Šiame klasikiniame Cezario salotų recepte yra traškūs romėnai, traškūs skrebučiai ir parmezano sūris. Kreminis, aštrus naminis padažas sujungia jį.
Šis Cezario salotų receptas yra klasikinis ir skanus. Jame yra traškių romėnų salotų pagrindo su traškiais skrebučiais ir daugybe smulkinto parmezano sūrio. Kreminis, aštrus naminis Cezario padažas sujungia viską.
Anksčiau dalinausi Cezario salotų receptais su papildomais priedais ir kitais vingiais (žiūriu į tave, kopūstas Cezaris), tačiau dažniausiai gaminu šias klasikines Cezario salotas. Man tai patinka, nes ingredientai TAIP paprasti, o kreminį padažą lengva maišyti (čia nėra žalio kiaušinio trynio!).
Tai puikios salotos prie vakarienės ar šventinių susibūrimų. Net salotų skeptikai negali atsigerti šio traškaus / kreminio / aštraus / pikantiško derinio! Derinkite su lazanija, kepta ziti ar bet kokiu paprasčiausiai virtais baltymais, kad gautumėte malonų patiekalą.
Cezario salotų recepto ingredientai
Štai ko jums reikės norint paruošti šį naminių Cezario salotų receptą:
- Romėnų salotos – Būtinos Cezario salotos! Jo traški tekstūra padeda atlaikyti tirštą kreminį Cezario padažą.
- Skrebučiai – Šios salotos suteikia sočiai traškumo. Nepirkite parduotuvėje pirktų – naminius skrebučius lengva pasigaminti su gera duona, alyvuogių aliejumi ir jūros druska.
- Parmezano sūris – Jis užpildo salotas sūraus, riešutinio skonio. Daržovių skustuvu supjaustykite plonomis drožlėmis.
- Ir Cezario salotų padažas – Tradicinis Cezario užpilas – tai žalių kiaušinių trynių ir aliejaus emulsija. Manau, kad jis yra šiek tiek įmantrus kasdieniniam padažui, todėl aš gaminu su majonezu. Jis toks pat sodrus, kreminis ir daug paprasčiau maišomas. Alyvuogių aliejus, citrinų sultys, Dižono garstyčios, česnakai, Vusterio padažas ir papildomas parmezanas pagerina aštrų, pikantišką skonį.
Pora pastabų vegetarams: Ieškokite parmezano, kuris specialiai pažymėtas kaip vegetariškas (dauguma gaminama naudojant gyvulinį šliužo fermentą). Man patinka BelGioioso vegetariškas pasirinkimas. Padaže taip pat turėtumėte naudoti veganišką Vusterio padažą, nes tradiciniuose yra ančiuvių. Man patinka Annie’s ir 365 Brand.
Padarykite šias salotas veganiškas: Naudokite mano veganišką Cezario padažą ir veganišką parmezano sūrį!
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Kaip pasigaminti Cezario salotas
Šį Cezario salotų receptą paruošti nesunku! Visą receptą su išmatavimais galite rasti šio įrašo apačioje, tačiau kol kas čia pateikiama žingsnis po žingsnio apžvalga, kaip tai vyksta:
Pirmiausia pasigaminkite skrebučius.
Duoną supjaustykite kubeliais arba suplėšykite į maždaug 1/2 colio gabalėlius. Supilkite jį su alyvuogių aliejumi ir druska. Paskleiskite jį ant didelės kepimo skardos ir paskrudinkite 350 ° F orkaitėje iki auksinės rudos spalvos ir traškumo 10–18 minučių.
Tuo tarpu pasigaminkite padažą.
Sumaišykite majonezą, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, Dižono garstyčias, česnaką, Vusterio padažą, druską ir kelis gabalėlius pipirų. Įmaišykite tarkuotą parmezaną ir pagardinkite pagal skonį. Jei padažas per tirštas, įpilkite vandens tiek, kiek reikia, kad susimaišytų iki norimos konsistencijos.
Išmeskite ir patiekite!
Dideliame dubenyje išmeskite pjaustytas romėnų salotas su puse skrebučio, puse parmezano drožlių ir puse padažo. Jei norite, įpilkite daugiau padažo, išmaišykite, kad salotos ir skrebučiai tolygiai pasidengtų. Kai salotos bus paruoštos pagal jūsų skonį, uždėkite likusius skrebučius ir Parm ir patiekite!
- Patarimas: Rekomenduoju patiekti šias Cezario salotas iškart po to, kai jas sumaišysite. Skrebučiai ir salotos pradės minkštėti, kai juos išmaišysite su padažu. Jei norite pabėgti į priekį, iš anksto paruoškite padažą ir skrebučius, kad galėtumėte greitai surinkti salotas prieš patiekdami.
Įdomu, ką patiekti su Cezario salotomis? Man patinka šis receptas su sočiais makaronais, tokiais kaip daržovių lazanija, kepta ziti ir įdaryti lukštai. Jis taip pat puikiai dera su bet kokiais paprastai virtais baltymais.
Daugiau mėgstamų žalių salotų
Jei jums patinka šis Cezario salotų receptas, išbandykite vieną iš šių šviežių žalių salotų:

Cezario salotos
Aptarnauja 6
Šiame klasikiniame Cezario salotų recepte yra traškių romėnų salotų, traškių skrebučių, nuskusto parmezano sūrio ir aštraus kreminio naminio užpilo. Tai skanios garnyro salotos, aš taip pat mėgstu jas pietums. Padažas gerai išsilaiko sandariame inde šaldytuve iki 5 dienų.
Neleiskite ekranui užtemti
- Padarykite skrebučius: įkaitinkite orkaitę iki 350°F ir kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Duonos kubelius sudėkite ant kepimo skardos. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir išmaišykite, kad apsemtų. Tolygiai paskleiskite ant kepimo skardos ir kepkite 10–18 minučių arba kol taps auksinės rudos spalvos ir traškūs. Išimkite iš orkaitės ir atidėkite atvėsti.
- Paruoškite padažą: dideliame skysčio matavimo puodelyje arba vidutiniame dubenyje suplakite majonezą, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, garstyčias, česnaką, Vusterio padažą, druską ir kelis gabalėlius pipirų iki vientisos masės. Įmaišykite sūrį ir pagardinkite pagal skonį. Jei padažas per tirštas, įmaišykite vandenį po 1 arbatinį šaukštelį, kol pasieksite norimą konsistenciją.
- Surinkite salotas: sudėkite salotas į didelį dubenį. Sudėkite pusę padažo, pusę skrebučių ir pusę sūrio ir išmaišykite, kad apsemtų. Įpilkite daugiau padažo, kaip norite, plakite, kol salotos pasidengs pagal jūsų skonį. Pagardinkite pagal skonį ir uždėkite likusius skrebučius, likusį sūrį ir keletą maltų pipirų.