Praleiskite „Bloody Mary“ mišinį – šį „Bloody Mary“ kokteilio receptą lengva paruošti nuo nulio! Aštrus ir pikantiškas, šis klasikinis degtinės gėrimas puikiai tinka priešpiečiams.
Praleiskite „Bloody Mary“ mišinį – šį „Bloody Mary“ receptą lengva paruošti nuo nulio! Šis klasikinis priešpiečių kokteilis yra paprastas pomidorų sulčių, degtinės ir keleto sūrių, aštrių ingredientų, kuriuos tikriausiai turite po ranka, derinys. Šviežios laimo ir citrinos sultys suteikia jam ryškų, aštrų pojūtį, krienai suteikia pipirų skonį, o Vusterio padažas ir salierų druska – skaniai pikantišką.
Negaliu pažadėti, kad šis „Bloody Mary“ receptas bus veiksmingas vaistas nuo pagirių, bet galiu pasakyti, kad jis sužavės svečius bet kuriuose vėlyvuose pusryčiuose. Norite sudaryti sandorį? Užpildykite jį garnyrais, tokiais kaip salierai, alyvuogės ir citrinos skiltelė. Bus puikaus skonio ir atrodo įspūdingai!
Kodėl ji vadinama Kruvinąja Marija?
Tai geras klausimas, o perskaičius Kruvinosios Marijos istoriją, manau, kad niekas iš tikrųjų nežino.
Gali būti, kad gėrimą sukūręs barmenas Fernandas Petiotas jį pavadino kruvinu Anglijos karalienės Marijos Tudor valdymo laiku.
Kitos istorijos sieja gėrimo atsiradimą su XX amžiaus vidurio atlikėju George’u Jesseliu, kuris galėjo jį pavadinti draugo vardu Mary.
Akivaizdu, kad gėrimo pomidorų sulčių bazė įkvėpė pavadinimo dalį „Kruvinoji“.
Kruvinosios Marijos ingredientai
Prasideda klasikinis „Bloody Mary“ kokteilis pomidorų sultys ir degtinė. Bet be to, receptai skiriasi.
Aš naudoju šiuos paprastus ingredientus, kad suteikčiau savo aštrų, pikantišką, aštrų skonį:
- Citrinos ir laimo sultys – Man patinka ryškios, gaivios natos, kurias jie suteikia šiam gėrimui.
- Krienai ir šviežiai malti juodieji pipirai – Už pipirinį smūgį.
- Karštas padažas – Dėl šilumos. Galite naudoti bet kokią jums patinkančią rūšį, tačiau „Tabasco“ čia puikiai tinka.
- Worcestershire padažas – Prideda sūraus, umami skonio. Būtinai naudokite Vusterio padažą be ančiuvių, jei norite, kad šis receptas būtų veganas ar vegetaras. Man patinka 365 prekės ženklas ir Annie’s.
- Ir salierų druskos – Neprivaloma, stiklo krašteliui. Tai suteikia pikantiškų šio gėrimo skonių.
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Dažni variantai
- Kruvina Marija – Degtinę pakeiskite tekila.
- Raudonasis Snaperis – Vietoj degtinės naudokite džiną.
Kaip padaryti kruviną Mariją
Šį „Bloody Mary“ receptą paruošti nesunku. Štai kaip viskas vyksta:
- Pradėkite pasūdydami stiklinės kraštą (nebūtina). Į nedidelę lėkštę įpilkite salierų druskos. Aukštos stiklinės kraštą įtrinkite žaliosios citrinos skiltele ir pamerkite į salierų druską. Užpildykite stiklinę ledu.
- Tada suplakite kokteilį. Į kokteilių plaktuvą su ledu išspauskite citrinos ir laimo skilteles. Įpilkite degtinės, pomidorų sulčių, krienų, aštraus padažo, Vusterio padažo ir maltų pipirų. Uždenkite ir purtykite, kol atvės.
- Perkoškite gėrimą į paruoštą stiklinę. Paragaukite ir pakoreguokite pagal pageidavimą prieš dedant garnyrus ir patiekiant!
Garnyrų parinktys
Remiantis Difford’s Guide, garnyrai tapo pagrindine šio kokteilio dalimi iki šeštojo dešimtmečio – praėjus 20–30 metų nuo jo sukūrimo.
Bet kas šiomis dienomis įjungta Kruvinoji Marija yra beveik tokia pat svarbi, kaip ir tai, kas yra viename.
Savo visada puošiu a saliero lazdelė, žalios alyvuogės ir citrinos arba laimo skiltelė. Šakelė iš šviežios petražolės arba krapų raugintų agurkų ietis taip pat yra įdomūs variantai. Pasirinkite tik keletą iš jų arba pridėkite juos visus!
Daugiau kokteilių receptų, kuriuos reikia išbandyti
Jei jums patinka šis receptas, išbandykite vieną iš šių klasikinių kokteilių:

Kruvinosios Marijos receptas
Aptarnauja 1
Jums nereikia mišinio, kad pagamintumėte puikų „Bloody Mary“ – šį klasikinio kokteilio receptą lengva paruošti nuo nulio! Aštrus, pikantiškas ir papuoštas garnyrais, tai bus hitas per kitus vėlyvuosius pusryčius.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Stiklinės kraštą pasūdykite (nebūtina): Aukštos stiklinės kraštelį patrinkite citrinos ir laimo skiltele. Į nedidelę lėkštę įpilkite salierų druskos, jei naudojate, ir įmerkite stiklinės kraštelį į druską. Užpildykite stiklinę ledu.
-
Į kokteilių plaktuvą išspauskite citrinos ir laimo skilteles ir įmeskite. Įpilkite pomidorų sulčių, degtinės, krienų, aštraus padažo, Vusterio padažo, maltų pipirų, ledo ir gerai suplakite.
-
Nukoškite į paruoštą stiklinę ir pagal pageidavimą papuoškite salierais, petražolių šakelėmis, žaliomis alyvuogėmis ir laimo skiltele.