Lengvas ir liesas, visiems patinka šis vištienos kukulių receptas.
Jie gaminami iš maltos vištienos, pagardintų džiūvėsėlių ir parmezano sūrio, kad būtų skanūs kotletai, puikiai tinkantys užkandžiams ar makaronams!

- Skonis: Šie kotletai yra pagardinti itališkais prieskoniais, todėl puikiai tinka prie makaronų ar mėsos kukulių. Pakeiskite prieskonius (ir sūrį), kad pakeistumėte skonį.
- Technika: Maišydami kotletus, įskaitant jautienos kotletus, švelniai sumaišykite mėsą ir prieskonius – beveik sumaišykite. Jei permaišysite, mėsa gali būti supakuota kartu, todėl kotletai bus mažiau minkšti.
- Parengiamoji pastaba: Juos galima užšaldyti prieš arba po kepimo. Man labiau patinka kepti prieš užšaldymą, kad būtų lengviau valgyti.

Ko prireiks norint pagaminti vištienos kukulius
- Malta vištiena yra daugumoje bakalėjos parduotuvių. Jei naudojate ypač liesą, įpilkite maždaug arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus. Iškeiskite maltą vištieną į kalakutą, nereikia jokių kitų pakeitimų.
- Pagardinti džiūvėsėliais prideda skonio, jie taip pat sugeria sultis, todėl mėsos kukuliai išlieka gražūs ir minkšti.
- Parmezano sūris prideda druskos ir skonio. Jį galima pakeisti kitų rūšių sūriu, pavyzdžiui, trupinta feta.
- Kiaušinis padeda surišti kotletus.


Kaip pasigaminti vištienos kukulius
- Sumaišykite visus ingredientus dubenyje (receptas žemiau.)
- Suformuokite 1 colio kotletus ir padėkite ant paruoštos kepimo skardos.
- Kepkite, kol kotletai tik iškeps.
Vištienos kukulių naudojimo būdai
Patiekite vištienos kukulius sodriuose Buffalo vištienos kotletuose, išbandykite naują vištienos parmezaną arba tiesiog pasminkite juos teriyaki arba BBQ padažu, kad gautumėte skanų žaidimų dienos užkandį. Baltymų kupiniems pietums mėgaukitės šaltais ant sočių salotų arba suvyniokite į vištienos Cezario įvyniojimą.

Vištienos kukulių laikymas
- Likusius vištienos kukulius laikykite uždengtame inde šaldytuve iki 4 dienų.
- Likučius užsegamuose maišeliuose užšaldykite iki 4 mėnesių ir kepkite nuo užšalimo 18-20 min.
- Padarykite nevirtų kotletų partiją ir užšaldykite juos vienu sluoksniu, prieš perkeldami į maišelius su užtrauktuku iki 4 mėnesių. Kepame nuo šaldytų 25-28 min.
Daugiau maltos vištienos receptų
Ar jūsų šeimai patiko šie vištienos kukuliai? Būtinai palikite įvertinimą ir komentarą žemiau!


Vištienos kukuliai
Skoningi, švelnūs ir sultingi vištienos kukuliai puikiai pagardinami ir kepami orkaitėje.

Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400°F.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus. Maišykite, kol tik susimaišys.
-
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Mėsos mišinį susukite į 1 colio kotletus (iš viso jų turėtų būti 24) ir padėkite ant kepimo skardos.
-
Kepkite 20-22 minutes arba kol kotletai bus tik iškepę. Neperkepkite.
- Mėsos termometru patikrinkite, ar vidinė temperatūra pasiekia 165 °F. Venkite perkepti, kad jie išliktų sultingi.
- Likučius galima laikyti sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų, o šaldiklyje – iki 4 mėnesių.
Norėdami užšaldyti mėsos kukuliusparuoškite juos taip, kaip nurodyta, ir prieš arba po kepimo užšaldykite ant skardos. Užšaldžius sudėkite į šaldymo maišelį arba sandarų indą.
- Kepkite žalius kotletus nuo šaldytų 25–28 minutes.
- Iškeptus kotletus iš šaldytų kepkite 18-20 minučių.
Kalorijos: 44 | Angliavandeniai: 2g | Baltymai: 4g | Riebalai: 2g | Sotieji riebalai: 1g | Polinesotieji riebalai: 0.4g | Mononesotieji riebalai: 1g | Transriebalai: 0,01g | Cholesterolis: 24mg | Natris: 90mg | Kalis: 114mg | Pluoštas: 0.2g | Cukrus: 0.2g | Vitaminas A: 67TV | Vitaminas C: 1mg | Kalcis: 18mg | Geležis: 0.4mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.



