Pagal šį paprastą vištienos spagečių receptą susmulkinta virta vištiena ir spagečiai užpilami kreminiu sūriu padažu ir kepami, kol paruduos ir taps burbuliukai.
Nors padažas yra naminis, aš taip pat įtraukiau a nuorodų padažas užimtiems savaitgalio vakarams!


- Padažas pagamintas nuo nuliobet aš taip pat įtraukiau trumpą padažą įtemptoms dienoms.
- Šis vištienos spagečių receptas naudojamas paprastas ingredientai kurį tikriausiai turite po ranka.
- Tai universalus; naudokite bet kokį sūrį ar makaronus.
- Šis receptas tinkamas šaldiklyje – paruoškite jį įtemptoms dienoms!


Ingredientai vištienos spagečiams
- Makaronai: Aš naudoju spagečių makaronus, bet galite naudoti ir kitų rūšių ilgus makaronus. Būtinai kepkite al dente (tvirtai), kad kepant troškiniui neperkeptų.
- Vištiena: Šiame recepte naudojama virta vištiena. Susmulkinkite keptą vištieną arba sunaudokite likučius, jei jų turite. Jei reikia, puikiai tiks ir keptos vištienos krūtinėlės.
- Skonis: Svogūnai, česnakai ir paprika suteikia skonio, o konservuoti kubeliais pjaustyti pomidorai (arba Rotel pomidorai) suteikia šiek tiek gaivumo.
- Vištienos sultinys: Tai yra padažo pagrindas ir suteikia skonį – jei naudojate mažai natrio turintį sultinį arba sultinį, įberkite papildomos druskos.
- Kremas: Pusantros arba šviesios grietinėlės padažas tampa kreminis, tačiau jis nėra per sodrus. 1 puodelį pusės ir pusės pakeiskite ½ puodelio riebios grietinėlės ir pieno.
- Sūris: Tiek čederio sūris, tiek parmezanas suteikia sūrio padažui skonio. Šiame recepte gerai tinka iš anksto susmulkintas sūris.
Variacijos
- Čederį galite pakeisti bet kokiu norimu sūriu, įskaitant Monterey Jack sūrį arba susmulkintą mocarelos sūrio mišinį.
- Vištieną pakeiskite likusia kalakutiena arba kumpiu. Jei naudojate kumpį, šiek tiek sumažinkite recepte nurodytą druskos kiekį.








Kaip pasigaminti vištienos spagečius
- Išvirti makaronus: Išvirkite spagečius ir nusausinkite.
- Paruoškite padažą: Paruoškite padažą (receptas žemiau).
- Surinkti: Sumaišykite spagečius, vištieną, kubeliais pjaustytus pomidorus ir padažą riebalais pateptame troškinimo inde.
- Kepti: Pabarstykite dar sūriu ir kepkite, kol pradės burbuliuoti.


Aptarnavimo pasiūlymai
- Salotos: Prie šio patiekalo mėgstu patiekti šviežias salotas – žaliąsias arba Cezario salotas.
- Duona: Duona arba česnakinė duona puikiai tinka padažui užpildyti ir pailginti patiekalą.
Likučiai ir maisto ruošimas
- Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų.
- Vištienos spagečiai labai gerai užšąla ir gali būti užšaldyti prieš kepant iki keturių mėnesių.
- Jei norite kepti nuo užšalimo, uždenkite aliuminio folija, kad sūrio užpilas neperkeptų, ir kepkite 375 °F temperatūroje apie valandą arba tol, kol jis bus karštas!
Daugiau šeimos mėgstamų troškinių receptų
Ar gaminote šiuos vištienos spagečius? Būtinai palikite įvertinimą ir komentarą žemiau!




Naminiai vištienos spagečiai
Šis paprastas sūrio vištienos spagečių receptas sujungia švelnią vištieną ir spagečius greitame ir skaniame sūrio padaže.




Neleiskite ekranui užtemti
Įkaitinkite orkaitę iki 375 ° F. 9 × 13 colių kepimo formą ištepkite riebalais.
Virkite spagečius al dente dideliame puode pasūdytame vandenyje pagal pakuotės nurodymus. Gerai nusausinkite, neskalaukite.
Tuo tarpu padažui gaminti, didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Sudėkite svogūną, česnaką ir papriką, kol suminkštės. Įmaišykite miltus ir itališkus prieskonius ir virkite 1-2 minutes.
Po truputį pilkite sultinį ir grietinėlę, kiekvieną kartą plakdami iki vientisos masės. Užvirinkite ir leiskite virti 1 minutę arba kol sutirštės ir pasidarys burbuliukai.
Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite parmezano sūrį, 1 puodelį čederio sūrio ir druskos bei pipirų.
Sumaišykite spagečius, vištieną, grietinėlės padažą ir konservuotus pomidorus. Gerai išmaišykite. Paskleiskite į riebalais pateptą 9×13 indą.
Ant viršaus uždėkite likusį 1 puodelį čederio sūrio ir kepkite 25–30 minučių arba kol sušils ir pasidarys burbuliukai.
- Nepervirkite makaronų, kepdami jie išvirs daugiau.
- Iš anksto susmulkintas sūris veikia pagal šį receptą, tačiau susmulkinus savo gaunamas sklandesnis padažas.
- Aštrus čederis suteikia geriausią skonį.
- Virkite daržoves, kaip nurodyta.
- Įdėkite 3⁄4 svaro Velveeta sūrio, 10 uncijų kondensuotos grietinėlės grybų sriubos arba grietinėlės vištienos sriubos ir nusausintus pomidorus ir virkite, kol ištirps.
- Praleiskite druską ir įpilkite po ½ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių, česnako miltelių ir juodųjų pipirų.
Kalorijos: 518 | Angliavandeniai: 38g | Baltymai: 22g | Riebalai: 30g | Sotieji riebalai: 18g | Cholesterolis: 95mg | Natris: 606mg | Kalis: 377mg | Pluoštas: 2g | Cukrus: 3g | Vitaminas A: 970TV | Vitaminas C: 18.6mg | Kalcis: 425mg | Geležis: 2.1mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.








Source link