Visi mėgsta šį klasikinį šventinį garnyrą, o jo paruošimas trunka apie 5 minutes.
Šiame žaliųjų pupelių troškinimo recepte yra švelnių šparaginių pupelių ir traškių keptų svogūnų grietinėlės padaže. Jis apibarstomas traškiais svogūnais ir kepamas iki burbuliukų.
Tai puikus garnyras, tinkantis prie bet kokios šventinės vakarienės.
- Greitas paruošimas: Šio žaliųjų pupelių troškinimo recepto reikia tik 5 minutės pasiruošimo– tai lengviausias visų laikų garnyras.
- Naudokite bet kokias šparagines pupeles: Jis gali būti pagamintas iš šviežių, šaldytų arba konservuotų šparaginių pupelių.
- Pirmyn: Pagaminkite šį troškinį prieš kelias dienas ir kepkite prieš patiekdami (žr. pastabas).
- Patiekite bet kada: Puikiai tinka šventiniam maistui ar prie sekmadienio vakarienės mėsos kepalas.
Ko prireiks žaliųjų pupelių troškinimui
Žaliosios pupelės
Galite naudoti šviežias, šaldytas arba konservuotas šparagines pupeles.
- Konservuotos šparaginės pupelės turi minkštesnę tekstūrą ir nereikalauja paruošimo – nusausinkite ir išmaišykite (asmeninis mėgstamiausias).
- Šaldytos šparaginės pupelės nereikalauja pjaustymo ir turi švelniai traškią tekstūrą. Juos reikia virti apie 5 minutes, o tada dar reikės įberti druskos.
- Šviežios šparaginės pupelės turi švelniai traškią tekstūrą ir gaivų skonį. Troškinkite 8 minutes.
Kiti Ingredientai
- Padažas – Sutirštinta grietinėlė iš grybų sriubos yra šio troškinio pagrindas, todėl jį lengva paruošti. Iškeiskite ją į naminę versiją arba bet kokio skonio „grietinėlės“ sriubą, pavyzdžiui, salierų grietinėlę.
- Traškūs kepti svogūnai – Prancūziški traškūs kepti svogūnai suteikia ir skonio, ir šiek tiek traškumo. A pigesnis parduotuvės prekės ženklas puikiai veikia pagal šį receptą.
Variacijos
- Sūris: Čederio sūris puikiai papildo šparaginių pupelių troškintuvų padažą.
- Nuo nulio: Sriubą iškeiskite grybų grietinėlės padažu, o svogūnus pakeiskite keptais askaloniniais česnakais.
- Česnakai: Sudėkite susmulkintas svieste virtas česnako skilteles arba česnako miltelius.
- Užpilas: Traškius svogūnus pakeiskite ¼ puodelio Panko džiūvėsėlių, sumaišytų su 1 šaukštu lydyto sviesto ir parmezano sūrio.
Kaip pasigaminti žaliųjų pupelių troškinį
Yra priežastis, kodėl šis patiekalas gaminamas daugelį metų: jis paprastas. Tai skanu. Tai tobula visais atžvilgiais. Visas receptas žemiau
- Virkite pupeles: Šviežias arba šaldytas šparagines pupeles užplikykite (nereikia virti konservuotų pupelių) ir gerai nusausinkite.
- Sumaišykite padažą: Dubenyje sumaišykite padažo ingredientus ir, jei norite, įmaišykite šparagines pupeles, keletą traškių svogūnų ir sūrio.
- Viršus ir kepimas: Truputį pakepkite ir tada išmaišykite. Pabarstykite šparaginių pupelių mišinį traškiais svogūnais ir kepkite iki auksinės spalvos ir burbuliukų!
Voila!
Norėdami padvigubinti šį receptą: Paruoškite kaip nurodyta ir sudėkite į 9 × 13 colių kepimo indą. Prie kepimo laiko pridėkite 10 minučių.
Lėta viryklė: Jei jūsų orkaitė pilna, šį receptą galima gaminti lėtoje viryklėje arba puode – visa informacija pateikiama čia.
