Šis paprastas vištienos divano receptas yra mėgstamiausia greita ir lengva vakarienė!
Vištienos ir brokolių žiedynai aptepami sodriu ir kreminiu padažu, užpilami sūriu ir kepami, kol sušils ir paruduos.

Vištienos brokoliai Divan yra lengvas troškinys, kilęs iš restorano Divan Parisien Niujorke. Šioje versijoje naudojami brokoliai sutrumpintame padaže.
- Skonis: Šis troškinys jaukus ir naminio skonio.
- Sunkumas: Kadangi padažas prasideda nuo kondensuotos sriubos, tai greitai ir lengvai pasiruošti.
- Padarykite tai nuo nulio: Jūs galite pakeiskite konservuotą sriubą šiame recepte su namine kondensuota sriuba.
- Biudžeto patarimas: Ištempkite šį receptą dar šiek tiek su papildomais brokoliais.
- Laiko taupymo patarimas: Jei trūksta laiko, nusipirkite maišelį šviežių arba brokolių žiedynų – dažniausiai jie jau išplauti ir paruošti naudoti. Rotisserie vištiena puikiai tinka šiame recepte.
Šio recepto sudedamųjų dalių patarimai
- Vištiena: Šiame recepte naudojama virta vištiena, todėl jis puikiai tinka prie vištienos likučių arba keptos vištienos. Kepta vištiena taip pat puikiai tinka troškinti.
- Brokoliai: Švieži garinti brokoliai suteikia geriausią skonį ir tekstūrą. Sušaldyti brokoliai taip pat tinka, bet yra šiek tiek minkštesni.
- Padažas: Vištienos Divan padažas yra sutirštintas grybų sriubos, grietinės, pieno ir prieskonių padažas.
- Sūris: Aštrus čederio sūris suteikia skonį, iš anksto susmulkinti sūriaie puikiai tinka šiame recepte.
- Užpilas: Sviestas ir Panko džiūvėsėliai suteikia šiam vištienos divanų troškinimui šiek tiek traškumo. Nėra Panko? Vietoj to išbandykite pagardintus duonos trupinius arba susmulkintus Ritz krekerius!

Variacijos
- Daržovės: Galite įdėti kitų daržovių, pavyzdžiui, žiedinių kopūstų ar šparagų. Kepkite tik tol, kol suminkštės.
- Prieskoniai: Pakeiskite prieskonius ir pridėkite mėgstamų žolelių. ½ arbatinio šaukštelio kario miltelių yra skanus priedas.
- Sriuba: Pagal šį receptą tiks bet kokia „grietinėlės“ sriuba, įskaitant grietinėlę vištienos sriubą arba naminę kondensuotą sriubą.
Kaip pasigaminti vištienos ir brokolių divaną
- Garinami brokoliai: Brokolius troškinkite iki traškumo (orkaitėje keps daugiau). Labai gerai nusausinkite.
- Sumaišykite padažą: Sumaišykite divano padažo ingredientus (receptas žemiau). Sudėkite vištieną ir brokolius.
- Kepti: Supilkite mišinį į kepimo indą ir apibarstykite džiūvėsėliais. Kepkite, kol paruduos.
Patiekiama kartu su šviežiomis žaliomis salotomis ir duona su naminiu česnakiniu sviestu.

Serviravimas ir saugojimas
Šį paprastą vištienos divano receptą patiekiu su ryžiais, kiaušinių makaronais arba kremine bulvių koše.
Likučius galima laikyti šaldytuve iki 4 dienų. Vištienos Divanas gerai įkaista ir užšąla. Jei reikia, įpilkite šlakelį pieno, kad pašildytumėte.
Daugiau paprastų vištienos troškinių receptų
Ar jūsų šeimai patiko šis vištienos divano receptas? Palikite mums įvertinimą ir komentarą žemiau.


Lengvas vištienos divanas
Chicken Divan yra minkštos vištienos ir brokolių troškinys sodriame kreminiame padaže, puikiai tinkantis bet kokiai šeimos vakarienei.

Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400°F.
-
Užvirinkite didelį puodą vandens. Sudėkite brokolius ir virkite 2–3 minutes arba kol suminkštės. Gerai nusausinkite ir atidėkite.
-
Vidutiniame dubenyje sumaišykite 1 puodelį čederio sūrio, kondensuotą sriubą, grietinę, pieną, česnako miltelius, svogūnų miltelius, sausas garstyčias, pipirus ir druską.
-
Įmaišykite nusausintus brokolius ir vištieną. Perkelkite mišinį į 9 × 13 troškinimo indą. Pabarstykite likusiu sūriu.
-
Nedideliame dubenyje sumaišykite sviestą ir džiūvėsėlius. Užpilu apšlakstykite vištienos mišinį.
-
Kepkite 18-20 minučių arba tol, kol džiūvėsėliai lengvai paruduos, o mišinys taps burbulas ir karštas.
-
Patiekite ant ryžių, makaronų ar bulvių košės, jei norite.
Šaldyti brokoliai: Galima naudoti šaldytus brokolius, tačiau tekstūra yra šiek tiek minkštesnė. Virkite pagal pakuotės nurodymus ir gerai nusausinkite.
Likusią vištienos sofą laikykite sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų. Pašildykite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje su trupučiu pieno.
Kalorijos: 399 | Angliavandeniai: 17g | Baltymai: 32g | Riebalai: 23g | Sotieji riebalai: 11g | Polinesotieji riebalai: 2g | Mononesotieji riebalai: 6g | Trans riebalai: 0.1g | Cholesterolis: 104mg | Natris: 791mg | Kalis: 685mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 4g | Vitaminas A: 1275 mTV | Vitaminas C: 101mg | Kalcis: 326mg | Geležis: 2mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.



