Šis kukurūzų duonos įdaro receptas yra puikus garnyras Padėkos dienos ar švenčių proga. Pripildytas šviežių žolelių ir aromatinių medžiagų, jis yra pikantiškas ir skanus.
Šis kukurūzų duonos įdaro receptas yra mano svajonių šventinis garnyras. Tai skanus dviejų mano mėgstamiausių dalykų mišinys: naminė kukurūzų duona ir klasikinis Padėkos dienos įdaras. Jame yra švelniai saldūs kukurūzų duonos kubeliai, apibarstyti pikantiškomis žolelėmis ir aromatinėmis medžiagomis ir iškepti iki aukso rudos spalvos. Pasakyk man, kad nesinori įtraukti jo į savo Padėkos dienos meniu!
Techniškai šis kukurūzų duonos įdaras iš tikrųjų yra kukurūzų duonos užpilas, nes jis kepamas troškinimo inde, o ne kalakuto viduje. Tai reiškia, kad tai visiškai vegetariška ir puikiai tinka žengti į priekį.
Jei šį atostogų sezoną esate pasiruošę pakeisti klasikinį įdarą, išbandykite šį kukurūzų duonos padažo receptą. Jums (ir visiems kitiems prie stalo) tai patiks!
Kukurūzinės duonos padažo ingredientai
Štai ko jums reikės norint paruošti šį kukurūzų duonos padažo receptą:
- Kukurūzinė duonažinoma! Rekomenduoju naudoti savo naminės kukurūzų duonos receptą. Čia taip pat tiktų jūsų mėgstamas kukurūzų duonos mišinys arba parduotuvėje pirkta kukurūzų duona. Šiam padažui pagaminti reikės vienos 8 × 8 colių keptuvės kukurūzų duonos.
- Svogūnai, česnakai ir salierai – Šios aromatinės medžiagos įdarui suteikia skanų pikantišką skonį. Jūs juos troškinsite alyvuogių aliejaus prieš sumaišydami juos su kukurūzų duona.
- Šviežios žolelės – Daugelyje kukurūzų duonos užpilų receptų reikalaujama iš anksto paruošto paukštienos prieskonių mišinio, bet aš labiau mėgstu gaminti su šviežiomis žolelėmis. Šalavijas, rozmarinas ar čiobreliai ir petražolės suteikia šiam receptui drąsaus, žemiško skonio.
- Daržovių sultinys – Sudrėkina įdarą.
- Kiaušiniai – Jie prideda drėgmės ir suriša įdarą.
- Lydytas sviestas – Orkaitėje įdaro viršus tampa rudas ir traškus.
- Ir druskos bei pipirų – Kad visi skoniai išryškėtų!
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Kaip pasigaminti kukurūzų duonos įdarą
Sausa kukurūzų duona sugeria daugiau skonio nei drėgna kukurūzų duona, todėl pirmasis šio kukurūzų duonos įdaro recepto žingsnis yra išdžiovinkite kukurūzų duoną orkaitėje.
Supjaustykite kubeliais ir paskleiskite ant kepimo skardos. Kepkite 375 ° F temperatūroje 10 minučių arba iki švelniai traškios ir auksinės rudos spalvos.
Tuo tarpu patroškinkite aromatines medžiagas. Kepkite svogūną ir salierą ant vidutinės ugnies 8–10 minučių arba kol suminkštės. Įmaišykite česnaką.
Tada supilkite kukurūzų duoną su prieskoniais. Įdėkite jį į didelį dubenį su troškintais aromatiniais produktais ir žolelėmis. Išmeskite, kad sujungtumėte.
Sudrėkinkite įdarą su kiaušiniais ir 2 puodeliais daržovių sultinio. Gerai išmaišykite. Jei įdaras vis dar atrodo sausas, įpilkite dar 1/2 puodelio sultinio, kad jis tolygiai sudrėkintų. Užpilo mišinį supilkite į riebalais išteptą 9 × 13 colių kepimo formą ir apšlakstykite lydytu sviestu.
