Vištiena ir koldūnai yra geriausias komforto maistas.
Visa vištiena troškinta iki tobulumo su daržovėmis ir prieskoniais. Paprasti koldūnai, pagaminti iš sandėliuko ingredientų, troškinami sultinyje, kol suminkštės ir suminkštės.
Vištieną ir koldūnus lengva pasigaminti nuo nulio, todėl jų bus prašoma vėl ir vėl.
- Naminė vištiena ir koldūnai yra geriausias patogus maistas.
- Pagaminti vištieną ir kukulius nuo nulio paprasta, didžioji laiko dalis praleidžiama troškinant.
- Sultinys yra toks kvapnus, vištiena neįtikėtinai švelni, o paprasti koldūnai gaminami iš sandėliuko ingredientų.
Ingredientai vištienai ir koldūnams
Sultinys
Tai paprastas sultinys, pagamintas iš visos vištienos ir daržovių. Svogūnai ir morkos suteikia skonio. Naudokite didelį svogūną ir palikite odelę, kad sultinys įgautų papildomos spalvos. Galite pridėti mėgstamų žolelių, pavyzdžiui, lauro lapų, žiupsnelį paukštienos prieskonių ir šviežių petražolių.
Daržoves mėgstame valgyti kaip garnyrą, bet morkas ir salierus supjaustykite ir vėl sudėkite į sultinį.
Kaip pasigaminti koldūnus
Iš pagrindinių ingredientų koldūnus pasigaminti taip paprasta nuo nulio (ir tai neužtrunka daug ilgiau nei gaminant juos naudojant Bisquick). Miltai, trynimas, pienas, kepimo milteliai ir druska sumaišomi koldūnams gaminti.
Nesijaudinkite, kad koldūnai būtų tobuli; nesvarbu, kaip jie pjaustomi, kol tešla iškočiojama iki maždaug 1/8 colio storio. Tai suteikia koldūnams tobulą konsistenciją.
Kaip pasigaminti senamadišką vištieną ir koldūnus
- Supjaustykite vištieną ir supilkite visus sultinio ingredientus į didelį puodą. Troškinti.
- Paruoškite kukulius (receptas žemiau).
- Išimkite vištieną iš sultinio. Kaulus ir odą išmeskite, mėsą supjaustykite.
- Į sultinį suberkite kukulius ir troškinkite.
- Į sultinį įpilkite vištienos. Sutirštinkite neprivaloma kukurūzų krakmolu.
Tai sandariame inde šaldytuve laikysis 3-4 dienas. Jei šaldo, geriausia šaldyti be koldūnų. Jie taps šlapi. Vištieną ir kukulius geriausia šaldyti atskirai.
Ar jums patiko šis senamadiškas vištienos ir koldūnų receptas? Palikite komentarą ir įvertinkite žemiau.
Senamadiška vištiena ir koldūnai
Senamadiška vištiena ir koldūnai yra šeimos mėgstamiausias patiekalas, kuris yra guodžiantis ir skanus.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Dideliame sriubos puode sumaišykite vištieną, svogūną, morkas ir salierą. Įpilkite druskos pagal skonį (apie ½ arbatinio šaukštelio).
-
Įpilkite vištienos sultinio. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite uždengę 45–60 minučių arba tol, kol vištiena suminkštės ir iškeps. Kol sultinys verda, žemiau paruoškite kukulius.
-
Vištieną ir daržoves išimkite iš sultinio. Išmeskite odą ir kaulus, o likusią vištieną supjaustykite, atidėkite.
-
Į sultinį švelniai suberkite kukulius. Troškinkite 15-20 minučių arba kol suminkštės.
-
Į sultinį įmaišykite vištieną (ir daržoves, jei norite) ir virkite apie 2–3 minutes arba kol įkais.
Koldūnams gaminti
-
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir sutrinkite šakute, kol susimaišys.
-
Po truputį pilkite pieną ir maišykite iki vientisos masės (viso jo gali ir neprireikti, norisi minkštos, bet nelipnios tešlos).
-
Kelis kartus minkykite ant miltais pabarstyto paviršiaus, kol tešla taps vientisa.
-
Gausiai pabarstykite paviršių miltais ir iškočiokite tešlą iki ⅛ colio storio. Aštriu peiliu arba picos pjaustytuvu supjaustykite tešlą 1 colio x 2 colių juostelėmis. Miltų gausiai, kad nesuliptų.
-
Virkite sultinyje, kaip nurodyta aukščiau.
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
Likučiai bus laikomi sandariame inde šaldytuve 3-4 dienas.
Kalorijos: 464 | Angliavandeniai: 32g | Baltymai: 26g | Riebalai: 25g | Sotieji riebalai: 7g | Cholesterolis: 73mg | Natris: 322mg | Kalis: 599mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 3g | Vitaminas A: 4060TV | Vitaminas C: 4.4mg | Kalcis: 77mg | Geležis: 2.8mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.