Ratatouille yra paprastas patiekalas iš sluoksniuotų pomidorų, cukinijų ir baklažanų. Su pomidorų padažu ir šlakeliu aliejaus šis patiekalas yra toks pat skanus, kaip ir gražus!
Patiekite šias skrudintas daržoves kaip garnyrą arba pagrindinį patiekalą be mėsos su traškia duona.

Ratatouille (rat-a-to-ee) kilęs iš Nicos, Prancūzijoje, ir yra paprastas vegetariškas patiekalas ir pelės pavadinimas Disney filme! Jį galima paruošti dviem būdais: susmulkinus daržoves, kad susidarytų troškinys arba sluoksniuojant daržovių griežinėlius. Pagal šį receptą daržovės suskirstomos į sluoksnius gražiam pristatymui.
- Skonis: Šis patiekalas turi gaivų skonį su šiek tiek žemiškumu iš baklažanot.
- Įrankiai: Nors to nereikia, mandolina gražiai, tolygiai supjaustoma ir taupo pasiruošimo laiką. Turiu šią mandoliną ir naudoju ją dažnai (tai puikiai tinka ir skrudintoms bulvėms).
- Pateikimo pasiūlymai: Man patinka šis patiekalas su šviežia traškia duona arba česnakine duona. Taip pat galite patiekti ant makaronų ar quinoa.

Ratatouille ingredientų patarimai
Šis receptas yra puikus būdas mėgautis šviežiomis daržovėmis ir sočiu vegetarišku patiekalu!
- Cukinijos: Rinkitės vidutinį cukiniją arba vasarinį arba geltonąjį moliūgą. Jo lupti nereikia.
- Baklažanai: Stengiuosi rinktis mažesnius baklažanus, nes jie būna mažiau kartūs, o jų dydis artimesnis cukinijų ir pomidorų dydžiui.
- Pomidorai: Romų pomidorai yra geriausi pagal šį receptą, nes jie gerai laikosi, turi mažiau sėklų ir yra gražaus dydžio. Galima naudoti bet kokius šviežius pomidorus.
- Padažas – Susmulkinti pomidorai, paprikos, prieskoniai, česnakai ir svogūnai sukuria paprastą padažą šiam ratatouille receptui. Kubeliais supjaustyta paprika arba susmulkinta morka suteikia šiek tiek saldumo, kad subalansuotų pomidorų rūgštingumą – jei reikia, galite jį pakeisti ¼–½ arbatinio šaukštelio cukraus.
Variacijos
- Trūksta laiko? Naminį padažą pakeiskite marinara.
- Jei norite, papuoškite šiek tiek parmezano sūrio.



Kaip pasigaminti Ratatouille
- Troškinkite padažo ingredientus keptuvėje, kol sutirštės (visas receptas žemiau).
- Plonai supjaustykite daržoves (aš naudoju mandoliną) ir sukraukite jas. Sukrautas daržoves išdėliokite ant šono ant padažo. Aptepkite alyvuogių aliejumi.
- Uždenkite ir kepkite 30 minučių. Atidenkite ir kepkite 15 minučių arba tol, kol daržovės suminkštės ir paruduos.
Ant viršaus pabarstykite smulkintu baziliku ir nedelsdami patiekite. Riekelė naminės česnakinės duonos arba šviežios prancūziškos duonos puikiai tiks šiam skaniam padažui pasimėgauti!

Turite likučių?
Likusį Ratatouille laikykite sandariame inde šaldytuve iki savaitės.
Ar gaminote šį skanų Ratatouille? Būtinai palikite įvertinimą ir komentarą žemiau!


Ratatouille (sluoksniuotas)
Sluoksniuotas ratatouille yra gražiai išdėstytas patiekalas su plonais griežinėliais supjaustytais baklažanais, cukinijomis ir pomidorais, iškeptas iki tobulumo su žolelėmis.

Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 375 ° F.
-
Didelėje keptuvėje svogūną, česnaką ir morkas (arba papriką) pakepinkite 2 šaukštuose alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies 4–5 minutes arba kol suminkštės.
-
Įmaišykite susmulkintus pomidorus ir prieskonius ir troškinkite neuždengę 15 minučių arba kol sutirštės. Paragaukite ir pagardinkite druska ir pipirais.
-
Tuo tarpu supjaustykite daržoves iki ⅛ colio storio.
-
Įpilkite padažo į 2 litrų kepimo indo dugną. Pradėdami nuo išorinio krašto, ant padažo išdėliokite pjaustytas daržoves stovint ant šonų. Aptepkite likusiu alyvuogių aliejumi.
-
Uždenkite ir kepkite 30 minučių. Atidenkite ir kepkite dar 15 minučių arba kol daržovės suminkštės.
-
Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Pabarstykite šviežiu baziliku ir patiekite karštą arba šiltą.
Prieskonines žoleles galima pakeisti 1 arbatiniu šaukšteliu Provanso žolelių arba itališkų prieskonių.
*Kubeliais pjaustyta paprika arba susmulkinta morka suteikia šiek tiek saldumo, kad subalansuotų pomidorų rūgštingumą – jei reikia, galite jį pakeisti ¼–½ arbatinio šaukštelio cukraus.
Leiskite padažui virti, kol sutirštės. Skystis iš daržovių susimaišys su padažu ir praskiedžiamas kepant.
Kad daržovės būtų tvirtesnės, sumažinkite kepimo laiką. Jei norite minkštesnių daržovių, pailginkite kepimo laiką.
Likučius galima laikyti sandariame inde šaldytuve iki 1 savaitės.
Kalorijos: 152 | Angliavandeniai: 13g | Baltymai: 3g | Riebalai: 11g | Sotieji riebalai: 2g | Natris: 301mg | Kalis: 561mg | Pluoštas: 5g | Cukrus: 8g | Vitaminas A: 1095TV | Vitaminas C: 43mg | Kalcis: 32mg | Geležis: 1mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.



