Susipažinkite su geriausiu vegetarišku čili receptu, kokį esu ragavęs! Jis tirštas, sotus ir guodžiantis, pripildytas kvapnių daržovių ir dviejų rūšių pupelių.


Vegetariškas čili


Šis vegetariškas čili yra puikus maistas šaltam orui. Kartoju rudenį ir žiemą, nes jis šildo, sotus ir skanus. Pagaminta iš dviejų rūšių pupelių, kukurūzų, paprikų ir kt., jame yra didžiulis kiekis daržovių, tačiau jis vis tiek mėgstamas mėsos mėgėjų (tik paklauskite Džeko!).

Šis paprastas vegetariškas čili receptas reikalauja trumpo sandėliuko ingredientų sąrašo. Norėdami tai padaryti, jums tereikia atlikti keletą minučių praktinio pasiruošimo. Tada leiskite jam užvirti pačiam. Po 30 minučių šis tirštas, rūkytas, aštrus daržovių čili bus paruoštas patiekti.

Sveika ir skanu – tai puikus receptas įtemptam savaitės vakarui, žaidimų dienai ar bet kada, kai trokštate kažko jaukaus. Mėgaukitės!


Recepto ingredientai ant stalviršio – pintos pupelės, pupelės, kubeliais pjaustyti pomidorai, kukurūzai, žaliosios citrinos, raudonieji paprika ir svogūnai


Kaip pasigaminti vegetarišką čili

Šį vegetarišką čili receptą paruošti nesunku! Tai prasideda nuo šių paprastų ingredientų:

Recepto ingredientai

  • Svogūnai, česnakai ir raudonoji paprika – Šios pikantiškos daržovės sukuria puikų skonį. Norėdami gauti dar didesnį daržovių pušą, įmeskite ir pjaustytų morkų ar salierų šonkauliukų!
  • Ant ugnies skrudinti kubeliais pjaustyti pomidorai – Būtinas čili! Man labiau patinka ant ugnies skrudinti pomidorai, o ne įprasti kubeliais pjaustyti pomidorai, nes jie suteikia čili dūmo gylio.
  • Pinto ir pupelės – Dėl konservuotų pupelių šį receptą paruošti TAIP paprasta, bet jūs taip pat galite virti pupeles nuo nulio. Jei norite, nedvejodami pakeiskite pupelių rūšis. Čia skanios ir juodosios pupelės.
  • Vanduo arba daržovių sultinys – Tai padeda čili iškepti iki troškintos, gaivios konsistencijos.
  • Chipotle pipirai adobo padaže – Šios konservuotos paprikos yra pagrindinis šio vegetariško čili recepto ingredientas. Jie prideda NUOSTABIŲ dūmų, aštrų skonį. Norėdami gauti dar daugiau gylio, įmaišykite po arbatinį šaukštelį čili miltelių ir kmynųbet šie prieskoniai yra neprivalomi. Chipotles ir adobo padažas suteikia daug skonio!
  • Kukurūzų branduoliai – Dėl spalvos ir traškumo. Švieži ir šaldyti kukurūzai gerai veikia.
  • Šviežios laimo sultys – Dėl ryškaus, aštraus skonio.
  • Ir druskos bei pipirų – Kad visi skoniai išryškėtų!

Žemiau raskite visą receptą su matavimais.


Vegetariškas čili receptas puode su samčiu


Procesas

Paruošę ingredientus, pasigaminti šį vegišką čili bus labai paprasta! Visą receptą su išmatavimais galite rasti šio įrašo apačioje, bet kol kas čia yra apžvalga, kaip tai vyksta:

Pradėkite troškindami aromatines medžiagas. Įkaitinkite aliejų dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūną ir kepkite, kol jis suminkštės, apie 5 minutes. Tada suberkite pipirus ir virkite dar maždaug 5 minutes, kol jie taip pat suminkštės. Įmaišykite česnaką, čili miltelius ir kmynus ir virkite 30 sekundžių, kol pasidarys kvapnus.

Kitas, troškinkite. Įpilkite kubeliais pjaustytų pomidorų, pupelių, čipotų, adobo padažo, kukurūzų, vandens, druskos ir pipirų. Užvirinkite čili, sumažinkite ugnį ir uždenkite puodą. Troškinkite 25 minutes arba tol, kol čili sutirštės. Gerai išmaišykite kas 10 minučių.

Galiausiai pagardinkite pagal skonį. Įpilkite laimo sulčių ir, kiek norite, druskos ir pipirų.

Pabarstykite augalinės kilmės čili mėgstamais priedais ir pasinerkite!


