Išmokite virti plienines avižas! Kreminiai ir kvapnūs – tai skanūs ir sveiki pusryčiai. Mėgaukitės jais su priedais, pavyzdžiui, vaisiais, riešutais ir kt.
Plieninės avižos – skanūs, sveiki pusryčiai! Jei jų nebandėte, pasiimkite šį receptą kaip ženklą, norėdami nusipirkti maišelį. Plieninės avižos yra kreminės ir riešutinės, jos puikiai dera su daugybe kvapnių priedų. Premija: šios avižos puikiai įkaista, todėl galite jas pasigaminti.
Prieš dešimt metų, jei būtum man pasakęs, kad vieną dieną jaudinsiuos dėl avižinių dribsnių, būčiau iš tavęs juokęsis. Tada aš ir avižos nemaišiau. Per koledžą suvalgiau kelis per daug pakelių greitai paruošiamų avižinių dribsnių ir atsisakiau šių dalykų. Maniau, kad bet kokios formos avižiniai dribsniai yra minkšti ir švelnūs.
Tačiau plieninės avižos man visa tai pakeitė. Jie yra kreminės o ne minkštas, su gražiu al dente įkandimu. Palyginti su mano praeities greitai paruošiamomis avižomis ar net senamadiškomis avižomis, jos yra tūkstantį kartų labiau patenkintos.
Žemiau dalinuosi savo mėgstamiausiu ant viryklės pjaustytų plieninių avižų receptu. Šiomis dienomis tai yra pagrindinė mano rytinio valgio kaita. Net jei esate avižinių dribsnių skeptikas, tikiuosi, kad surizikuosite. Šis receptas taip pat gali pritraukti jus prie komandos avižinių dribsnių!
Plieninės avižos ir valcuotos avižos
Plieninės avižos, valcuotos avižos, greitai paruošiamos avižos…. Visos jos yra skirtingos to paties dalyko – avižinių kruopų – versijos.
Paprasčiau tariant, avižinės kruopos yra pilno grūdo avižos. Galite galvoti apie juos kaip apie kviečių uogų atitikmenį.
- Plieninės avižos yra grubiai susmulkintos avižinės kruopos.
- Nesmulkintos avižos (dar žinomos kaip senamadiškos avižos) yra avižų kruopos, kurios buvo išvirtos ir susuktos į dribsnius.
- Greitai paruošiamos avižos (dar žinomos kaip greitai paruošiamos avižos) yra avižų kruopos, kurios buvo ilgiau virtos garuose ir suspaustos į plonesnius dribsnius nei nesmulkintos avižos.
Visas šias avižų rūšis naudoju įvairiems dalykams. Nesmulkintos avižos puikiai tinka, pavyzdžiui, keptiems avižiniams dribsniams ir naktinėms avižoms.
Bet kai trokštu karštų avižinių dribsnių, mano mėgstamiausios yra plieninės avižos. Gaminant jie tampa itin kreminiai (ypač taikant toliau pateiktą gaminimo būdą!), tačiau vis tiek turi šiek tiek kramtomos avižų tekstūros. Auksaplaukės 100 % valgytų iš plieno supjaustytus avižinius dribsnius, o ne bet kokius kitus.
Pastaba: Avižos natūraliai yra be glitimo, tačiau kartais jos apdorojamos įrenginiuose kartu su kviečių produktais. Ieškokite sertifikuotų avižų be glitimo, jei jums reikia, kad šis receptas būtų be glitimo!
Kaip virti plienines pjaustytas avižas
Visą mano pjaustytų avižinių dribsnių receptą su išmatavimais galite rasti šio įrašo apačioje, tačiau kol kas čia pateikiama greita jo veikimo apžvalga:
- Skystį užvirinkite. Aš naudoju šiek tiek didesnį skysčio ir avižų santykį, nei rekomenduoja dauguma pakuočių – 3 1/2 puodelio skysčio kiekvienam 1 puodeliui avižų. Tai suteikia jiems ypač kreminę tekstūrą. Taip pat naudoju pieno ir vandens derinį. Tinka bet kokio tipo pienas – naudokite įprastą pieną arba ne pienišką alternatyvą, pavyzdžiui, migdolų pieną ar kokosų pieną.
- Suberkite avižas ir troškinkite, kol sutirštės, 20-25 minutes. Būtinai maišykite kas kelias minutes. Avižos gali pradėti lipti ir ant keptuvės dugno susidaryti lipni plėvelė.
- Išjunkite šilumą ir leiskite jiems sėdėti 2 minutes, kad toliau tirštėtų.
