Šis grybų sriubos receptas yra kreminis, guodžiantis ir trykštantis pikantišku grybų skoniu. Gaminkite su grietinėle arba be jos – skanu bet kuriuo atveju!
Šis grybų sriubos receptas tapo vienu mėgstamiausių Džeko maisto produktų. Jam patinka bet kas ir viskas su šviežiais grybais, o ši kreminė, pikantiška sriuba yra jų pripildyta.
Pusantro svaro grybų Virkite su svogūnais, česnakais ir tamari, kad sukurtumėte sriubos umami pagrindą. Švieži čiobreliai išryškina grybų žemišką skonį, o baltas vynas suteikia malonų atspalvį, kad visa tai pagyvintų.
Dalį šios grybų sriubos sutrinutodėl jis yra kreminis su riebiu kremu arba be jo. Džekui patinka sodrus kreminės versijos skonis – jos skonis kaip klasikinės kreminės grybų sriubos skonis. Man labiau patinka pasirinkimas be grietinėlės, nes jis turi drąsesnį, labiau koncentruotą grybų skonį.
Tikrai, jūs negalite suklysti. Šis grybų sriubos receptas yra skanus bet kuriuo atveju.
Grybų sriubos ingredientai
Štai ko jums reikės norint paruošti šį grybų sriubos receptą:
- Grybai, žinoma! Nereikia spėlioti puošniais grybais. Baltųjų grybų ir kreminių grybų mišinys suteikia šiai sriubai fantastišką tekstūrą ir skonį.
- Svogūnai ir česnakai – Jie suteikia pikantiško skonio gylio.
- Ypač grynas alyvuogių aliejus ir sviestas – Svogūnų ir grybų troškinimui. Galite naudoti tik vieną ar kitą, bet man čia patinka aliejaus ir sviesto derinys. Sviestas suteikia sodraus, sviestinio skonio. Alyvuogių aliejus prideda lengvesnių, vaisių natų.
- Sausas baltas vynas – Sriubai suteikia skanios rūgštelės.
- Tamari – Arba sojos padažo! Man patinka naudoti šiuos ingredientus, kai gaminu grybus. Jie išryškina grybų umami skonį.
- Švieži čiobreliai ir petražolės – Čiobreliai suteikia miško, žemiško skonio. Papuošimui naudoju petražoles. Tai suteikia gražų gaivų kontrastą sodriai sriubai!
- Daržovių sultinys – Pasigaminkite naminio daržovių sultinio arba naudokite parduotuvėje pirktą.
- Sunkus kremas arba creme fraîche – Šie ingredientai yra visiškai neprivalomi. Aš mėgstu šią sriubą be jų, bet jei trokštate klasikinės kreminės grybų sriubos, rekomenduoju pridėti vieną, kad būtų sodrumas.
- Ir druska ir pipirai – Kad visi skoniai išryškėtų!
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Patarimas: Kad ši sriuba būtų be pieno, vietoj aliejaus ir sviesto mišinio naudokite 4 šaukštus alyvuogių aliejaus. Praleiskite kremą.
Kaip pasigaminti grybų sriubą
Šis grybų sriubos receptas susideda iš trijų paprastų žingsnių: troškinkite, troškinkite ir sumaišykite.
Pradėkite pakepinti svogūną ir grybus. Ištirpinkite sviestą ir įkaitinkite alyvuogių aliejų dideliame puode ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūną ir kepkite 2 minutes, kad jis pradėtų minkštėti.
Tada sudėkite grybus dviem partijomis. Pirmąją partiją leiskite virti apie 5 minutes arba tol, kol ji suminkštės ir švelniai paruduos. Įdėkite antrąją partiją ir virkite, kol suminkštės.
- Kodėl dvi partijos? Šis receptas reikalauja daug grybų! Jie iškeps tolygiau, jei prieš pridėdami likusią dalį leisite iškepti. Darbas partijomis taip pat skatina rudumą. Jei į keptuvę sudėsite visus grybus vienu metu, jie išskirs per daug drėgmės, kad visi galėtų paruduoti.
Toliau užvirkite sriubą. Įmaišykite česnaką, po to vyną, sultinį, tamari ir čiobrelius. Uždenkite ir troškinkite 15 minučių.
Tada sumaišykite dalį sriubos. Leiskite šiek tiek atvėsti, tada du trečdalius perkelkite į maišytuvą. Ištrinkite iki vientisos masės, tada supiltą sriubą vėl įmaišykite į puodą.
Du variantai: su kremu arba be
Šiuo metu turite dvi parinktis.
- 1 variantas (mėgstamiausias Džeko): įpilkite riebios grietinėlės. Naudojant šį variantą gaunama sodresnė, klasikinė kreminė grybų sriuba. Į puodą įmaišykite 1/2 puodelio riebios grietinėlės. Troškinkite 2 minutes, kad sriuba sušiltų ir išnyks žalios grietinėlės skonis.
- 2 variantas (mano mėgstamiausias): praleiskite kremą. Sriuba vis tiek bus kreminė, bet kiek mažiau sodri ir koncentruoto grybų skonio. Sumaišę tyrę atgal į puodą, tiesiog pagardinkite sriubą pagal skonį.
Abu variantai skanūs su šviežiomis žolelėmis ir šlakeliu alyvuogių aliejaus ir (arba) grietinėlės. Čia taip pat puikiai tiks keli naminiai skrebučiai!
Kaip laikyti grybų sriubą
Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Jie gražiai įkaista mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės.
Šią sriubą taip pat galite užšaldyti iki 3 mėnesių. Prieš pašildydami, leiskite jam atitirpti per naktį šaldytuve.
Daugiau mėgstamų sriubų receptų
Jei jums patinka ši kreminė grybų sriuba, išbandykite vieną iš šių paprastų sriubos receptų:

Kreminė grybų sriuba
Aptarnauja 4
Ši lengva grybų sriuba yra kreminė, guodžianti ir kupina pikantiško skonio! Šį receptą galite paruošti dviem būdais. Įpilkite riebios grietinėlės, kad gautumėte sodresnę, klasikinę kreminę grybų sriubą, arba praleiskite, kad sriuba būtų labiau koncentruota grybų skonio. Abu variantai skanūs!
Neleiskite ekranui užtemti
- Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą. Suberkite svogūną, druską ir kelis gabalėlius pipirų ir kepkite 2 minutes arba kol šiek tiek suminkštės. Sudėkite pusę grybų ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, 5 minutes arba kol suminkštės. Sudėkite likusius grybus ir kepkite dar 5 minutes.
- Įmaišykite česnaką, po to vyną, sultinį, tamari ir čiobrelius. Uždenkite ir troškinkite 15 minučių.
- Leiskite sriubai šiek tiek atvėsti, tada du trečdalius perkelkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Sumaišytą sriubą vėl įmaišykite į puodą su stambia sriuba. Jei norite, įpilkite grietinėlės ir virkite dar 2 minutes arba tol, kol sriuba sušils ir grietinėlės skonis išnyks. Pagardinkite pagal skonį.
- Supilkite į dubenėlius ir patiekite su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir (arba) grietinėlės, šviežių petražolių ir čiobrelių.