Trokštate tailandietiško maisto? Užuot užsisakę išsinešti, pasigaminkite šį raudonojo kario receptą namuose! Jis yra patogus, skanus ir lengvai pagaminamas per 30 minučių.





Kas dar mėgsta tailandietišką raudonąjį karį?! Kai einame į savo mėgstamą tailandietišką restoraną (arba, greičiausiai, išsinešti iš jo), raudonasis karis beveik visada yra mūsų užsakymo dalis. Aš negaliu atsigerti traškių, švelnių daržovių ir minkšto tofu sodrame, kvapniame kokosų sultinyje.

Natūralu, kad turėjau sukurti savo tailandietiško raudonojo kario receptą, kurį galėčiau pasigaminti namuose. Tai taip pat skanu, kaip ir išsinešti… ir tai beveik taip pat paprasta. Naudojant parduotuvėje pirktą kario pastą, šis naminis raudonasis karis ant viryklės paruošiamas greičiau nei per 30 minučių.

Patogus, kvapnus ir lengvas tailandietiško raudonojo kario receptas yra puiki savaitės vakarienė. Likučius, jei jų turite, pasigaminkite puikius pietus kitą dieną. Šaldytuve skonis tik stiprėja!


Raudonojo kario recepto ingredientai


Apie Tailando raudonojo kario pastą

Pagrindinis šio recepto ingredientas yra parduotuvėje nusipirkta Tailando raudonojo kario pasta. Daugumoje pagrindinių bakalėjos parduotuvių galite rasti šios kvapnios pastos mažuose stiklainiuose ar skardinėse.

Konkretūs skirtingų prekių ženklų ingredientai skiriasi, tačiau daugumoje jų yra raudonųjų čili, česnako, citrinžolės, galangalos, kaffir laimo ir kalendros, kurios suteikia kariui aštrų ir aromatingą skonį.

Su „Mekhala“ prekės ženklu pasiekiau puikių rezultatų. „Thai Kitchen“ ir „Maesri“ raudonojo kario pasta taip pat yra populiarūs pasirinkimai.

Šie prekių ženklai yra veganiški ir vegetariški, bet ne visi raudonojo kario pasta. Kai kuriose rūšyse yra žuvies padažo ir (arba) krevečių pastos. Jei esate alergiškas vėžiagyviams arba esate veganas ar vegetaras, prieš pirkdami būtinai peržiūrėkite etiketę.

Raudonojo kario recepto ingredientai

Štai ko dar reikės, kad pagamintumėte šį tailandietiško raudonojo kario receptą:

  • Kokosų pienas – Norėdami gauti sodresnį skonį, naudokite riebų konservuotą kokosų pieną. Truputį jį suploninsite vandens raudonojo kario padažui gaminti.
  • Kokosų aliejus – Daržovių, imbiero ir kario pastos troškinimui.
  • Baltasis svogūnas, raudonoji paprika, šparaginės pupelės ir bambuko ūgliai – Man patinka šis daržovių derinys, bet jei norite, nedvejodami naudokite kitas! Raskite mano mėgstamiausius apsikeitimo sandorius šio įrašo skiltyje „Receptų patarimai ir variantai“.
  • Keptas tofu – Neprivaloma, bet puikus būdas papildyti šį patiekalą baltymų. Pasigaminkite naminio kepto tofu arba nusipirkite parduotuvėje.
  • Šviežias imbieras – Prideda gaivaus kąsnio.
  • Tamari – Pagilina pikantišką kario skonį.
  • Cukranendrių cukrus – Jo saldumas subalansuoja pikantišką tamari ir kario pastą.
  • Šviežios laimo sultys – Dėl ryškaus, aštraus skonio.
  • Šviežias bazilikas ir kalendra – Garnyrui. Man čia patinka tailandietiškas bazilikas, bet žiupsnelis tinka ir itališkas ar saldus bazilikas.
  • Tailando čili – Už papildomą šilumą! Praleiskite juos, jei esate jautrūs prieskoniams arba turite ypač aštrios kario pastos.

Žemiau raskite visą receptą su matavimais.


Paprikų troškinimas su raudonojo kario pasta


Kaip pasigaminti tajų raudonąjį karį

Šis receptas susideda iš trijų paprastų žingsnių:

  1. Saute
  2. Troškinti
  3. Pagardinkite ir patiekite

Pradėkite apkepdami svogūną didelėje keptuvėje. Virkite, kol suminkštės. Į keptuvę suberkite raudonuosius pipirus ir maišydami kepkite, kol šiek tiek suminkštės. Tada įpilkite kario pastos ir imbiero. Virkite 2 minutes. Šiuo metu kario pasta kvepės nuostabiai!


Į keptuvę su pipirais įpilkite kokosų pieno


Kitas, troškinkite. Supilkite kokosų pieną ir vandenį bei suberkite tamari, cukrų, šparagines pupeles ir bambuko ūglius. Maišykite, kad susijungtumėte. Užvirinkite karį ant silpnos ugnies ir virkite 10 minučių arba tol, kol šparaginės pupelės suminkštės, bet vis tiek šiek tiek įkandins.