Uždenkite ir iškepkite įdarą 25 minutes. Atidenkite ir kepkite dar 15–25 minučių arba tol, kol viršus bus lengvai traškus ir auksinės rudos spalvos.
Papuoškite šviežiomis petražolėmis ir mėgaukitės!
Patarimai
Kaip ir visi geriausi Padėkos dienos garnyrai, šis kukurūzų duonos užpilas puikiai tinka gaminti iš anksto. Turite keletą iš anksto paruošimo variantų:
- Pirmyn dėl kukurūzų duonos. Padarykite mano kukurūzų duonos receptą iki 3 mėnesių iš anksto. Tvirtai suvyniokite ir šaldykite, kol būsite pasiruošę gaminti įdarą.
- Įdarą surinkite likus kelioms valandoms iki patiekimo. Paskleiskite jį į kepimo indą, uždenkite ir laikykite šaldytuve maždaug valandą prieš valgydami. Kai būsite pasiruošę kepti, atidenkite ir apšlakstykite ant ištirpinto sviesto. Tada kepkite pagal receptą.
- Padarykite tai diena į priekį. Prieš 1 dieną visiškai surinkite įdarą ir kepkite uždengtą 30 minučių. Laikyti šaldytuve per naktį. Kitą dieną prieš valgydami uždengtą įdarą kepkite 350 °F temperatūroje, kol sušils, tada atidenkite ir kepkite, kol viršus lengvai apskrus.
Kaip laikyti kukurūzų duonos įdarą
Likučiai gerai laikosi sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų. Įkaitinkite juos mikrobangų krosnelėje arba 350 ° F orkaitėje.
Kaip užšaldyti kukurūzų duonos įdarą
Šį padažą taip pat galite užšaldyti. Leiskite jam atvėsti iki kambario temperatūros, tada sandariai uždenkite kepimo indą arba supilkite padažą į šaldiklyje tinkamus indus. Užšaldykite iki 3 mėnesių.
Leiskite užšaldytam įdarui atitirpti per naktį šaldytuve, prieš pašildydami 350 ° F orkaitėje. Mažesnės porcijos taip pat gerai įkaista mikrobangų krosnelėje.
Daugiau mėgstamų šventinių garnyrų
Jei jums patinka šis kukurūzų duonos įdaro receptas, išbandykite vieną iš šių gardžių šventinių patiekalų:
Kukurūzinės duonos įdaras
Aptarnauja 12
Šis kukurūzų duonos padažas yra vienas iš mano mėgstamiausių šventinių garnyrų. Jis yra kvapnus ir skanus, jame yra lengvai saldžių, trapių kukurūzų duonos, pikantiškų aromatinių medžiagų ir šviežių žolelių, tokių kaip šalavijas ir čiobreliai. Aukščiau esančiame tinklaraščio įraše raskite paruošimo instrukcijas.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 375 ° F ir sutepkite 9×13 colių ar panašią kepimo formą.
-
Kubeliais pjaustytą kukurūzų duoną paskleiskite ant didelės kepimo skardos ir kepkite 10 minučių arba kol lengvai traškus ir auksinės rudos spalvos.
-
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite svogūną, salierą, druską ir pipirus ir kepkite 8–10 minučių arba kol suminkštės. Įmaišykite česnaką.
-
Paskrudintą kukurūzų duoną sudėkite į didelį dubenį. Įpilkite svogūnų mišinio, šalavijų, rozmarinų ir petražolių. Išmaišykite, kad susimaišytų, tada įpilkite 2 puodelius daržovių sultinio ir kiaušinių ir maišykite, kol kukurūzų duona tolygiai sudrėkins. Jei atrodo, kad jis sausas, įpilkite daugiau daržovių sultinio, kad jis sudrėkintų. Paprastai naudoju iki ½ puodelio.
-
Perkelkite į paruoštą kepimo formą ir apšlakstykite lydytu sviestu. Uždenkite ir kepkite 25 minutes, tada atidenkite ir kepkite dar 15–25 minutes arba kol viršus bus lengvai traškus ir auksinis. Papuoškite šviežiomis petražolėmis ir patiekite.