Šis kepto brie receptas yra puikus šventinis užkandis. Sodrus, tirštas, tirpus sūris garantuotai sužavės svečius… bet paprasčiau pagaminti negali būti!
Šis kepto brie receptas netrukus taps jūsų mėgstamiausiu vakarėlio užkandžiu. Sodrus, lipnus ir papuoštas kvapniais priedais, jis atrodo įspūdingai ir skanus. Šis iškeptas brie tikrai sužavės svečius.
Bet aš išduosiu tau paslaptį –keptas brie paruošiamas greitai ir lengvai. Tai taip paprasta, kaip įkišti sūrio ratą į orkaitę ir kepti, kol jis išsilydys ir suminkštės… o tai trunka 10 minučių ar mažiau!
Lengvas ir elegantiškas, šis keptų brie receptas puikiai tiks šventėms ar bet kokiai šventei. Suteikite savo asmeninį sukimąsi žaisdami su papuošimais viršuje. Man patinka medaus, skrudintų pekano riešutų ir šviežių čiobrelių derinys, tačiau čia taip pat puikiai tiktų vyšnių ar figų uogienė, graikiniai riešutai, rozmarinas ir kt.
Kaip pasigaminti keptą brie
Pirmus kelis kartus kepiau brie, jis buvo suvyniotas į sluoksniuotą tešlą. Tačiau eksperimentuodamas su savo receptu supratau, kad man labiau patinka sūris be jo. Jį lengviau paruošti, be to, turite daugiau vietos priedams, tokiems kaip medus ir pekano riešutai (jei manęs paklausite, iš jų šis receptas tikrai tinka).
Štai mano mėgstamiausias brie kepimo būdas:
- Pradėkite nuo 8 uncijų brie rato, šalto iš šaldytuvo. Tai yra mano 1 patarimas, kaip paruošti šį receptą! Jei sūris prieš pašaunant į orkaitę yra kambario temperatūros, kepdamas jis išsilydys (išmokau kietuoju būdu). Mes norime, kad jis ištirptųy bet netirpstaredtodėl sūrį laikykite šaldytuve, kol įkaitinate orkaitę iki 350 °F.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Pergamentinis popierius čia neprivalomas. Tai leis jums perkelti subtilų iškeptą brie iš kepimo skardos į serviravimo lėkštę. Jei norite, galite praleisti pergamentą ir naudoti nedidelį kepimo indą, kuris gali būti naudojamas kaip serviravimo indas. Bet jei pasirinksite šį variantą, nepamirškite, kad patiekiant brie patiekalas vis tiek bus karštas. Būtinai informuokite svečius, kad jie netyčia nepaliestų patiekalo.
- Šaltą sūrį kepkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos 8–10 minučių. Jis yra paruoštas, kai vidurys bus minkštas.
- Pergamentiniu popieriumi atsargiai perkelkite brie į serviravimo lėkštę. Ant brie uždėkite medaus, pekano riešutų ir čiobrelių (arba norimų garnyrų) ir mėgaukitės!
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Recepto patarimas
Iškeptą brie geriausia patiekti šiltą, tiesiai iš orkaitės. Po kepimo jis išlieka tirpus ir lipnus 10–15 minučių, tačiau po to jis pradeda atvėsti ir sutvirtėti.
Ką patiekti su keptu brie
Iškepto brie ratas neapsieina be priedų! Aš myliu savo su medaus, skrudintų pekano riešutų ir šviežių čiobrelių, bet čia puikiai tiktų ir kiti garnyrai. Jei norite ką nors pakeisti, rekomenduoju pasirinkti vieną elementą iš kiekvienos iš šių kategorijų:
- Saldus užtepėlė: Vietoj medaus naudokite vyšnių ar figų uogienę arba apibarstykite sūriu spanguolių padažu. Jūs netgi galite apšlakstyti viršutinę žievelę klevų sirupu!
- Riešutas: Skrudinti graikiniai riešutai arba pistacijos yra puiki alternatyva pekano riešutams. Jei norite valgyti be riešutų, naudokite skrudintas pepitas arba nedvejodami praleiskite.
- Žolė: Rozmarinas yra puikus vietoj čiobrelių.
Taip pat neapsiriksite pabarstydami dribsniai jūros druska.
Patiekite su crostini, krekeriais ar batonu, kad išgriebtumėte lydytą sūrį. Taip pat mėgstu šį receptą derinti su obuolių griežinėliais ir vynuogėmis. Jie suteikia skanų šviežią kontrastą sodriam brie.
Kaip jums patinka patiekti keptą brie? Praneškite man komentaruose!
Daugiau mėgstamiausių vakarėlių užkandžių
Jei jums patinka šis kepto brie receptas, išbandykite vieną iš šių lengvų užkandžių:
Iškeptas Brie
Aptarnauja 6
- 1 (8 uncijos) apvalus brie sūris, atvėsęs*
- Mieloji, šlapdribai
- Susmulkinti skrudinti pekano riešutai, pabarstymui
- Dribsniai jūros druska, pabarstymui, neprivaloma
Už patiekimą
- Šviežios rozmarino arba čiobrelio šakelės, garnyrui
- Supjaustytas batonas, crostini arba krekeriai
- Obuolių griežinėliai
- Vynuogės
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350°F ir kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
-
Atvėsusį brie dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 8–10 minučių arba kol viduryje suminkštės.
-
Išimkite iš orkaitės ir atsargiai perkelkite į serviravimo indą (iškepęs brie bus trapus).
-
Gausiai apšlakstykite medumi ir, jei naudojate, pabarstykite smulkintais pekano riešutais ir dribsniais jūros druska. Papuoškite rozmarinu arba čiobreliais ir patiekite su batonu, obuolių griežinėliais ir vynuogėmis.
*Dėdami į orkaitę žiūrėkite, kad brie būtų šaltas iš šaldytuvo, o ne kambario temp. Jei pradės per šiltai, kepdamas jis išsilydys.