Valandų trukmės vaišių sezono metu kalvadosas yra vienas iš mano mėgstamiausių būdų užbaigti valgį. (Kiti – amaro ir buvimas prie stalo taip ilgai, kad vėl pradedi jausti alkį.)
Lemorton Reserve, senas kalvadosas iš Mantilly regiono Normandijoje, Prancūzijoje, yra ypač patrauklus pasirinkimas. Distiliuotas iš obuolių ir kriaušių, jis suderina rudens ir žiemos skonį ir yra puikus desertų derinys. arba pakaitalas. Normandijos vaisiai yra teisingai švenčiami, tačiau šis kalvadosas tampa labai sudėtingas dėl jo pagaminimo ir brandinimo. Brendis stovi ant nuosėdų didelėse medinėse statinėse iki dešimties mėnesių, o po to 4–6 metus brandinamas naudotose prancūziško ąžuolo statinėse, kol išpilstomas į butelius.
Be skrudinto, tarto tatino skonio, jis turi elegantiškai apvalią tekstūrą su vanilės, žolelių ir švelniai oksiduojančiomis natomis. Jį reikia pilti, kai trokštate palaikyti pokalbį prie stalo, bet negalite suvalgyti dar vieno kąsnio.
Nors jaunas kalvadosas yra skanus kokteiliuose, aš mėgstu patiekti tvarkingus sendintos rafinuotus produktus, tokius kaip Lemorton Reserve. Jei naktis jauna ir aš mėgaujuosi joje ilgam laikui, galėčiau ją apšlakstyti ir į puodelį kavos po vakarienės, à la gėrimo, kurį normanai vadina. un café calva. Galų gale, tai švenčių sezonas – tos salės neapsirengs. astorwines.com59,96 USD