Dubenėlis daržovių čili su grietine ir marinuotais svogūnais


Ką patiekti su vegetarišku čili

Priedai yra pusė šio vegetariško čili recepto smagumo! Pripildykite dubenį kvapniais priedais, tokiais kaip šie:

Mėgaukitės vienu dubeniu šio čili arba derinkite su tortilijos traškučiais, kukurūzų duona ar kepta saldžiąja bulve, kad skanesnis patiekalas. Arba smagiam žaidimo dienos užkandžiui uždėkite ant saldžiųjų bulvių skiltelių, kad pasigamintumėte saldžiųjų bulvių čili bulvytės!


Puodas vegetariško čili


Kaip laikyti vegetarišką čili

Šis naminis vegetariškas čili puikiai išsilaiko sandariame inde šaldytuve iki 5 dienų. Skonis gerėja, kai jis sėdi šaldytuve, todėl aš iš tikrųjų mėgstu likučius geriau nei ką tik iškeptą čili!

Sušalimas

Šis receptas taip pat gerai užšaldomas iki 3 mėnesių. Leiskite daržovių čili atvėsti iki kambario temperatūros ir perkelkite į šaldiklyje tinkamus indus ar stiklainius, palikdami centimetrą, kad jis išsiplėstų viršuje. Užsandarinkite ir užšaldykite.

Prieš pašildydami ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje, leiskite šaldytam čili atitirpti šaldytuve.


vegetariškas čili receptas


Daugiau mėgstamų sriubų receptų

Jei jums patinka šis daržovių čili, išbandykite vieną iš šių skanių sriubų ar troškinių:

vegetariškas čili

Vegetariškas čili

Paruošimo laikas: 10 minučių

Virimo laikas: 35 minučių

Visas laikas: 45 minučių

Aptarnauja 4 iki 6

Jums patiks šis paprastas vegetariškas čili receptas! Pagaminta iš ant ugnies skrudintų pomidorų, pupelių ir kvapnių daržovių, jis aštrus, dūminis ir kupinas augalinių baltymų. Šis receptas yra be glitimo. Jei norite veganiško čili, ant viršaus praleiskite sūrį ir grietinę.

  • 2 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus
  • 1 mažas geltonas svogūnas, susmulkinti
  • 1 raudonoji paprika, su stiebeliais, sėklomis ir kubeliais
  • 2 česnako skiltelės, malta
  • 1 šaukštelis čili milteliai, neprivaloma
  • 1 šaukštelis maltų kmynų, neprivaloma
  • 1 (14 uncijų) gali kubeliais pjaustytų ant ugnies skrudintų pomidorų
  • 1 (14 uncijų) gali pupelės, nusausinti ir nuplauti
  • 1 (14 uncijų) gali pinto pupelės, nusausinti ir nuplauti
  • 1 puodelis vandens arba daržovių sultinio
  • 3 chipotle pipirai iš skardinės chipotles in adobo, kubeliais*
  • 3 šaukštai adobo padažas
  • 1 puodelis kukurūzų branduoliai, šviežias arba šaldytas
  • ½ šaukštelis jūros druska, plius dar pagal skonį
  • Šviežiai malti juodieji pipirai
  • 1 šaukštas šviežių laimo sulčių, plius pleištai patiekimui

Papildymo parinktys:

  • Avokadas, kubeliais arba griežinėliais
  • graikiško jogurto arba grietinės
  • Jalapeño arba serrano pipirai, kubeliais arba griežinėliais
  • Šviežia kalendra
  • Marinuoti svogūnai

Neleiskite ekranui užtemti

  • Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną, žiupsnelį druskos, keletą gabalėlių pipirų ir išmaišykite. Kepkite, kol svogūnas taps skaidrus, 5 minutes, tada pridėkite raudonųjų pipirų. Išmaišykite ir virkite, kol suminkštės, 5–8 minutes, kiek reikia sumažindami ugnį.

  • Įpilkite česnako, čili miltelių ir kmynų, jei naudojate, ir maišykite 30 sekundžių, kol pasidarys kvapnus.

  • Įpilkite pomidorų, pupelių, vandens, traškučių, adobo padažo, kukurūzų, druskos ir kelių maltų pipirų. Uždenkite, sumažinkite ugnį iki mažos ir troškinkite 25 minutes retkarčiais pamaišydami arba kol čili sutirštės.

  • Įmaišykite laimo sultis ir pagardinkite pagal skonį. Patiekite su norimais priedais.

* Chipotle pipirų prieskonių lygis skiriasi, todėl jei esate jautrūs prieskoniams, pradėkite nuo mažiau. Jei mėgstate prieskonius, dėkite daugiau pagal skonį. Jei jūsų čili per aštrus, įpilkite daugiau žaliosios citrinos sulčių ir šiek tiek alyvuogių aliejaus, kad suminkštintumėte.



Source link

By admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *