijas, 1 arbatinį šaukštelį citrinpipirių prieskonių ir žaliuosius svogūnus.
-
Orkaitei atsparioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Įpilkite cukinijų mišinio ir virkite 2–3 minutes arba kol šiek tiek suminkštės. Perkelkite į 2 litrų troškinimo indą arba olandišką orkaitę.
-
Sekliame dubenyje sumaišykite miltus ir 1,5 arbatinio šaukštelio citrininių pipirų prieskonių. Vištienos krūtinėles pamirkykite miltų mišinyje ir suplakite, kad pasišalintų perteklius (likusius miltus pasilikite padažui tirštinti).
-
Į keptuvę įpilkite likusį alyvuogių aliejų ir kepkite vištieną ant vidutinės ugnies iki auksinės spalvos, maždaug 3 minutes iš kiekvienos pusės. Dėkite ant cukinijų.
-
Į stiklainį supilkite sultinį, vyną, citrinos sultis ir 1 šaukštą likusio miltų mišinio bei česnako miltelių ir gerai suplakite, kad susimaišytų.
-
Plakdami supilkite į šiltą keptuvę ir užvirkite. Troškinkite 1 minutę, plakdami ir nugramdydami keptuvėje visas rudas gabalėlius. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Šaukštu padažo ant vištienos krūtinėlių.
-
Uždenkite ir kepkite 20 minučių. Nuimkite dangtelį ir kepkite dar 10–15 minučių ilgiau arba tol, kol vištiena pasieks 165 °F.
Naminis citrininių pipirų prieskonis
- 1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės
- ¾ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- ½ arbatinio šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
- ¼ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
- ¼ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
Sumaišykite ingredientus mažame dubenyje. Jei norite laikyti likusius citrinų pipirus, mišinį paskleiskite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės ir leiskite išdžiūti per naktį arba tol, kol citrinos žievelė visiškai išdžius.
Kalorijos: 435 | Angliavandeniai: 14g | Baltymai: 51g | Riebalai: 17g | Sotieji riebalai: 2g | Cholesterolis: 145mg | Natris: 313mg | Kalis: 1083mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 2g | Vitaminas A: 345TV | Vitaminas C: 14.9mg | Kalcis: 38mg | Geležis: 2.1mg
Pateikta informacija apie maistingumą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.