- Pasirenkamas veiksmas: Įmaišykite mišinių, pavyzdžiui, šildančių prieskonių ar vanilės ekstrakto, kad pagerintumėte skonį. Man patinka šis receptas su žiupsneliu cinamono arba malto imbiero!
Patiekite su norimais priedais!
Ar Instant Pot galiu pasigaminti plieninių avižų?
Taip! Jei nenorite stovėti prie viryklės 20 minučių maišydami, vietoj to galite paruošti plieninius avižinius dribsnius greito paruošimo puode. Peržiūrėkite mano Instant Pot plieno pjaustytų avižų receptą, kad gautumėte instrukcijas!
Kaip laikyti ir pašildyti
Žemiau esančiame recepte raginu 1 puodelį avižų. Kol tu galėtų daryti mažesnę partiją, nerekomenduoju. Ši avižinė košė puikiai įkaista, todėl puikiai tinka ruošiant maistą. Kodėl nepagaminus didelės partijos ir nesimėgavus ja visą savaitę?
Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų. Įdėkite juos į mikrobangų krosnelę, kad pašildytų, arba pašildykite puode ant viryklės. Avižos šaldytuve sutirštėja, todėl galbūt norėsite įpilti šlakelį pieno ar vandens, kad joms būtų grietinės konsistencija.
Taip pat galite užšaldyti plieno supjaustytus avižinius dribsnius. Atitirpinkite jį mikrobangų krosnelėje arba leiskite atitirpti per naktį šaldytuve, prieš pašildydami mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės.
Plieninių avižų papildymo idėjos
Joks dubenėlis iš plieno supjaustytų avižinių dribsnių neapsieina be priedų! Štai keletas įdomių idėjų, kaip įkelti savo:
- Švieži vaisiai kaip šviežios uogos, griežinėliais pjaustyti bananai arba pjaustyti obuoliai, persikai ar kriaušės
- Džiovinti vaisiai pavyzdžiui, razinos, džiovintos spanguolės, datulės ar pjaustyti džiovinti abrikosai
- Skrudinti riešutai arba sėklos kaip graikiniai riešutai, migdolai, pepitos ar chia sėklos
- Riešutų arba sėklų sviestas kaip žemės riešutų sviestas, migdolų sviestas ar tahini
- Saldiklis kaip medus, klevų sirupas ar rudasis cukrus
- graikiškas jogurtas dėl papildomų baltymų!
- Kokoso drožlės arba susmulkintas kokosas
- Šokolado traškučiai
Kokie jūsų mėgstamiausi priedai? Praneškite man komentaruose!
Daugiau sveikų pusryčių idėjų
Jei jums patiko šis plieno pjaustytų avižinių dribsnių receptas, išbandykite vieną iš šių sveikų pusryčių receptų:

Plieninių avižų receptas
Aptarnauja 4
Man patinka gaminti šį plieninių pjaustytų avižų receptą skaniems ir sveikiems pusryčiams. Jis turi tobulą kreminę tekstūrą! Šie avižiniai dribsniai gerai šildo, todėl dažnai savaitgalį gaminu didelę partiją, kad galėčiau valgyti visą savaitę. Mėgaukitės su priedais, pavyzdžiui, jogurtu, klevų sirupu ir (arba) šviežiais vaisiais!
- 2½ puodeliai vandens
- 1 puodelis pieno
- 1 puodelis plieno pjaustytų avižų
- ¼ šaukštelis jūros druska
- Pageidaujami mišiniai ar priedai, pavyzdžiui, cinamonas, džiovinti vaisiai, uogos, riešutai, klevų sirupas ir kt.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Dideliame puode arba mažoje olandiškoje orkaitėje sumaišykite vandenį ir pieną. Užvirinkite ant stiprios ugnies.
-
Įmaišykite avižas ir druską ir leiskite mišiniui vėl užvirti. Sumažinkite ugnį, kad skystis išliktų švelnus, tada virkite 20–25 minutes arba tol, kol avižos taps tirštos ir kreminės. Retkarčiais pamaišykite, švelniai nubraukite keptuvės dugną, kad nepriliptų.
-
Nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti 2 minutes, kad toliau tirštėtų. Įmaišykite bet kokius norimus mišinius, tada sudėkite į dubenėlius ir patiekite su norimais priedais.
Pastaba be glitimo: avižos natūraliai yra be glitimo, tačiau kartais jos apdorojamos įrenginiuose kartu su kviečių produktais. Ieškokite sertifikuotų avižų be glitimo, jei jums reikia, kad šis receptas būtų be glitimo!