Šis Valdorfo salotų receptas yra paprastas, gaivus ir skanus! Aitrus, kreminis padažas padengia traškius obuolius, salierus, graikinius riešutus ir vynuoges.
Kada paskutinį kartą gaminote Valdorfo salotas? Dar visai neseniai šios klasikinės vaisių ir riešutų salotos nebuvo mano rotacijoje, tačiau šį rudenį pradėjau jas gaminti pakartotinai.
Bičiulio draugas atnešė Valdorfo salotų į vakarienę, kurioje dalyvavau, ir aš negalėjau atsispirti sekundėms… o paskui trečioms. Traškių obuolių, sultingų vynuogių, traškių salierų ir graikinių riešutų derinys buvo saldus, pikantiškas ir stebėtinai gaivus. Įpusėjus paskutiniam talkinimui, jau laukiau, kada galėsiu pasidaryti savo versiją namuose.
Šis Valdorfo salotų receptas yra paprastas ir skanus. Jis išlieka ištikimas klasikinio patiekalo dvasiai, tačiau salierų lapai, daug petražolių ir citrininis graikiško jogurto užpilas daro jį dar ryškesnį ir gaivesnį. Įmeskite keletą sviestinių salotų lapelių ir mėgaukitės jais kaip lengvais pietumis arba patiekite kaip garnyrą prie bet kokio patiekalo. Tikiuosi, kad jums patinka šis Valdorfo salotų receptas taip pat, kaip ir man!
Valdorfo salotų ingredientai
Valdorfo salotos savo pavadinimą gavo nuo Waldorf Astoria viešbučio Niujorke. Pagal „New York Times“.1893 m. sukūrė pirmasis viešbučio šeimininkas Oscaras Tschirky. Originaliame recepte buvo tik 3 ingredientai: obuoliai, salierai ir majonezas. Bėgant metams kiti ingredientai, tokie kaip vynuogės ir graikiniai riešutai, tapo standartiniais priedais.
Štai ką aš naudoju savo:
- Obuoliai – Pagal šį receptą geriausiai tinka obuoliai aitrūs ir tvirti. Honeycrisp, Gala ir Granny Smith obuoliai yra mano mėgstamiausi. Man patinka naudoti vieną raudoną ir vieną žalią obuolį, kad salotoms būtų suteiktas gražus spalvų derinys.
- Salierai – Sunaudosite lapus ir šonkaulius!
- Vynuogės – Dėl sultingos tekstūros ir saldaus skonio.
- Graikiniai riešutai arba pekano riešutai – Jie prideda riešutų traškumo. Paskrudinkite juos prieš dedant į salotas, kad skonis būtų sodresnis. Man patinka juos skrudinti 325 ° F orkaitėje nuo 8 iki 12 minučių arba iki kvapo. Taip pat galite juos paskrudinti sausoje keptuvėje ant viryklės.
- Petražolės – Dėl šviežio skonio.
- Ir kreminis padažas – Daugiau apie tai skaitykite toliau pateiktoje išnašoje!
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Mano graikiško jogurto Valdorfo salotų padažas
Originalios Valdorfo salotos buvo tiesiog padažytos majonezu. Šiomis dienomis klasikinės Valdorfo salotos vis dar turės majonezo padažą.
Manasis nėra visiškai klasikinis. Aš naudoju a graikiško jogurto ir majonezo derinys. Dėl jogurto padažas tampa itin kreminis ir aštrus. Tai skanu!
Taip pat įpilu citrinos sulčių, kad būtų ryškumo, o medaus – dėl saldumo. Druska ir pipirai išryškina visus skonius!
Kaip pasigaminti Valdorfo salotas
Visą Valdorfo salotų receptą su išmatavimais rasite šio įrašo apačioje. Kol kas čia pateikiama nuosekli apžvalga, kaip tai vyksta:
Pirmiausia pašalinkite pjaustymą. Supjaustykite obuolius maždaug 1/4–1/2 colio gabalėliais ir perpjaukite vynuoges per pusę. Smulkiai supjaustykite salierų stiebus, palikdami lapus. Riešutus paskrudinkite, tada taip pat supjaustykite. Be to, smulkiai supjaustykite petražoles.
Tada pagaminkite padažą. Dideliame dubenyje išplakite graikišką jogurtą, majonezą, citrinos sultis, medų, druską ir pipirus.
Sudėkite obuolius, vynuoges, salierus, graikinius riešutus ir petražoles ir išmaišykite, kad pasidengtų padažu. Pagardinkite pagal skonį.
Perkelkite salotas į serviravimo lėkštę ir papuošti daugiau petražolių ir salierų lapelių.
Mėgaukitės!
Ką patiekti su Valdorfo salotomis
Šis Valdorfo salotų receptas yra skanus garnyras. Patiekite jį kartu su kiaušinių salotomis ar ant grotelių kepto sūrio sumuštiniu pietums arba mėgaukitės vakarienei su bet kokiais paprastai virtais baltymais. Šios salotos netgi puikiai tiktų Padėkos dienai, nes rudenį visi švieži ingredientai yra sezono metu.
Man taip pat patinka šios Valdorfo salotos salotų puodeliuose arba virš salotų lovos. Pridėjus žalumynų, tai puikūs pietūs vieni! Kiti galimi priedai yra džiovintos spanguolės, razinos, saulėgrąžų sėklos, špinatai, rukola arba smulkiai supjaustyti brokoliai. Mėgaukitės išbandydami įvairius variantus!
Kaip laikyti
Likusias Valdorfo salotas laikykite sandariame inde šaldytuve iki 2 dienų.
Norėdami eiti į priekį: Su padažu galite sumaišyti obuolius, graikinius riešutus ir pan. prieš kelias valandas. Šaldykite, kol paruošite patiekti. Perkelkite į serviravimo lėkštę ir sudėkite garnyrus prieš pat valgydami.
Daugiau klasikinių salotų receptų
Jei jums patinka šis receptas, išbandykite vieną iš šių klasikinių salotų:
Valdorfo salotos
Aptarnauja 4 iki 6
Šis Valdorfo salotų receptas yra paprastas ir skanus! Mėgstu jį apibarstyti su sviestinių salotų lapais šviežiam garnyrui ar pietums.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Dideliame dubenyje suplakite jogurtą, majonezą, citrinos sultis, medų, druską ir keletą maltų pipirų.
-
Sudėkite obuolius, salierus, vynuoges, graikinius riešutus ir petražoles ir sumaišykite.
-
Pagardinkite pagal skonį ir perkelkite į patiekimo lėkštę. Papuoškite dar petražolių ir salierų lapeliais ir patiekite.