Pagardinkite karį laimo sultimis ir pridėkite tofu, jei jį naudojate. Pagal skonį pagardinkite druska, daugiau tamari, cukrumi ir (arba) laimu.

Patiekite karį ant jazminų ryžių su šviežiomis žolelėmis ir tajų čili garnyrui.

  • Patarimas: Išspauskite žaliosios citrinos skilteles ant lėkštės ar dubens, kad gautumėte papildomo ryškumo!

Tikiuosi jums patiks!


Raudonasis karis su tofu ir daržovėmis keptuvėje


Receptų patarimai ir variantai

  • Nepraleiskite cukraus. Gali kilti pagunda praleisti šį ingredientą, bet prašau, nedarykite! Tai būtina, kad šio kario skonis būtų kaip restorane. Cukraus saldumas išryškina kokoso gėlių skonį. Jis taip pat subalansuoja pikantišką tamari ir kario pastą. Jei norite naudoti mažiau rafinuotą alternatyvą, cukranendrių cukrų pakeiskite kokoso palmių cukrumi.
  • Pakeiskite daržoves. Šiame recepte galite naudoti daugybę skirtingų daržovių! Pabandykite šparagines pupeles pakeisti žirneliais arba sniego žirneliais arba pridėkite plonais griežinėliais pjaustytų morkų. Taip pat būtų puiku ir kubeliais supjaustytas sviesto riešutas arba kabocha skvošas – tik atkreipkite dėmesį, kad troškinimo laiką turėsite padidinti iki 15 minučių ar ilgiau. Man čia taip pat patinka žalumynai. Įmeskite keletą nedidelių brokolių žiedynų, kapotų napa kopūstų ar net saują špinatų.
  • Likučiai skanūs. Jei liksite kario likučių, jums pasisekė! Hermetiškame inde šaldytuve gerai išsilaiko iki 3 dienų. Pašildykite jį ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje, kad gautumėte itin skanius pietus.


Tailando raudonojo kario receptas


Daugiau kario receptų, kuriuos reikia išbandyti

Jei jums patinka šis Tailando raudonasis karis, išbandykite vieną iš šių paprastų kario receptų:

Tailando raudonojo kario receptas

Paruošimo laikas: 10 minučių

Virimo laikas: 20 minučių

Visas laikas: 30 minučių

Aptarnauja 4

Šis tajų raudonojo kario receptas yra toks pat skanus kaip ir išsinešimui… ir beveik toks pat paprastas. Pagaminta iš parduotuvėje įsigytos kario pastos, ji ant viryklės paruošiama per 30 minučių! Man patinka šio recepto paprikos, šparaginės pupelės ir bambuko ūgliai, tačiau drąsiai eksperimentuokite su kitomis daržovėmis. Čia taip pat puikiai tinka sniego žirniai, brokoliai, morkos ir kt.

  • 2 šaukštai kokosų aliejus
  • ½ vidutinio balto svogūno, plonais griežinėliais
  • Jūros druska
  • 1 raudonoji paprika, nukošti, išsėti ir supjaustyti juostelėmis
  • 1 šaukštas susmulkinto šviežio imbiero
  • 2 šaukštai raudonojo kario pasta, (mums labiausiai patinka Mekhala prekės ženklas)
  • 1 14 uncijų skardinės riebaus kokosų pieno
  • ½ puodelis vandens
  • 1 šaukštas tamari
  • 2 arbatinius šaukštelius cukranendrių cukrus
  • 4 uncijų šviežios šparaginės pupelės, apipjaustytas (apie 1 puodelis)
  • ½ puodelis bambuko ūgliai, nusausintas
  • 1 šaukštas šviežių laimo sulčių, plius pleištai patiekimui
  • Keptas tofu, neprivaloma
  • Švieži baziliko arba tailandietiško baziliko lapeliai, garnyrui
  • Šviežia kalendra, garnyrui
  • Raudonieji tajų čili, plonais griežinėliais, papuošimui
  • Virti ryžiai, už patiekimą

Neleiskite ekranui užtemti

  • Didelėje, gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite kokosų aliejų. Įdėkite svogūną ir žiupsnelį druskos ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, 3 minutes arba kol suminkštės. Įberkite raudonųjų pipirų ir virkite dar 2 minutes, tada suberkite imbiero ir raudonojo kario pastą ir maišydami virkite 2 minutes.

  • Supilkite kokosų pieną, vandenį, tamari, cukrų, šparagines pupeles ir bambuko ūglius ir išmaišykite, kad susimaišytų. Troškinkite, kol šparaginės pupelės suminkštės, bet dar šiek tiek suminkštės, maždaug 10 minučių.

  • Nukelkite nuo ugnies ir, jei norite, įpilkite laimo sulčių ir tofu. Pagardinkite pagal skonį.

  • Papuoškite baziliku, kalendra ir tajų čili ir patiekite su ryžiais.



Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -