Truputis balzamiko pakelia šiuos skrudintus Briuselio kopūstus į kitą lygį!
Greitai paruošiami švieži Briuselio kopūstai apibarstomi balzamiko ir skrudinami, kol suminkštės.
- Paprasti ingredientai ir paprastas būdas – jie elegantiški ir lengvai paruošiami!
- Balzaminis actas suteikia daug skonio ir karamelizuojasi gražiai.
- Šį garnyrą galima paruošti anksčiau laiko ir paskrudinti prieš pat patiekiant.
- Likučiai gerai pašildyti ir puikiai patiekiami atšaldyti salotose.
Ko jums prireiks šiems Briuselyje
- Briuselio kopūstai: Aš mėgstu kepti šviežius Briuselio kopūstus, bet tiks ir šaldyti kopūstai. Jei naudojate šaldytą, pridėkite 5–10 minučių prie skrudinimo laiko – jie bus minkštesnės tekstūros.
- Balzamiko actas: Balzamiko actas prideda skonio, bet taip pat gražiai karamelizuoja ir sukuria skanų glajų.
- Prieskoniai: Viskas, ko reikia malto česnako, druskos ir pipirų. Jei spintelėje yra balzamiko glajaus, šiek tiek apšlakstykite po skrudinimo, kad gautumėte papildomo skonio.
Variacijos
- Per paskutines 5 kepimo minutes suberkite susmulkintą parmezaną. Feta taip pat puikiai dera su šiuo deriniu.
- Pabandykite įdėti šiek tiek susmulkintos Pancetta arba traškios orkaitės šoninės. Pancetta gražiai iškepa orkaitėje, tampa traški ir traški.
- Šis mišinys puikiai dera su kitomis daržovėmis, tokiomis kaip svogūnai, žiediniai kopūstai, brokoliai, morkos ar šparaginės pupelės.
Kaip apkarpyti Briuselio kopūstus
Rinkitės tvirtus ir nuo šviesiai iki tamsiai žalios spalvos daigus. Jei jie vis dar prilipę prie stiebo, tiesiog nulaužkite.
- Pjovimo peiliu nupjaukite apatinį stiebą, kur jis buvo pritvirtintas, stengdamiesi nepašalinti per daug, kad Briuselio kopūstai neiširtų.
- Pašalinkite visus nuvytusius arba rudus išorinius lapus.
- Didesnius daigus perpjaukite per pusę. Prieš kepdami kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite.
Kaip kepti balzaminius Briuselio kopūstus
- Briuselio kopūstus sumaišykite su likusiais ingredientais, kol jie pasidengs (visas receptas žemiau).
- Padėkite ant skardos vienu sluoksniu. (Jei naudojate šaldytus daigus, skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.)
- Skrudinkite, kol suminkštės.
Likučiai
Likučiai yra puikaus skonio kitą dieną. Tai viena iš daržovių, kurias mėgstame likusį, šaltą ir tiesiog išimtą iš šaldytuvo.
Skrudintus daigus galima traškinti ir pašildyti po broileriu arba keptuve, tada patiekti su panirimo padažu, kad būtų sveikas užkandis. Norėdami užšaldyti, įdėkite į sandarų indą arba maišelį iki 12 mėnesių.
Geriausi Briuselio kopūstų receptai
Ar gaminote šiuos balzaminiu skrudintus Briuselio kopūstus? Žemiau palikite įvertinimą ir komentarą.
Balzamiko skrudinti Briuselio kopūstai
Šie balzamiko skrudinti Briuselio kopūstai yra lengvas ir skanus garnyras, kurį sudaro tik 5 paprasti ingredientai.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400°F.
-
Briuselio kopūstus nupjaukite ir perpjaukite per pusę, jei jie dideli.
-
Briuselio kopūstus išplakti su alyvuogių aliejumi, balzamiko ir česnaku.
-
Gausiai pagardinkite druska ir pipirais ir padėkite ant kepimo skardos plokščia puse žemyn.
-
Skrudinkite 20–25 minutes arba kol Briuselis suminkštės.
Neprivalomi variantai
- Per paskutines 5 minutes ant viršaus uždėkite susmulkinto parmezano.
- Prieš kepdami į keptuvę sudėkite susmulkintą Pancetta.
- Kad garnyras būtų sodresnis, sudėkite plonais griežinėliais pjaustytas bulves.
- Jei norite saldesnio garnyro, pabandykite skrudinti su pekano riešutais.
- Iškepus uždėkite fetos arba ožkos sūrio trupinius.
- Jei pageidaujama, prieš patiekiant ant viršaus galima apšlakstyti balzamiko glajų.
Kalorijos: 144 | Angliavandeniai: 17g | Baltymai: 6g | Riebalai: 8g | Sotieji riebalai: 1g | Polinesotieji riebalai: 1g | Mononesotieji riebalai: 5g | Natris: 45mg | Kalis: 677mg | Pluoštas: 6g | Cukrus: 5g | Vitaminas A: 1283 mTV | Vitaminas C: 145mg | Kalcis: 76mg | Geležis: 3mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.