Kaip iš anksto pasigaminti žaliųjų pupelių troškinį
- Paruoškite kaip nurodyta, išskyrus tai, kad traškų svogūnų užpilą laikykite atskirame inde arba sumuštinių maišelyje. Laikyti šaldytuve iki 48 valandų.
- Išimkite troškintuvą iš šaldytuvo likus bent 30 minučių iki kepimo.
- Ant viršaus pabarstykite svogūnus, kepkite, kaip nurodyta, prireikus pridedant iki 10 minučių papildomo kepimo laiko.
Kaip užšaldyti
Paruoškite šį šparaginių pupelių troškinį kelis mėnesius iš anksto! Paruoškite kaip nurodyta ir prieš kepdami užšaldykite. Per naktį atšildykite šaldytuve ir kepkite, kaip nurodyta, pridėdami 15 minučių prie kepimo laiko.
Ar jums patiko šis klasikinis žaliųjų pupelių troškinys? Būtinai palikite įvertinimą ir komentarą žemiau!
Žaliųjų pupelių troškinys
Šiame šparaginių pupelių troškintuve švelnios šparaginės pupelės, sūris ir traškūs svogūnai supilami į skanų kreminį padažą ir kepami!
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350°F.
-
Jei naudojate šviežias arba šaldytas šparagines pupeles, virkite, kol suminkštės (žr. pastabas).
-
Dideliame dubenyje sumaišykite šparagines pupeles su sriuba, pienu, sojos padažu, pipirais, druska, 1 puodeliu traškių svogūnų ir sūriu, jei naudojate (žr. pastabas). Perkelkite į 2qt arba 8 × 8 kepimo formą.
-
Kepkite neuždengtą 30–35 minutes arba burbuliuodami.
-
Išimkite iš orkaitės ir išmaišykite. Ant viršaus uždėkite likusius svogūnus ir grįžkite į orkaitę dar 10 minučių arba iki auksinės spalvos.
- nusausinkite 2 (kiekviena po 14 ½ uncijos) skardines supjaustytų šparaginių pupelių
- 1 ½ svaro šviežių šparaginių pupelių, apipjaustytų ir troškintų apie 7-8 minutes
Neprivalomi papildymai:
- 1 ½ puodelio susmulkinto čederio sūrio, sumaišyto su padažu (mėgstamiausias!)
- kepti grybai, svogūnai, česnakai ir (arba) askaloniniai česnakai
Sūris: Jei dedate sūrio, galite jį sumaišyti su sriuba, kad susidarytų sūrus padažas, arba pamaišę pabarstykite ant viršaus. Man labiau patinka jį įmaišyti į padažą.
Lėta viryklė: Paruoškite šparaginių pupelių troškinį, kaip aprašyta aukščiau, ir virkite 4qt lėtoje viryklėje ant mažos ugnies apie 2–3 valandas. Kai įkaista, įjunkite lėtą viryklę, kad sušiltų. Jei jūsų lėtosios viryklės talpa didesnė nei 4 qt, padvigubinkite receptą.
Pirmyn: Šį troškintuvą galima pagaminti likus 48 valandoms anksčiau – užpilą laikykite šone, kol iškeps. Išimkite troškintuvą iš šaldytuvo bent 30 minučių prieš kepdami. Gali prireikti pridėti 10 minučių papildomo gaminimo laiko.
Likučiai: Likučius galima laikyti sandariame inde šaldytuve 2-3 dienas.
Kalorijos: 112 | Angliavandeniai: 11g | Baltymai: 3g | Riebalai: 6g | Sotieji riebalai: 3g | Polinesotieji riebalai: 0.1g | Mononesotieji riebalai: 0.4g | Cholesterolis: 3mg | Natris: 475mg | Kalis: 190mg | Pluoštas: 2g | Cukrus: 3g | Vitaminas A: 409TV | Vitaminas C: 7mg | Kalcis: 41mg | Geležis: 1mg
Pateikta informacija apie maistingumą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.